sluchátka k PC // hry, hudba, filmy

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod yamamoto 24. 10. 2023 20:22

Ahoj ve spolek,

již jednou jste mi pomohli vybrat sluchadla do uší a tak jdu znovu na radu. Aktuálně mám Headset HyperX Cloud Alpha, koupený před 5ti lety. Přecházel jsem z Koss Porta Pro, ze začátku jsem byl nešťastný, jak byl ten zvuk jiný, po 3 dnech jsem už nemohl zpět...

nicméně sháním nyní něco lepšího a hlavně... nového. S Cloudy bych vydržel ještě nějakou dobu, nehrajou tak špatně, ale mikrofon stojí za prd a hlavně... když jsem na discordu, tak cokoliv si pustím na youtube, tak se přehrává i ostatním v mikrofonu. Nvidia broadcast pomohl, co se týče funění, foukání, klávesnice atd. ale prostě už mám toho dost :D a navíc i když ještě funkční a konstrukce drží, náušníky se už zbavily jakékoliv hadí kůže, což mi taky nevadí (nepotí se tak uši nakonec :D).

no nicméně... cenově bych se chtěl dostat do 10 000 kč, ale jsem flexibilní. Audiofil nejsem, takže hudba na youtube je moje cílovka. samozřejmě s lepší mašinou by stálo za to jít k lepší streamovací službě, kde bych sehnal i lepší kvalitu.
Zvukovku mám klasickou z desky, nic externího

požadavky:
Bezdrátové: ano i ne, je mi to jedno, jsem zvyklý na kablík, nepotřebuji bezdrát
Closed / Open: taktéž je mi to jedno, v bytě jsem sám, hluk z venku tady moc není a PC relativně tiché
Mikrofon: pokud může být, tak s ním, pokud ne, tak bych dokoupil jiný i když moc nevím, kde bych ho hodil, aby nezavázel
ovládání hlasitosti atd.: není třeba, nepoužívám
zvuk: mám rád metal, rock a ele. kytaru v jakékoliv formě, basu se nebojím

z mého research: herní sluchátka jsou takové... you win some you lose some.
normální sluchátka ... nevím, jaké by byly na hry atd., často jsem viděl pěkné recenze co se týčě hudby, ale co se týče jiných věcí... a taktéž často to chtělo ještě amp/dac nebo nějaké divočiny k tomu, ale to se dá koupit, když člověk ví, co chce

děkuji
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 25. 10. 2023 06:37

Roky som pouzival Sennheiser HD598 k PC hlavne na hry a maximalna spokojnost. Za slusny peniaz sa teraz predavaju ich nastupcovia. HD599, ktore maju posilnenu basovu zlozku. Su otvorene, nemaju mikrofon, ale za usetrene peniaze ti vide aj na mikrofon a aj na nejaky ten DAC/AMP. Nie su to extra narocne sluchatka (50 Ohm), ale externa zvukovka by mi svedcala. Co maju obrovksu vyhodu, tak su neuveritelne pohodlne. Ani po niekolkych hodinach na hlave som nikdy nemal potrebu ich dat dole kvoli tomu, ze by ma nejako tlacili, alebo by mi horeli usi a podobne...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 25. 10. 2023 13:23

Audeze Maxwell by mohli splňovat tvoje požadavky
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 26. 10. 2023 10:58

+1 Audeze Maxwell
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 28. 10. 2023 20:19

ok pujdu do audeze. jsem zvědavý, na ten zvuk. uvidím, jestli budu muset koupit jiné náušníky, ale snad ne. dají se koupit jen na audigo, na amazonu nejsou dostupné ani. trošku mě to zarazilo, čekla jsem více e-shopu, ale tj jedno.

je ještě něco, co bych měl hodit do košíku a nebo staší tak, jak to je?

ps: doufám že nebudou hrát o moc lépe, než wireless sony k telefonu :D jinak budu za chvíli zpět s dotazem, jaké drátové sluchátka k telefonu a předplatné TIDAL i guess :)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod yamamoto 31. 10. 2023 17:52

tak mám to doma, zatím jsem z toho nešťastný, zní to vše jinak:) ale určitě si na to zvyknu a nebudu chtít jit zpět. co mi dělá problém, je EQ a jeho nastavení. nevím, co dělá který posuvník, tak na netu zkouším, co je tak nejlepší a každý má opravdu jiné uši. Co někomu příjde úplně super tak mě přijde, že to je jak někde z plechovky. V-Sound zatím u mě asi vede, ale pomalu se zkusím dostat na něco lepšího a sehnat nějaké LFAC písničky na test.

Na youtube je to docela rozdíl, ale na flat sound nejsem zvyklý a s EQ si musím chvíli hrát no. nebo spíše nastavit a počkat 1-2 dny.

co se týče her, zatím jsem zkusil overwatch 2 a je to step down, ale zase je to možná o zvyku a nastavení.

mikrofon je... no bude fungovat. stáhnul jsem si Voicemod kde jsem si dal Clear sound a ubral Bass a mid. do toho nvidia broadcast na tlumení okolního zvuku a vypadá to jakž takž. redukce okolního zvuku, co ma audeze, tak moc nefunguje. pokud člověk trochu funí, chytí to začátek, pak to utlumí a tak se to opakuje stále. občas to utlumí i hlas jako takový.
A moc nedrží tvar, ale je to ok.

a zařízení, jako takové... trošku je v nich teplo, ale nic strašného, ale do budoucna asi vyměnit polštářky za něco jiného (v létě asi). upravení velikosti je takové... prostě 3 možnosti. střední možnost pro mě je trochu velká, ta malá zase moc malá. takže jedu jednu stranu střed a na druhé mám malou velikost. asi to není ideál, ale jinak to nejde. a to, že se to musí šroubovat... ale což no.
Váha je OK docela, ale jak hodím na hlavu staré sluchátka, tak je to hodně poznat.

takže ještě dám vědět, jak to dopadlo, kdyby to někdo chtěl taky koupit, tak ať má trošku feedback. zvuk je prostě jiný, než co umí herní sluchadla za 2500 koupené před 5ti lety a hlava je zase zvyklá na 5 let tamtoho :)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod _daRK 31. 10. 2023 18:25

Určite tomu daj čas, ale ak si teraz zo zvuku nešťastný, tam už nejaké to zázračné "vyladenie mozgu" na nový zvuk nepomôže a výrazné zmeny v EQ neprinesú zlepšenie už vôbec. Veľké zmeny v EQ zvuk spravidla pokazia a je to znamenie, že si proste šľapol vedľa. To sa stáva, dúfam, že máš možnosť vrátenia, ak to bude treba.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod brrouk1 31. 10. 2023 19:09

https://imgur.io/gallery/PSVkcAk. Zkus toto nastaveni, mě vcelku vyhovuje.
DK-Pioneer LX 85, Canton Gle,
PC- Rotel RA 1070- - NHT Super Zero, REL HT 1003
Head-Audeze LCD 2 C, Sash Trees SE,IFI micro black signature , ,Audeze Maxwell, iBasso IT 07, Cayin RU 07
brrouk1
Junior

Odeslat příspěvekod yamamoto 31. 10. 2023 20:55

_daRK píše:Určite tomu daj čas, ale ak si teraz zo zvuku nešťastný, tam už nejaké to zázračné "vyladenie mozgu" na nový zvuk nepomôže a výrazné zmeny v EQ neprinesú zlepšenie už vôbec. Veľké zmeny v EQ zvuk spravidla pokazia a je to znamenie, že si proste šľapol vedľa. To sa stáva, dúfam, že máš možnosť vrátenia, ak to bude treba.

není to úplně nešťastný, jen to je prostě jiné. obecně hlasitost a jak ten zvuk zní je zvláštní v tuto chvíli. např. mám youtube, hru a discord. discord je hlasitý, hra tak akorat, youtube je na pozadi a vše se tak nějak míchá hodně dohromady a jiných hlasitostech. staré sluchátka to prostě namixovala vše dohromady a bylo to.

tady jeden z místních mi nechal dát vyzkoušet jeho in-ear sluchadla za xx tisíc s tím, že jsem si to porovnával s mými za cca 1k před x-lety. za tu chvíli mě to nenadchlo a peníze bych za to nedal. ale věřím, že když si na to trochu člověk zvykne, tak už pak zase nechce jít zpět.

zkusil jsem na chvíli hodit zpět původní zase a i ten zvuk tam mi přišel už teď "nic moc", ale po chvíli zase ok, jak by si mozek uvědomil, že je to ten zvuk, co zná. trochu jsem se toho bál u koupě, že ten EQ prostě si člověk musí nastavit a najít ten správný. já se snažím držet čísla zatím dole na EQ, max. je 3 a nejméně mám -2. takové nepěkné "Včko".

hodně lidí říká, že Immersive mod je prej dobrej, ale mě příjde, že nemá ani basy, ani výšky ani nic. ale tuším, že ten stejný pocit jsem měl z Koss porta pro na nová sluchadla. a teď bych kosy už nechtěl

edit: a taky těsnost a zvukové sťínění okolí je docela maras pro mě zatím :) když mluvím tak si připadám jak v díře a kvalita mikrofonu zni asi podobně, jako slyším já (hluboce)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 1. 11. 2023 11:59

Maxwell sú jedny z pár najneutrálnejšie naladených sluchátok. Bass shelf majú už tak, EQ by som vôbec nedoporučoval. Skontroluj nastavnie mostu, aby dobre tesnili po celom obvode náušníkov. Ak si 5 rokov počúval nejaký gaming headset tak je možné že máš extrémne posunuté vnímanie tonality a teraz skutočne neutrálny zvuk ti príde divný.
Daj tomu pár dní v defaultnom nastavení bez EQ, skús hlavne akustické/ne-syntetické nahrávky.

Vlastný hlas ti znie divne s každými uzavretými sluchátkami a IEM, mikrofon posudzuj len z nahrávky, každý OS má nejaký recorder.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 1. 11. 2023 21:53

ok dnes jsem zkoušel tak nějak střídat mezi starými a novými. co se týče her, tak ty staré jsou takové "stereo", kde to je smíchané vše dohromady. Maxwell to tak nějak oddělí a tím pádem to zní hodně jinak, něco je moc potichu, něco je tak normálně.

standard audeze preset (flat) zní prostě špatně. po xx letech na "Bass and treble" eq presetu, kde to jen šlo, ten "čistý" zvuk prostě zní jak plechovka (co se týče her). na jejich webu jsem si stáhnul i overwatch 2 preset a to je strašné. možná profi hráč, kterému jde jen o to, aby slyšel to hlavní, to využije, ale pro mě to bylo horší, než bez eq.

co se týče hudby, zkusil jsem klasickou a piano, formát FLAC. popravdě jsem téměř nepoznal rozdíl bez EQ a s EQ. hrálo to stejně dobře. ale hodně podobně starým sluchátkám, ale to chce dlouhodobě poslouchat a pak jít zpět. dal jsem to ženské, ať zkusí ona a měla stejný pocit. takže to není zázrak na hlavě, ale za týden možná budu mluvit jinak, až to naposlouchám. hrajou dobře, určitě lépe, než ty původní, ale ne o tolik, že bych si z toho sedl na zadek. ani vlastně nevím, co jsem čekal :P

nejvíce mi vadí, že jsou fakt moc uzavřené. takže jestli u nich zůstanu, tak se budu muset podívat na nové náušníky, co propustí více zvuku z okolí. slyším se jak někde z popelnice, když mluvím a mikrofon zni taky divně, někdy nechytá celá slova atd., tak tam si s tím ještě musím taky pohrát. kluci si zatím stěžují, že to je potíchu, nejdou slyšet někdy celé slova a hlas mám moc hluboký, že staré byly lepší.

no nejsou to ty plug and play herní sluchadla no... dám tomu ještě víkend a pak se rozhodnu, zda vrátit.

edit: může být problém ještě někde jinde? třeba špatné drivery nebo něco? všude to chválí, jak to má super zvuk atd., tak to nechci rychle vzdávat :)
yamamoto
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 2. 11. 2023 07:55

Windows? Možno nejaké priestorové efekty.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod yamamoto 10. 11. 2023 18:24

ahoj tak teda po skoro 2 týdnech jdu reportovat.
Good:
- na zvuk jsem si zvyknul, EQ mám https://imgur.com/gallery/PSVkcAk, akorát mám basy na 3 3 3 místo 6 5 3. a pro určité případy 0 0 2... tento zní podobně těm starým sluchadlum (jen pocitově, ne zvukově).
- když si nasadím stará sluchátka... tak je to už velký rozdíl, opravdu mozek si umí pěkně pohrát s tím, co slyší a co si představuje

Dobré:
- výdrž baterie, nabíjel jsem jednou a po 2 dnech mám 82%, takže ta výdrž je pravda
- zvuk - hodně jiné... protože slyším zvuky, co jsem předtím neslyšel, tak mi to přijde hodně divné

Neutrální:
- mikrofon - trošku jsem si s tím pohrál a už to vypadá, že si i ostatní zvykli, takže cajk
- náhlé změny zvuku (nebo jak to popsat)... hraju třeba ten overwatch, trochu posunu sluchátka na hlavě, dám je zpět a zvuk je prostě jiné... špatný... nevím, čím to je, možná zase pocitové... ale teď jsem 30 min hrál a nehnul jsem s nimi, vše v klidu, říkal jsem si že konečně to je dobrý a na konci posledních 5 minut po tom, co jsem je sundal, vyvětral uši a nasadil zpět, tak ten zvuk už takový jiný, nepřirozený... člověk to má potom v hlavě a zaměřuje se na to a štve to...
- je třeba si na ně dávat podle všeho pozor, takže už to neni sundat a hodit na stůl :)
- jsou dost těžké a trochu je v nich teplo, takže je často sundávám
- trochu vrže ta páska na hlavu
- menší zpoždění při přehrávání a zapínaní videa (cca 0.5 sec), např. když se posunu na youtube o 5 sec dozadu, tak vidím, jak borec mluví, ale zvuk až za chvíli... není to nic hrozného, jen to je dinvé
- appka by mohla být lepší, ale OK

Špatné:
- hmm, dlouho mi trvalo nastavit a zvyknout si, a EQ si nemyslím, že je finální :) ale to je spíše mnou a velkým rozdílem zvuku proti původním. člověk hledá to, na co je zvyklý a neslyší to nové, lepší.
- nastavitelnost na hlavě je přes šroubky a vesměs 6 možných velikostí kdy teda na jedné straně máte třeba 2ku a na druhé 3ku... takže když dojde návštěva nebo kamarád, co má jinou hlavu...
- velké a těžké, takže opravdu jen k PC

takže ve výsledku děkuji pánové za doporučení, zatím dobrá koupě, i když to stálo "hodně" peněz i času... ale já jsem nastavoval 4 dny monitor, abych ho měl stejně barevně podaný, jako první a potom jsem to vzdal, nešlo to... už jsem si zvyknul to neřešit tak to bude stejný
yamamoto
Junior