martas38 píše:Co se týče USB kabelu, tak jak mi pavel1756 několikrát řekl, že to funguje až od určité cenové hladiny kabelu (bylo to tam tuším 12 tisíc Kč+) tak pochybuju. To už mi přijde lepší a levnější stavba bridge na bázi třeba té maliny, kde to postavím za polovinu patrně s daleko lepším zvukem. A kupovat k sestavě za třicet litrů kabel za 12 tisíc je podle mě a ať se na mě nikdo nezlobí kravina nejvyššího řádu a je tisíckrát lepší investice těch 12 tisíc narvat do lepších sluchátek...
S těmi USB kabely je to "složité".
Když jsem poprvé testoval rádoby kvalitnější USB kabel (Furutech Formula 2) za cca dva tisíce korun, na mé tehdejší sestavě, tvořené MacBook Pro (s Roonem), Burson Conductor V2+ (DAC+AMP) a sluchátky Audeze LCD-4, nebyl naprosto žádný slyšitelný rozdíl mezi tímto a běžným USB kabelem.
Pár let nato mi byl téměř vnucen k vyzkoušení AudioQuest Coffee (cca 12k). Tehdy jsem měl MacBook Air (s Roonem), Chord Hugo TT 2 a Meze Empyrean. A tady byl zřetelný kvalitativní posun ve srovnání s běžným USB kabelem (ověřeno poctivým slepým testem). Vyzkoušel jsem ten Coffee i s výše zmíněným Bursonem, ale jestli tam nějaký rozdíl byl, si netroufám říct.
Dnes mám AudioQuest Diamond a když jej v mé aktuální sestavě nahradím běžným USB kabelem, ty rozdíly jsou ve srovnání s tím, co jsem psal o odstavec výše, zase spíš marginální. Zásadní roli zde hraje M Scaler, který ty rozdíly mezi USB kabely opravdu hodně minimalizuje.
No a co si z toho teď vzít (kromě toho, že je možná spíš něco špatně s TT2 ). Jak už tu bylo nejednou zmíněno, na prvním místě je třeba řešit sluchátka, potom převodník spolu se zesilovačem. A vše ostatní až dlouho potom, nechat to na konec. Ale jak tu psal @111a111, u sestavy za 30k nemá cenu řešit kabely, filtry apod. Soustředil bych se pouze na ty tři nejdůležitější komponenty. A pokud má někdo choutky u své sestavy něco vylepšovat, doporučuju vyměnit sluchátka za lepší. Až ty budou "maximalizovány" spolu s převodníkem a zesilovačem, pak bych řešil zbytek.