Kuba4 píše:encroft chtěl zvuk jako mají audeze.
Náušníky od dekoni přibližují zvuk Verum1 Audeze LCD2, na tom se často lidi shodnou, shodne se na tom i Ssakul a Introvert. Přidá to na basech a tím se změní detaily. To, že to někomu vyhovuje a někomu ne, to je druhá věc. Já preferuji původní děrované náušníky, protože už asi hůř slyším a s dekoni náušníku je už na mne zvuk moc hutný. Z výměnou náušníků nemám žádný problém, jak píše Ssakul, v druhých mám kovové kroužky, které se přitáhnou k magnetům a je to, výměna na 15s. Dekoni Elite Hybrid pro LCD-2 k Verum ale nepoužívám, jak píšu, zvuk je na mne velice hutný. Ale ssakulovi vyhovuje a je možné, že bude vyhovovat i encroftovi.
Díky Ssakulovi jsem mohl otestovat Verumy a oboje náušníky a porovnat je i s těmi LCD.
Co se týká padů...původní šly v pohodě vyměnit za Dekony, které do lemu mušlí bez problému zapadnou a není nutné je tam cpát nebo něco podobného. Co se týká zvuku, tak jsem nepozoroval takový tak výrazný rozdíl, jako Ssakul, ale rozdíl tam byl v dynamice, pevnosti basů. V přímém porovnání jsou Verumy vyrovnanější než LCD 2 Classic, ale poté, co se na LCD použije EQ, mají velmi podobnou charakteristiku i prostorovost. LCD mají trochu teplejší podání a pro mě lepší strukturu basů, Verumy mi připadaly celkově o něco tvrdší, vyrovnanější (není nutné použít EQ). Když jsem vyměnil Verum za LCD, tak LCD zněly divně na středech a bylo nutné použít EQ.Za tu cenu jsou Verum určitě skvělá koupě. Každopádně nemůžu říct, že by jedny nebo druhé hrály líp, než Edition XS. Ty mají mají jiný zvukový profil s méně definovanými basy, ale jsou trochu detailnější a mají větší prostor. Pro mě jsou XS pohodlnější pro dlouhodobý poslech. Kdybych je vyměnil za LCD nebo Verum, moc bych si nepolepšil, jen získal jiný zvuk. Už jsem to psal v jiném vlákně...zatím jsem upgradoval HW (DAC, AMP, WiiM), XS se tím dost zvedly, takže si je zatím nechám a někdy během roku se porozhlédnu po jiných. Rád bych něco ve stylu LCD, ale pokud možno bez nutnostu úpravy...možná LCD X, 3?