Sluchátková sestava - DAC, AMP, sluchátka kolem 30k?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 12. 1. 2024 23:35

V celkové tonalitě, v detailu, přesnosti basů, podání výšek atd. Jsou to prostě technicky vyspělejší sluchátka. Fabia vs Octavia. Kdybych si to nemyslel, pořídil bych před časem o dost levnější dvojky. LCD-2 mají krásný bas a ten zvuk má koule, hutnost. X mají lepší úplně všechno, jsou i univerzálnější, vhodné pro více žánrů. Dvojky jsou parádní na elektroniku, tvrdší rock, metal. U LCD-X můžeš bez problémů poslouchat vážnou hudbu a další náročnější žánry, jsou prostě rychlejší, či jak to říct.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod zino333 13. 1. 2024 15:22

martas38 píše:encroft: jak píšu u LCD-2 to není až tak třeba, ale v případě LCD-X obrazně řečeno udělá ekvalizace z totálně nezajímavé šmudly oslnivou princeznu.

Si spokojný že si LCD-X nahradil Empyreanmi?
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 13. 1. 2024 15:25

Ano jsem.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 16. 1. 2024 18:03

Jak už jsem psal, streamer-DAC-AMP jsem tak nějak vyřešil a sluchátka přijdou na řadu po prázdninách. Ale nějakou drobnost bych ještě mohl zatím vylepšit (spíš ze zvědavosti, pro lepší pocit), tak mě napadlo:
Do jaké míry řešíte u sestavy kolem 30k kabely, zdroj, filtry apod.? Má to smysl v takové sestavě řešit, resp. kolik z celkové částky byste do toho investovali?
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 1. 2024 20:17

Jestli je za těch 30 celá sestava včetně sluchátek, tak bych řešil maximálně amalogové kabely, tedy především sluchátkový a potom RCA kabely, nebo čím to máš propojený a prostě bych nekupoval tkaničky za 50Kč, ale kabely třeba za 300-500Kč kus. Digitální bych neřešil vůbec ani u sestavy za pětinásobek, mám to vyzkoušený, pravda někdo bude mít opačný názor.
Zkus oslovit zdejšího uživatele dropadred (jinde pod jménem Viktor), vyrábí hodně kvalitní kabeláž za super cenu. Jeho sluchátkové kabely vypadají jak kabeláž Forza AudioWorks.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 16. 1. 2024 21:12

martas38 píše:Jestli je za těch 30 celá sestava včetně sluchátek, tak bych řešil maximálně amalogové kabely, tedy především sluchátkový a potom RCA kabely, nebo čím to máš propojený a prostě bych nekupoval tkaničky za 50Kč, ale kabely třeba za 300-500Kč kus. Digitální bych neřešil vůbec ani u sestavy za pětinásobek, mám to vyzkoušený, pravda někdo bude mít opačný názor.

Téměř za 30, ale zatím bez sluchátek. Vidim to podobně...musel jsem objednat lepší kabely k monitorům, kvůli rušení, tak jsem vzal i lepší 0,5m XLR mezi DAC a AMP (lepší čína, cca 1k) a na zkoušku i lepší kabel k XS, tak jsem zvědav. Digitální jsem neřešil. Myslel jsem ale i ty iFi vylepšovače typu silencer, purifier, blocker. Tohle teď pořizovat nebudu, spíš mě zajímá, jestli to někdo používá a jaký to má vliv...
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 16. 1. 2024 21:18

Nevím jestli to má vliv. Vesměs je v tom několik pasivních součástek a filtry tohoto typu, které skutečně něco dělají stojí desetinásobek. Solidní kabeláž nabízí česká firma Kabelguru. Mám od nich všechny kabely včetně digitálních, jen sluchátkový mám odjinud.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 1. 2024 21:20

Kabely vliv na zvuk mají, analogové, i digitální. Bohužel neplatí představa, že čím hezčí, ergonomičtějši a dražší kabel, tím lepší zvuk.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 1. 2024 22:06

Řekl bych že u sestavy za 30 litrů budou mít kabely hodně malý vliv a ty digitální vůbec žádný.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 1. 2024 22:23

Řekl bych, že správné kabely by mohly mít velký vliv, otázkou ovšem je, které .. To už si musí každý zájemce rozmyslel sám. Na toto téma zde toho již nakonec bylo uvedeno poměrně dost.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 16. 1. 2024 22:39

Co se týče USB kabelu, tak jak mi pavel1756 několikrát řekl, že to funguje až od určité cenové hladiny kabelu (bylo to tam tuším 12 tisíc Kč+) tak pochybuju. To už mi přijde lepší a levnější stavba bridge na bázi třeba té maliny, kde to postavím za polovinu patrně s daleko lepším zvukem. A kupovat k sestavě za třicet litrů kabel za 12 tisíc je podle mě a ať se na mě nikdo nezlobí kravina nejvyššího řádu a je tisíckrát lepší investice těch 12 tisíc narvat do lepších sluchátek...
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 1. 2024 23:14

Nebavíme se pouze o USB kabelech, ale o kabelech obecně. Tedy i od zesilovače ke sluchátkům, od DACu k zesilovači apod. Je to docela zamotané, a dokud nevíme přesnou specifikaci elektroniky, nemá smysl se dohadovat o kabelech. Pokud mám komponenty každou za sto tisíc, pak asi má smysl je propojit kabely za patnáct tisíc. Pokud komponenty stojí dohromady třicet tisíc, tak asi ne.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 16. 1. 2024 23:40

encroft píše:Do jaké míry řešíte u sestavy kolem 30k kabely, zdroj, filtry apod.? Má to smysl v takové sestavě řešit

Nemá. Keď budeš mať fakt najlepšie možné sluchátka, potom rieš kde dalej investovat.
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 16. 1. 2024 23:56

Tyto obecné rady fakt nemají smysl. V mém případě šlo o “sestavu” za zhruba těch 30 tisíc - Chord Electronics Hugo 2, připojeno k iPhonu USB kabelem. Nahrazení obyčejného USB kabelu dvojicí Audioquest Jitterbug + Audioquest Carbon přineslo zřetelně zlepšení kvality výstupního zvuku z Hugo 2.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 17. 1. 2024 00:03

Kde mají Chord Hugo 2 + iPhone za zhruba třicet? Hugo2 je za padesát a jabko začíná na dvaceti, nebo spíš na třiceti? ;-)
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka