Sluchátková sestava - DAC, AMP, sluchátka kolem 30k?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod SSakul 10. 1. 2024 17:52

Abych v těch padech trošku udělal pořádek.. U všech měření se jedná o SBAF kompenzaci

-- 10. 1. 2024 18:01 --

Původní originální děrované, které preferuje a o kterých píše Kuba jsou nejsvětlejší a nejneutrálnější se dají ještě pořád koupit zde.

https://a.aliexpress.com/_EzSW7XJ

Encroft měl půjčené jen teplejší pady, tzn neoriginální Dekoni + novější plné koženkové, které nahradily děrované.
Přílohy
Screenshot_20240110_174648_Messenger.jpg
Screenshot_20240110_174642_Messenger.jpg
Screenshot_20240110_174637_Messenger.jpg
Screenshot_20240110_174632_Messenger.jpg
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 10. 1. 2024 19:27

Za mě potřebují LCD-X zdaleka největší úpravy z celého portfolia Audeze. Tedy verze před rokem 2021.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 10. 1. 2024 20:40

Dnes jsem dál zkoumal Verum 1 s diskutovanými náušníky Dekoni. Ukázalo se, že vlastní uchycení náušníků, které jsem kritizoval, není až takový problém. Nefunguje to sice tak dobře jako s originálními, ale náušníky drží v pozici. Tedy zde beru své výtky zpět. Hlavní roli v nich asi sehrála představa, že Dekoni budou na Verum 1 sedět stejně dobře, jako náušníky originální. Což nesedí, ale lze s tím žít.
S čím alespoň já už žít nedokážu, je výsledná tonalita, vyprodukovaná náušníky Dekoni. Tedy temný zvuk, s výrazně potlačenými vyššími frekvencemi. Díky tomu dominují spodní středy a basy. To způsobuje dojem, jako by mezi mým uchem a hudbou byla jakási deka. Zvuk je nezajímavý, a nedetailní. Tedy asi jako u LCD-2 ? Nevím, nikdy jsem tato sluchátka neslyšel. Ale rozhodně to není nic pro mě.
Asi nakonec Verum 1 prodám. Pokud byste o ně někdo měli zájem, klidně mi pošlete SZ. Dostali byste náušníky Dekoni Audeze LCD Series Elite Hybrid v ceně dva tisíce Kč jako bonus zdarma.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 10. 1. 2024 21:36

introvert píše:To způsobuje dojem, jako by mezi mým uchem a hudbou byla jakási deka. Zvuk je nezajímavý, a nedetailní. Tedy asi jako u LCD-2 ?

Mě Verumy nepřišly ani tmavá, ani světlá, i když oproti XS jsou určitě tmavší. Z tohohle pohledu jsou LCD 2 Classic ještě tmavší, s použitím EQ zhruba jako Verum.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 10. 1. 2024 21:53

encroft: to co píšeš, se zhruba shoduje s tím, jak to chápu i já
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 11. 1. 2024 09:13

4 encroft

Ale takový zvuk si chtěl, proto Ti to Lukáš doporučil. Ty si chtěl proti stávajícím hifimanům EDXS přidat na basech. Tak se Ti to líbí nebo v čem je problém, pokud nějaký je? Evidentně to všichni slyšíme stejně. Já preferuji Verum s děravými pady, tedy jen o něco málo přidaných basů proti EDXS. Ty máš možnost slyšet ještě 3 stupně přidání na basech s udržením podobného charakteru na středech a výškách. Pro introverta je to s náušníky dekoni už moc, co teda vyhovuje Tobě?
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 1. 2024 09:24

Kuba4: Náušníky Dekoni žádné basy nepřidávají, pouze více pohlcují vyšší frekvence. Díky tomu má posluchač subjektivní dojem, že došlo k posílení basů. Ale zároveň slyší útlum na těch vyšších frekvencích. Správné řešení je dle mého použít EQ k posílení basů (Low Shelf), a původní náušníky, s tím, že útlum na vyšších frekvencích nenastane. A pokud bych měl dojem, že nastal, tak můžu pomocí EQ posílit i je.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 11. 1. 2024 10:06

To ale radíš encroftovi, ne mně. Mně použití deconi náušníků nevyhovuje. Reagoval jsem pouze nato, že si pochyboval o řešeních Ssakula a ukázalo se, že má pravdu a se zvukem Verum dělají náušníky přesně to, co encoft chtěl, nehledě na to, že samotné Verumy jsou zvukově lepší než EDXS, aspoň teda podle toho, co chtěl v prvním příspěvku encroft. Jasně, že přijde vystřízlivění, jak se zvuk sluchátek změní, když chce více energie a slam na basech. O co vlastně může přijít a ten prostor a vzdušnost EDXS je vlastně fajn. Taky bych to řešil spíš EQ než hledáním jiných sluchátek.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 11. 1. 2024 10:27

introvert píše:Kuba4: Náušníky Dekoni žádné basy nepřidávají, pouze více pohlcují vyšší frekvence. Díky tomu má posluchač subjektivní dojem, že došlo k posílení basů. Ale zároveň slyší útlum na těch vyšších frekvencích. Správné řešení je dle mého použít EQ k posílení basů (Low Shelf), a původní náušníky, s tím, že útlum na vyšších frekvencích nenastane. A pokud bych měl dojem, že nastal, tak můžu pomocí EQ posílit i je.

Když si porovnáš Modrý graf s červeným, tak vidíš, jak se chovají momentální plné stock pady a dekoni. Právě ty stock pady mají velký dip kolem 5k a větší kontrast a dip mezi 1-3k i než Dekoni. Nejvzdušnější a nejneutrápnější lazení měly původní Děrované pady, které už na Verumech nejsou, ale jdou stále sehnat viz Aliexpress link. Jsou to pady, které jsou i na promofotkách ( Oranžový graf ). Z nějakého zvláštního důvodu v průběhu výroby vyměnil pady za ty levnější plné koženkové ( modrý graf )
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 11. 1. 2024 11:00

martas38 píše:Za mě potřebují LCD-X zdaleka největší úpravy z celého portfolia Audeze. Tedy verze před rokem 2021.

souhlas, měl jsem je dva roky. peq nepeq, ta díra byla obrovská. K tomu rozbíhající se kanály na některých frekvencích. Stačilo projet Online tone generator a nestačil jsem se divit. O váze ani nemluvě.
Zlatej Denon 9200 s drobným peq.
RME ADI-2 DAC FS + Denon AH-D9200 / Modecom Eclipse 60 / Creative BT-BW5 + Sennheiser Momentum TW4
Onkyo TX 8270 + Denon AH-D7200 / Polk Signature Elite ES55
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 11. 1. 2024 11:23

SSakul: Zajímavé je, že graf Crinacla se od Tvých dost liší.
Přílohy
Verum 1 Crinacle ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 11. 1. 2024 12:09

Ten graf od Crinacle jsou původní děrované pady na které jsem posílal link ale bez kompenzace na přímku. Jinak jsou stejné, akorát je neumíš číst.. Je úplně jedno, jestli máš nějaký target jako kopeček ( např harman ), nebo jako přímku kdy přímka= " ideální target " A pokud máš víc grafů, je přehlednější už kompenzace na přímku, kde krásně vidíš dipy a peaky a nemusíš mít v pozadí target. Proto jsem i psal, že grafy jsou už s aplikovanou SBAF kompenzací.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 11. 1. 2024 12:30

Tak to si asi nerozumíme. Graf Crinacla je bez kompenzace vůči nějakému targetu - to mně vyhovuje nejvíce. Třeba proto, že nevím, co to je SBAF kompenzace, a ani to nehodlám nikterak zjišťovat. Kupříkladu na basech odpovídá graf Crinacla grafu pro HD600, a to odpovídá přesně tomu, co slyší moje uši. Používáš grafy, kterým rozumí jen pár lidí, kteří působí na SBAF. RAW grafům (eventuelně doplněným požadovaným targetem) rozumí (nebo by měl rozumět :-) ) každý.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hmpf 11. 1. 2024 12:42

encroft píše:
introvert píše:To způsobuje dojem, jako by mezi mým uchem a hudbou byla jakási deka. Zvuk je nezajímavý, a nedetailní. Tedy asi jako u LCD-2 ?

Mě Verumy nepřišly ani tmavá, ani světlá, i když oproti XS jsou určitě tmavší. Z tohohle pohledu jsou LCD 2 Classic ještě tmavší, s použitím EQ zhruba jako Verum.

Ovalne Hifimany jsou vzdusnejsi, prostorovejsi, me to vyhovuje taky vic, zasadne. Audeze bych uz nechtel, nejsou tak komfortni, ale lcdx klidne ozkousej rozhodne jsou svetlejsi energictejsi nez lcd2 i 3. Jestli je vic verzi tak s tim neporadim.
hmpf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 11. 1. 2024 13:00

introvert píše:SSakul: Zajímavé je, že graf Crinacla se od Tvých dost liší.

Tak jeden bol zameraný na GRAS43 a druhý hádam DSP EARS
111a111
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka