Která Bluetooth sluchátka vybrat pro poslech podcastů?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 5. 11. 2023 12:37

Dobrý den, mám problém s výběrem vhodných BT sluchátek - pecek do uší. Všechny, co jsem zkoušel, mají velmi silné basy, takže třeba při znělce v podcastu je to jako by mi někdo mlátil kladivem do hlavy. Zkoušel jsem noname, pak značkové noname typu QCY i nějaké Huawei a všechny přibližně stejně špatné. Doma používám drátová Nokia od starého telefonu, na mluvené slovo jsem nenašel lepší, ale na cesty potřebuju něco s BT, nemám jack v mobilu a taky chodím lesem a kabel se občas někde zachytí.
P.S. Ne všechna moje zařízení mají ekvalizér a hlavně to nechci řešit, rád bych sluchátka přímo bez vady, ne abych vadu musel nějakým softwarem umenšovat.
Cena ideálně do 1500 Kč.
burky_nafaso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod introvert 5. 11. 2023 12:58

Nejlepší sluchátka na podcasty, co jsem měl, byla Apple Airpods Pro OG (2019). A to právě proto, že oproti modelu 2022 tam nebyly tak zvýrazněné basy. Na podcasty s Androidem jsem používal Samsung Galaxy Buds a později Buds+.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 8. 11. 2023 10:40

Děkuji, sehnal jsem na Aukru a ebay oba modely, tak uvidíme.
burky_nafaso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 17. 1. 2024 19:29

Tak jsem několik týdnů používal Samsung Galaxy Buds Pro - kvalita zvuku je OK, pro podcasty dobré, akorát ve srovnání s QCY velmi často vypadává zvuk i na kratší vzdálenosti (např. 2 metry) jen při letném pohybu hlavy . Takže jsem zase na začátku (Airpods pro "umřely".

Měl by tedy posím někdo doporučení na sluchátka, jejich zvuk co nejvíc odpovídá skutečnosti a současně nedochází k výpadkům? Při poslechu audioknih mi to hodně kazí zážitek. A ideálně taková, která se dají ještě koupit někde v obchodě, ať je pak mohu reklamovat.
burky_nafaso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wings123 18. 1. 2024 00:39

Na podcasty podla mna pecky ako airpods a lacne. Haylou Moripods za 20 euro super. Huawei Freebuds SE2 za 50 tiez. (mam obe)
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 18. 1. 2024 03:22

burky_nafaso píše:zvuk co nejvíc odpovídá skutečnosti a současně nedochází k výpadkům

U BT jsou to dva protilehlé konce. Nejvyšší kvalita přenosu je nejvíce náchylná k výpadkům. Jste-li v zarušeném prostředí, pak nepomůže ani svěcená voda. Nejlepšího výsledku dosáhnete s nejhorším kodekem SBC.

Ty zmíněné Haylou jsou OK, jako protiváhu k nim bych doporučil skvělé SoundPEATS Air3 (cca 1000 Kč), případně Air4 Lite (cca 1200 Kč). V případě špuntů SoundPEATS Free2 Classic (cca 720 Kč) a jako top model SoundPEATS Air4 Pro (cca 1600 Kč) - vše na amazon.de
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod wings123 18. 1. 2024 14:18

A este maly komentar k tomu "zvuk co nejvíc odpovídá skutečnosti a současně nedochází k výpadkům" - dobre, ked si ochotny kvoli podcastom vyplaznut 3 litre, kup si Final ZE3000, tam bude zvuk zodpovedat skutocnosti a basy su presne, rychle, mnozstvom primerane, k vypadkom nedochadza. Su to svele sluchatka, tiez pisem z vlastnej skusenosti. S nimi som zrazu zacal lepsie rozumiet textom v muzike, hlasy su velmi prirodzene, spev ma emociu, urcite by ti zvukom vyhovovali a mal by si pocit, ze sedis s ucinkujucimi pri jednom stole. Ale su to spunty.

Z tvojho textu mam tak trochu pocit, ze chces jest hranate jablka, ktore sa ale chutou od tych obycajnych aj tak vyznamnejsie neodlisuju, zato rastu iba na 1 strome na vysokej hore v Tibete a to ani nevies, na ktorej presne. Ano, s urcitou namahou a prostriedkami mozes mat aj tie, ale pochybujem, ze to za to stoji. Zrovna mluvene slovo je zvukovo najjednoduchsi zaner, staci, aby bolo zrozumitelne, zvuk neunavoval a sluchatka boli pohodlne na nosenie. Na to bohate postacuju akekolvek bezne pecky za cca liter CZK (kludne tie Soundpeatsy, ako pisal Emil, tie su uz podla mna slusny nadstandard).
Ina debata by bola, keby ti islo aj o muziku a aj o dobre telefonovanie, tam sa to uz docela komplikuje.
P.S. Ale nerozporujem, ze mas pravo aj na tie hranate jablka, ked ich z nejakeho dovodu povazujes za pre seba optimalne. Proti gustu (alebo proti Gustovi, ako hovorieval spoluziak Gusto) ziadny disputat.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 18. 1. 2024 14:29

na podkasty a audio knihy sú dobré aj Sanag Z50s,pro
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod trempik 19. 1. 2024 21:07

Já mám zděděné pecky Niceboy za 1000 Kč. Taky poslouchám podcasty. Basy mne netrápí, taky to nesnáším. Rovnou bych se rád zeptal na sluchátka přes hlavu, na dospělé uši, též nepřebasovaná. Aby to trochu zahrálo i tu hudbu z internetu, na doma. Člověk nemůže furt sedět u reprobeden. Mikrofon tam nepotřebuju. Dík.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod Breby 20. 1. 2024 10:28

Do práce jsem si nedávno koupil Sennheiser Accentum Wireless, jsou pohodlý, kolem uší. Dosah je slušný, mám vyzkoušeno že i přes pár zdí. Na youtube jsou recenze.
Breby
Junior

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 20. 1. 2024 13:01

wimgs123: Myslel jsem to tak, že nechci co nejvíc "enhanced" zvuk, jak je teď patrně v módě, tj. vytáhnout basy a další složky. Asi jsem neměl použít slovo kvalita. Nemyslel jsem co nejlepší audiofilský zážitek. Šlo mi o to, aby mluvené slovo a doplňkové zvuky (třeba hození hrnku na podlahu) nebylo "vylepšené". Jako dítě jsem na chalupě poslouchal rozhlasové hry na nějakém velkém socialitickém rádiu a to mi stačilo. Tak něco pdoobného bych rád v bezdrátové verze. Neměl jsem na mysli co nejvyšší datový tok atp.
burky_nafaso
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 1. 2024 22:16

Tak, do lesa to sice není ideální (budete plašit), ale jsou tu i bezdrátové reproduktory. Mluvené slovo solidně zvládnou i ty nejmenší "přívěsky".
Nicméně, doporučil bych Vám se podívat na relativně novou kategorii "otevřených pecek". Docela povedené jsou SoundPEATS GoFree 2. Díky větším rozměrům mají kvalitní velké měniče a docela dobrý přednes.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod trempik 23. 1. 2024 13:47

Já se omlouvám, že jsem sem zanesl pojem kvality. Z nějakého důvodu nechceš používat ekvalizer, nebudu ti ho vnucovat. Já ho mám a zrovna na snížení basů to funguje. V mém případě u bluetooth reproduktoru.
trempik
Junior

Odeslat příspěvekod burky_nafaso 29. 1. 2024 18:01

trempik: bohužel ne každé moje zařízení ho má. Tudy cesta nevede. Za rok změním zařízení a co pak? Teď řeším problém na straně sluchátek, pak bych řešil na straně mobilu.
burky_nafaso
Kolemjdoucí