Sluchátková sestava - DAC, AMP, sluchátka kolem 30k?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod pavel1756 17. 1. 2024 07:46

martas38 píše:Co se týče USB kabelu, tak jak mi pavel1756 několikrát řekl, že to funguje až od určité cenové hladiny kabelu (bylo to tam tuším 12 tisíc Kč+) tak pochybuju. To už mi přijde lepší a levnější stavba bridge na bázi třeba té maliny, kde to postavím za polovinu patrně s daleko lepším zvukem. A kupovat k sestavě za třicet litrů kabel za 12 tisíc je podle mě a ať se na mě nikdo nezlobí kravina nejvyššího řádu a je tisíckrát lepší investice těch 12 tisíc narvat do lepších sluchátek...

S těmi USB kabely je to "složité". :D

Když jsem poprvé testoval rádoby kvalitnější USB kabel (Furutech Formula 2) za cca dva tisíce korun, na mé tehdejší sestavě, tvořené MacBook Pro (s Roonem), Burson Conductor V2+ (DAC+AMP) a sluchátky Audeze LCD-4, nebyl naprosto žádný slyšitelný rozdíl mezi tímto a běžným USB kabelem.

Pár let nato mi byl téměř vnucen k vyzkoušení AudioQuest Coffee (cca 12k). Tehdy jsem měl MacBook Air (s Roonem), Chord Hugo TT 2 a Meze Empyrean. A tady byl zřetelný kvalitativní posun ve srovnání s běžným USB kabelem (ověřeno poctivým slepým testem). Vyzkoušel jsem ten Coffee i s výše zmíněným Bursonem, ale jestli tam nějaký rozdíl byl, si netroufám říct.

Dnes mám AudioQuest Diamond a když jej v mé aktuální sestavě nahradím běžným USB kabelem, ty rozdíly jsou ve srovnání s tím, co jsem psal o odstavec výše, zase spíš marginální. Zásadní roli zde hraje M Scaler, který ty rozdíly mezi USB kabely opravdu hodně minimalizuje.

No a co si z toho teď vzít (kromě toho, že je možná spíš něco špatně s TT2 :D ). Jak už tu bylo nejednou zmíněno, na prvním místě je třeba řešit sluchátka, potom převodník spolu se zesilovačem. A vše ostatní až dlouho potom, nechat to na konec. Ale jak tu psal @111a111, u sestavy za 30k nemá cenu řešit kabely, filtry apod. Soustředil bych se pouze na ty tři nejdůležitější komponenty. A pokud má někdo choutky u své sestavy něco vylepšovat, doporučuju vyměnit sluchátka za lepší. Až ty budou "maximalizovány" spolu s převodníkem a zesilovačem, pak bych řešil zbytek.
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 17. 1. 2024 08:38

martas38 píše:Kde mají Chord Hugo 2 + iPhone za zhruba třicet? Hugo2 je za padesát a jabko začíná na dvaceti, nebo spíš na třiceti? ;-)

Měl jsem samozřejmě na mysli pouze Hugo 2, možná z druhé ruky. Telefon bych měl tak jako tak. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 27. 7. 2024 06:24

Ahoj, po nějaké době navazuji na původní dotaz ...
Mám možnost koupit Audeze LCD-X Creator Package, staré cca 2 roky, minimálně používané, komplet balení za 23k. Je to dobrá cena nebo jaká by byla rozumná cena vzhledem k jejich stáří a stavu? Děkuji
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 27. 7. 2024 07:13

LCD-X jsou kvalitní sluchátka, jejichž maloobchodní cena činí 30k. A když je koupíš nové s rozumnou slevou, tak se dostaneš cca na 25-27k. Tedy 23k za dva roky stará sluchátka, byť minimálně používaná, je s prominutím zlodějna. Férová cena se pohybuje okolo 17-18 tisíc.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 27. 7. 2024 08:21

To by mě docela zajímalo, kde mi je prodají za těch 25k, když v nabídce je mají za 30k .. :hm
Naposledy upravil introvert dne 27. 7. 2024 08:24, celkově upraveno 3
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 27. 7. 2024 08:22

Díky, cena byla o trochu vyšší a já navrhl těch 23, ale když koukám na headfi, tak tam jsou ještě o trochu níž.

-- 27. 7. 2024 08:23 --

introvert píše:To by mě docela zajímalo, kde mi je prodají za těch 25k, když v nabídce je mají za 30k .. :hm

Taky by mě zajímalo, kde se dají koupit nová s takovou slevou :)
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 29. 7. 2024 08:08

Když pominu možnost sjednání "individuální ceny", před několika měsíci mělo Audigo slevu na všechny produkty Audeze. Konkrétně LCD-X za 26.990,- Kč. A minulý rok ještě o tisícovku méně.

Takže si stačí počkat na akci v Audigu, která se pravidelně opakuje. Nebo si tedy individuálně domluvit lepší cenu, která je ale většinou pouze pro "stálé zákazníky". Ale pokud jste tam, stejně jako já, utratili víc než milion, dostanete se ještě na lepší cenu, než je 25k... :D
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 29. 7. 2024 18:22

pavel1756 píše:Když pominu možnost sjednání "individuální ceny", před několika měsíci mělo Audigo slevu na všechny produkty Audeze. Konkrétně LCD-X za 26.990,- Kč. A minulý rok ještě o tisícovku méně.

Takže si stačí počkat na akci v Audigu, která se pravidelně opakuje. Nebo si tedy individuálně domluvit lepší cenu, která je ale většinou pouze pro "stálé zákazníky". Ale pokud jste tam, stejně jako já, utratili víc než milion, dostanete se ještě na lepší cenu, než je 25k... :D

Díky za tip. Slevu jsem zmeškal, ale pozeptám se. Ta druhá možnost se mě asi netýká :)
encroft
Junior

Předchozí stránka