Sluchátková sestava - DAC, AMP, sluchátka kolem 30k?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod zino333 23. 12. 2023 12:09

Z toho, čo píšeš by ti mohli sadnúť Empyrean. Tie by dokázali v pohode existovať aj s tým Toppingom čo máš a nezlikvidoval by ich prejav. Ja osobne by som to ani nekúpil. Jediné Topping modely, ktoré by som riskol by boli A90 a DX9. Edition XS a všeobecne svetlejšie Hifimany dobre hrajú na výkonných zosíkoch s poctivým trafom a dobre dimenzovanými kapacitormi.

Začal by som pokojne ich vlastným EF400 alebo niečo od Schiit, Audio-gd, Vioelectric, Burson, Headamp a pod. Alebo ak by si mal šťastie v bazároch na niečo ako Audeze Deckard. Alebo Lyr 3 sa dá kúpiť aj za 300€ a za takéto ceny je to výborná kúpa. Modely vyberaj podľa toho, čo ti peňaženka dovolí.

Mimochodom, je problém kúpiť dobrý zosík v bazáre. Jednoducho preto, lebo keď je niečo dobré, tak to ľudia nechcú predať. Prejdi si bazáre ak ti nerobí problém z druhej ruky. Ale ak budeš pravidelne narážať na tie isté produkty, tým sa vyhni.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 23. 12. 2023 14:45

zino333 píše:Z toho, čo píšeš by ti mohli sadnúť Empyrean. Tie by dokázali v pohode existovať aj s tým Toppingom čo máš a nezlikvidoval by ich prejav.

S touto časťou súhlasím. Daj celý rozpočet do sluchátok, to má zdaleka a kategoricky najvýznamnejší vplyv na zvuk. Jedny Empyrean sú zrovna na predaj v Česku za 40K, to je za ne velmi dobrá cena.
Susvara | HD 800 << Topping DX9
Etymotic ER4-XR; Samsung Buds2 Pro; AKG N400
B&W 805 D2 << Lyngdorf TDAI-2170
LG OLED65B7
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 23. 12. 2023 15:06

Jak už psali @111a111 a @zino333, doporučuju investovat hlavně do těch sluchátek. Empyrean a ten Topping budou dobrá kombinace. Verum One nejsou špatná sluchátka, ale rozhodně nepřinesou očekávaný významný posun v kvalitě zvukové reprodukce oproti stávající sestavě.

-- 23. 12. 2023 15:19 --

111a111 píše:lampový zesilovač v prvom rade degraduje subbass

Obecně souhlasím. Neslyšel jsem žádný lampový zesilovač v kategorii do 100k, který by disponoval kompletním subbasem. A najdou se i mnohem dražší se stejným nedostatkem.

-- 23. 12. 2023 15:32 --

Ještě k ceně Empyrean. Za současné situace si nemyslím, že je 40 tisíc adekvátních za použitý kus bez záruky a navíc se základním kabelem, když se nové dají pořídit za 56k včetně výběru prémiového kabelu v hodnotě až 12k zdarma. Osobně bych tak viděl reálnou cenu použitého kusu někde mezi 30 až 35 tisíci.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia | Sennheiser HD 800
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 29. 12. 2023 10:12

Příští týden vyzkouším Verum s Dekoni pady (tímto děkuji SSakulovi za nabídku k zapůjčení). Teď zatím zkouším Audeze LCD 2 Classic. Tohle je v podstatě ten zvukový profil, který jsem hledal...teplejší, dynamický s výborným basem. Oproti těm XS je to výrazný posun...ne, že by byly horší, ale je to jiný zvukový profil spíš pro někoho, kdo má rád velmi vyrovnaný, světlejší zvuk s mnoha detaily a prostorem. Mě se ta LCD líbí už v základu, ale s PEQ Oratory 1990 je to o něco lepší. Mám ale ještě dva dotazy, zejména pokud znáte řadu Audeze:
Je velký rozdíl mezi LCD 2 Classic a třeba LCD X?
Můžete doporučit i jiná, která mají podobný zvuk Audeze?
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 29. 12. 2023 10:46

Lukáš má velké zkušenosti s výměnou náušníků a přesně jako ty preferuje hutnější, plnější ale rychlý bas, takže se Ti budou líbit i ty Verumy s Dekoni.

Na další otázky nedokážu odpovědět, protože LCD2 jsem slyšel několik verzí (asi4), stejně jako LCD X je více verzí.

Podobný zvuk jako staré LCD2 mají staré Hifimany, třeba HE500.

Dej na Lukáše, má to zmáklé.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 12. 2023 14:39

Děkuju Kubovi za předchozí zprávu. No nejvíc dá vždycky osobní poslech, takže se pak těším na případné dojmy. Ten posun v padech je fakt veliký a máš tam přibalené i originální původní. To jestli ti to bude místo XS dostatečně vyhovovat uslyšíš až sám. Každopádně dej vědět :)
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 9. 1. 2024 21:34

Kuba4 píše:Lukáš má velké zkušenosti s výměnou náušníků a přesně jako ty preferuje hutnější, plnější ale rychlý bas, takže se Ti budou líbit i ty Verumy s Dekoni.

Na další otázky nedokážu odpovědět, protože LCD2 jsem slyšel několik verzí (asi4), stejně jako LCD X je více verzí.

Lukáš to až tak zmáklé nemá. Náušníky Dekoni, které k Verum 1 doporučuje, se na sluchátka nevejdou. Alespoň ne bez docela zásadních změn (stříhání, lepení). A co pak člověk zjistí ? Že s originálními náušníky hrají Verum 1 minimálně stejně, nebo možná lépe. Docela drahá sranda (dva tisíce vyhozené z okna .. :grr: ).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 9. 1. 2024 23:58

To je tak, když něco napadne kutil domácí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 10. 1. 2024 08:09

introvert píše:
Kuba4 píše:Lukáš má velké zkušenosti s výměnou náušníků a přesně jako ty preferuje hutnější, plnější ale rychlý bas, takže se Ti budou líbit i ty Verumy s Dekoni.

Lukáš to až tak zmáklé nemá. Náušníky Dekoni, které k Verum 1 doporučuje, se na sluchátka nevejdou. Alespoň ne bez docela zásadních změn (stříhání, lepení). A co pak člověk zjistí ? Že s originálními náušníky hrají Verum 1 minimálně stejně, nebo možná lépe. Docela drahá sranda (dva tisíce vyhozené z okna .. :grr: ).

Vejdou se úplně v pohodě. Stačí vytáhnout ze zadní strany lemu jen vložený pevný kožený kroužek. Takže se pak v pohodě lehce vmáčknou bez jakýchkoliv úprav a dá se to kdykoliv vrátit do původního stavu. Když se místo koženého kroužku vloží kovový z originálních padů, který drží původní pady magneticky, nemusí se ani lepit a zůstávají lehce výměnné. O vyjmutí koženého kroužku jsem psal už několikrát na FB skupině i tady na Avmanii, takže žádný kutil domácí, stačí lépe číst, nebo se zeptat. Co se týče zvuku, nemám zkušenosti s "rozstříhanými" pady, ale normálně nasazené pady jsem tady posílal i měřené, včetně původních koženkových a ty rozdíly jsou tam měřitelné a dost velké. Takže určitě nemůžou hrát stejně. Můžou hrát pro tebe subjektivně hůř, sice si první kdo to tak slyší z více jak desítky lidí, ale poslouchání je subjektivní. Nebo to je prostě jen tím, že si s těmi pady udělal bůhví co. Já jsem jen na Verumy taky otočil pady za cenu vyšší, než samotné sluchátka, dělal jsem to ale krom sebe i pro komunitu a poslal k tomu i grafy co to dělá s frekvenční charakteristikou atd a všechno tady k dohledání je.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 1. 2024 09:38

Bohužel nemáš pravdu. S těmi původními plastikovými (nikoli koženými) kroužky se tam nevejdou vůbec, to je jasné - kroužky jsou větší, než prostor pro ně na sluchátkách Verum. Ale i když se kroužky vyndají, a nahradí kovovými z Verum 1, stejně tam přebývají lemy, které je těžké nacpat pod náušníky. Tak jsem na jednom z Dekoni náušníků zkusil přebývající materiál lemu částečně odstřihnout. No to jsem si dal ! Sice už nezavazí, ale nyní mají magnety tendenci kovový kroužek během upevňování na sluchátko z náušníku “vycucnout”, takže přiskočí k měniči, a náušník tedy není na sluchátku ničím přichycen. Pomohlo by asi kovové prstence k náušníku prostě přilepit, a v lemu předtím udělat radiální střihy, aby se to dalo překládat přes sebe. Trochu komplikované, že ? Nakonec jsem otestoval náušníky Dekoni se sluchátky Verum 1 i bez lepení. A co jsem zjistil ? Náušníky vypadají skvěle, a člověk je tedy také natěšen na něco skvělého. Realita ? Zklamání, a nečekaný hodinový souboj se sluchátky a náušníky (během kterého musí zájemce například odšroubovat mušli s měničem od úchytu - jde o dva levné hliníkové vruty). Když je nakonec vše hotovo, tak už si vyčerpaný majitel moc nepamatuje, jak sluchátka hrála s originálními náušníky - přeci jen uplynula ta hodina. Když pak náušníky Dekoni odstraní, a vrátí se k originálům Verum (které nejsou vůbec špatné), zjistí, že jediná změna u Dekoni náušníků je v tom, že zvuk je o něco temnější, a trochu méně detailní. Prostě z ho*na bič neupleteš .. Nic, co by se bez problému nedalo změnit PEQ. Navíc jsou náušníky Dekoni na můj vkus moc tlusté. Za mě v každém případě - náušníky Dekoni Elite Hybrid pro LCD-2 k Verum 1 už nikdy !
Přílohy
IMG_1068 ve střední velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 10. 1. 2024 11:08

xD Já fakt netuším, co si s tím tak zápasil, proč si něco stříhal a proč si musel odšroubovat mušle atd xD Já už měnil na Verumech ty Dekoni pady 2x a podruhé mi ta výměna trvala asi 2 minuty, než jsem vytáhl ty pevné kroužky, přehodil tam ty kovové a pak to lehce prsty postupně dokola vmáčkl do toho lemu co mají Verumy. ( Ono to budeš těmi prsty lehce tlačit do těch lemů jen napoprvé) Nikde nic netrčí, nic jsem nestříhal. Dělalo to více lidí a jsi první, kdo k tomu potřeboval šroubovák a nůžky xD Co se týče lazení, ono i z grafu je vidět, že je trošku teplejší, než původní plné nausniky a hodně teplejší než úplně první děrované co jsou na prezenčních verum fotkách. S detailem se neshodneme, ale jak říkám poslech je subjektivní a je to u tebe možná jen nezvyk, protože je měnič dost dál od ucha než na původních padech. Nebo za to třeba můžou negativní emoce z výměny :) Jinak výměnou získáš vyrovnanější teplejší lazení, hlubší bass a větší dynamiku a větší a hlubší scénu. Taky i daleko vyšší komfort (Který oceníš hlavně v létě nebo u dlouhých poslechů ).
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 1. 2024 11:11

No, samozřejmě jim ještě dám šanci, později, negativní dojmy jsou zatím moc čerstvé. Tvé grafy neznám, Facebook nesleduju. Ale i tak - čekal jsem mnohem více. To jen pokud by někoho napadlo se vydat stejnou cestou.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 10. 1. 2024 11:22

Pokud by někoho napadlo vydat se stejnou cestou a má tady nějakou historii, nemám problém Verumy i s původními pady + dekoni zapůjčit :) Nemám je jako hlavní sluchátka a rád pomůžu. Mám navíc udělaných více kovových kroužků, takže mě přehození padů trvá pár sekund :)
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 10. 1. 2024 11:40

Úplně tomu zase nerozumím.

encroft chtěl zvuk jako mají audeze.

Náušníky od dekoni přibližují zvuk Verum1 Audeze LCD2, na tom se často lidi shodnou, shodne se na tom i Ssakul a Introvert. Přidá to na basech a tím se změní detaily. To, že to někomu vyhovuje a někomu ne, to je druhá věc. Já preferuji původní děrované náušníky, protože už asi hůř slyším a s dekoni náušníku je už na mne zvuk moc hutný. Z výměnou náušníků nemám žádný problém, jak píše Ssakul, v druhých mám kovové kroužky, které se přitáhnou k magnetům a je to, výměna na 15s. Dekoni Elite Hybrid pro LCD-2 k Verum ale nepoužívám, jak píšu, zvuk je na mne velice hutný. Ale ssakulovi vyhovuje a je možné, že bude vyhovovat i encroftovi.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 10. 1. 2024 17:15

Kuba4 píše:encroft chtěl zvuk jako mají audeze.

Náušníky od dekoni přibližují zvuk Verum1 Audeze LCD2, na tom se často lidi shodnou, shodne se na tom i Ssakul a Introvert. Přidá to na basech a tím se změní detaily. To, že to někomu vyhovuje a někomu ne, to je druhá věc. Já preferuji původní děrované náušníky, protože už asi hůř slyším a s dekoni náušníku je už na mne zvuk moc hutný. Z výměnou náušníků nemám žádný problém, jak píše Ssakul, v druhých mám kovové kroužky, které se přitáhnou k magnetům a je to, výměna na 15s. Dekoni Elite Hybrid pro LCD-2 k Verum ale nepoužívám, jak píšu, zvuk je na mne velice hutný. Ale ssakulovi vyhovuje a je možné, že bude vyhovovat i encroftovi.

Díky Ssakulovi jsem mohl otestovat Verumy a oboje náušníky a porovnat je i s těmi LCD.
Co se týká padů...původní šly v pohodě vyměnit za Dekony, které do lemu mušlí bez problému zapadnou a není nutné je tam cpát nebo něco podobného. Co se týká zvuku, tak jsem nepozoroval takový tak výrazný rozdíl, jako Ssakul, ale rozdíl tam byl v dynamice, pevnosti basů. V přímém porovnání jsou Verumy vyrovnanější než LCD 2 Classic, ale poté, co se na LCD použije EQ, mají velmi podobnou charakteristiku i prostorovost. LCD mají trochu teplejší podání a pro mě lepší strukturu basů, Verumy mi připadaly celkově o něco tvrdší, vyrovnanější (není nutné použít EQ). Když jsem vyměnil Verum za LCD, tak LCD zněly divně na středech a bylo nutné použít EQ.Za tu cenu jsou Verum určitě skvělá koupě. Každopádně nemůžu říct, že by jedny nebo druhé hrály líp, než Edition XS. Ty mají mají jiný zvukový profil s méně definovanými basy, ale jsou trochu detailnější a mají větší prostor. Pro mě jsou XS pohodlnější pro dlouhodobý poslech. Kdybych je vyměnil za LCD nebo Verum, moc bych si nepolepšil, jen získal jiný zvuk. Už jsem to psal v jiném vlákně...zatím jsem upgradoval HW (DAC, AMP, WiiM), XS se tím dost zvedly, takže si je zatím nechám a někdy během roku se porozhlédnu po jiných. Rád bych něco ve stylu LCD, ale pokud možno bez nutnostu úpravy...možná LCD X, 3?
encroft
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka