Sluchátka kolem pěti tisíc.

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod 111a111 3. 12. 2023 15:20

Imo to je u Samsungu jedno, na prípadné záručné opravy majú vlastnú servisnú sieť
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 3. 12. 2023 16:25

Nechci se tady kolem toho motat, ale to co rikas plati pro zarizeni z oficialni distribuce. Sedivky opravuje na vlastni naklady prodejce a tam to dopada vselijak ;) objednavam Linkbuds S, za ty tri litry asi fakt nic lepsiho nebude. Nejen podle recenzi by mela krome vyborneho zvuku a ANC nabidnout i slusnou ergonomii a pohodli. Musim tomu verit, v 14 denni lhute se budou spatne vracet...jinak dik vsem co byli ochotni reagovat.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 6. 12. 2023 18:00

Děkuji všem za tipy. Ale jak se rozhodnout, zatím pořád nevím... :-)
to Kultus: Napiš pak prosím, jak jsi spokojený s Linkbuds S.
Nemáte někdo zkušenost s Astell&Kern AK UW100MKII? Je už to dost přes limit, ale kdyby opravdu stály za to, snad by stály i za úvahu...
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 8. 12. 2023 15:09

Dneska jsem je rozbalil a zatim spokojenost. Krasne mi sedi v usich, vetsi spunty (Buds 2 pro, S500w atd.) by mi uz tak dobre nesedli. Akorat se hur vyndavaji z usi, jak tam dobre sedi prestoze maji drsny povrch. Zvuk supr, vyzkousim ho jeste srovnat EQ podle nejakeho navodu v recenzi kde merili frekv.charakteristiku. Trochu analyticky pristup, ale aspon se bude od ceho odpichnout. Zatim si vystacim s prednastavenim Bright + dorovnani basu +1. Izolace s prilozenymi spunty zatim supr, na to ze to nejsou peny. Jestli te neco zajima ptej se, ale nejsem zadny audiofil, takze ti se zvukem moc neporadim. Oproti zahuhlanym cinanum veliky rozdil, skladby ktere uz mne nebavily dostaly novy nadech, libi se mi separace tonu a nastroju, bass tak akorat, pekne zretelne vysky. Na ovladani si taky zvyknu, nereaguje kdyz nejsou v usich, takze parada...zadne pousteni hudby kdyz je davam do pouzdra. ANC doma moc neodzkousim pockam do busu, ale ambientni rezim mnohem lepsi-prirozenejsi nez na Galaxy buds. Taky se mi libi vic stupnu ovladani hlasitosti. Na telefonu je jen par urovni, ale pres spunty se da hlasitost krasne doladit. Jen na tu jejich apku si budu chvilku zvykat. Ale zatim za trojku supr.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 9. 12. 2023 15:51

to kultus: Prima souhrn, díky. Ty basy jsou opravdu slušné? Tuším, že jsem někde četl, že jsou slabší, ale mohu se mýlit. Můžeš, prosím, poslat link, kdes je objednal? Přesný název atd...
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 9. 12. 2023 19:08

Myslel jsem to tak, ze jsou slyset a tak akorat, kazdy to vnima jinak. I mne se zda, ze v nekterych recenzich psali ze nejsou tak vyrazne, ale kdyz si neco malo pridas v EQ zni to porad prirozene. Nemam rad prebasovane sluchatka kde neni nic jineho slyset. Kupoval jsem cerne v datartu s VIP uctem je tam ted 10% akce. Levneji jsem je ve spolehlivych obchodech nenasel, u mne za 3045,- Urcite za 5000,- najdes i lepe hrajici, ale nebudou IMHO tak male a pohodlne, kdyz je dam do usi skoro vubec netrci do prostoru. Kdyz se podivas na srovnani velikosti s XM4 nebo Buds 2 Pro ktere budou zvukove lepsi uvidis o cem mluvim.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kultus 12. 12. 2023 05:59

Dneska jsem mel moznost v busu odzkouset ANC. Teprve v takhle rusnem prostredi clovek zjisti jestli ma spunty spravne usazene, coz se ze zacatku moc nedarilo. Zvonek a hlasy samozrejme ANC odfiltrovalo mene, ale neco prece. Co mne ale dostalo, jak se Linkbuds S podarilo odfiltrovat zvuk motoru, pneumatik a celkove okolni ruch, proste nizsi frekvence-skoro ticho. Akorat tedy i v naprostem tichu ANC generuje slabsi sum, ktery je pri zap/vyp ANC jasne zretelny. Jak se ale pusti hudba, je slyset jen v tichych pasazich. Celkove ikdyz nemuzu srovnat s Bose nebo vyssimi modely Sony, tak s ANC velika spokojenost.
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 12. 12. 2023 14:00

Dlužím krátké resumé. Rozhodl jsem se koupit po vzoru -kultus- Linkbuds S a vcelku spokojenost. Čekal jsem sice větší rozdíl oproti mým číňanům, ale v této kategorii je to asi v pořádku. Po pár týdnech by se zvuk mohl ještě vylepšit.
edit: Neumím si představit, jak hrají drahá sluchátka, třeba za 30k. Musí snad nadnášet, nebo? :-)
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod Skajvolkr 15. 12. 2023 07:58

A co treba Denon Perl (Pro) s tou adaptabilni technologii, zvuk na miru? Celkem me to zaujalo.

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... l-perl-pro

https://youtu.be/LljXxiJTXK0?si=vV0-c0nIudWbFKPE
Skajvolkr
Junior

Odeslat příspěvekod flatliners 15. 12. 2023 10:03

Za mě Denon zvuk průměr(myšleno na tws samozřejmě). Technologie změří pokaždé trochu jinak, zkoušel sem asi desetkrát, tak nevim..Navíc mi tyto sluchátka způsobovali obrovský podtlak v uších, což sem u žádných jiných nezažil. Ale to bude samozřejmě asi individuální. Tvar sluchátek je pro vyndavání z krabičky zlo. Ta placatost je tak akorát na vypadnutí z ruky. Fit je při zvolení správných nástavců fajn. Krabička je obrovská.. Měl jsem Sony WF-XM5, tyto Denon a Technics AZ-80. Technics pro mě z přehledem vítěz. A to se týče zvuku, ovládání i pohodlí. Akorát ta krabička je trochu vachratá, ale určitě lepší než třeba Sony, tam to bylo jak z tržnice za pade.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 15. 12. 2023 15:39

to flatliners: Co ti na XM5 nevyhovovalo a co ano?
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 15. 12. 2023 15:54

aurum píše:Dlužím krátké resumé. Rozhodl jsem se koupit po vzoru -kultus- Linkbuds S a vcelku spokojenost. Čekal jsem sice větší rozdíl oproti mým číňanům, ale v této kategorii je to asi v pořádku. Po pár týdnech by se zvuk mohl ještě vylepšit.
edit: Neumím si představit, jak hrají drahá sluchátka, třeba za 30k. Musí snad nadnášet, nebo? :-)

Chce to pohrat si s EQ a taky bude trvat nez si od tech cinanu odvyknes. Az si cinanky po 2 tydne nandas zpatky, pochopis. Zkus: +4/0/+4/+6/+4 a +6 clear bass. Kazdy ma jine usi, ale tohle docela zabralo nebo se od toho treba odpichnes.

Ty AZ80 vypadaji oproti Denonum aspon rozumne, ale taky nejsou nejmensi a rozhodne ne za trojku. Se spuntama je potiz, ze nejdou zkouset do aleluja a nekde musi clovek udelat caru a kompromis...nebo vracet a prip.platit pokutu za uvedeni do znovuprodejniho stavu. Treba to nekoho bavi, ale ja masochista nejsem :) jsem rad ze s Linkbuds S nemusim resit extra kompromisy
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 15. 12. 2023 17:42

aurum píše:to flatliners: Co ti na XM5 nevyhovovalo a co ano?

Zvuk byl ok, tam problem nebyl. Ale fit byl pro moje usi naprosto tragickej, zadne spunty nepomohli. Stacilo se pohnout a tesneni bylo pryc. Pri vetsim pohybu vypadavali z usi. Leskly povrch je pro zlost. Pri vyndavani s krabicky strasne klouzou. A kdyz uz jsem u krabicky.. jak jiz jsem psal, naprosta tragedie zpracovani.
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, iBasso DX340, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aurum 18. 12. 2023 20:15

Po nějakém tom rozhodování jsem Linkbuds S vrátil, měl jsem na nich natažené své starší silikony, takže nebyly žádné problémy a koupil jsem XM5. Zvuk je přece jen lepší, pěnové návleky tak nějak, ale když jsem na ně dal silikony, téměř nevidím rozdíl ve srovnání s Linkbuds S. Možná jen maličko, jelikož jsou vystouplejší. Za tu basovou příchuť, přestože přirozenou, výměna stála za to. Pouzdro malé, příjemné, v jednoduchosti je elegance. Co se týká ambientního režimu, trochu to šumí a teď už si nevybavuju, jestli to tak bylo i u Linkbuds S. Pokud to čte nějaký majitel XM5, prosím o kontaktování za účelem doladění a šumění v amb.režimu.
aurum
Junior

Odeslat příspěvekod kultus 19. 12. 2023 18:33

V ambientnim rezimu je to podle normalni, tam to nevadi. Spis by to nemelo byt v ANC rezimu...

Samozrejme puvodni rozpocet byl do 5 tisic takze OK ze ses spokojenejsi, ale srovnavat Linkbuds S a XM5, ktere stoji dvojnasobek neni uplne fer. Linkbuds S jsou ve sve tride opravdu male a hlavne netrci z usi, coz mi vzdy vadilo hlavne v zime kdyz ma clovek cepici. Ted o spuntech skoro nevim.
kultus
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka