Ahoj,
rád bych upgradoval svoji stávající sestavu, ale zjišťuji, že to není tak jednoduché rozhodnutí, proto se obracím na vás zkušenější a budu rád za všechny vaše nápady a doporučení…
Stávající sestava:
Hifiman Editin XS – ve své kategorii do 15k se mi zdají velmi dobrá (prostor, detail), ale trochu mi chybí více energie, těla, basový slam, někdy je na obtíž i ta prostorovost
Topping DX3 Pro Plus – univerzální kombo DAC/AMP, jedno z těch lepších v kategorii 5-10k, ale v porovnání s dražšími trochu stísněný, příliš energický, méně analogový zvuk
Požadavky (nejsou zásadní)
- muzikální, viscerální zvuk s dobrým detailem a prostorem (může být menší, než u Edition XS, ale ne příliš úzký), s dobrým basovým dopadem (basy ano, ale kvalitní a ne na úkor zbytku), detailní , ale nezvýrazněné výšky
- pokud možno co největší přínos vzhledem k cene (zlepšení o 10% pro mě asi nemá význam)
- XLR - pro připojení aktivních monitorů (není ale zcela nutné a v případě dělené sestavy by stačilo u sluchátkového zesilovače)
- BT – občas, když nemám po ruce mobil, poslouchám jen z NB přes BT
- DO – když bude, je to výhodou
- cena 30 až 40k
Zdroj: Spotify a Tidal přes USB z mobilu
Co poslouchám: převažuje rock, ale klidně i jazz, blues, severský folk, metal (většina těch skladeb je pomalejší, klidnější… nářez už jen výjimečně Z 90% jde o méně známé interprety, které mi doporučí Spotify (kupodivu se velmi dobře strefuje do mého vkusu).
Jak poslouchám: většinou při práci – monitory, sluchátka (50/50) . Na tzv. náročný poslech mě neužije, poslouchám spíš hudbu jako takovou, ale to neznamená, že by mě detaily, prostor, vrstvení nepotěšily, to k tomu samozřejmě taky patří. Jen to vnímám v rámci celku, takže preferuji muzikální sestavu před detailní.
Zatím mě napadly tyhle možnosti:
- jen výměna sluchátek např. za Hifiman Arya Organic?
- výměna komba DAC / AMP např. za Aune s9c Pro nebo iFi iDSD2 a nákup ještě jiných sluchátek kolem 15k s odlišným zvukovým projevem (např. dynamický měnič), např. Denon 7200, Sony MDR-MV1, nějaké Beyery?
- nebo raději dělený DAC / AMP, např. Topping E70 Velvet a L70?
- jiný zdroj, např. Wiim Pro Plus přes optiku do stávajícího Topping DX3 Pro Plus a lepší sluchátkový amp třídy A, např. Aune S17 Pro?
Jen pro doplnění: jako IEM používám Yanyin Canon II, které mají přesně ten zvuk, který hledám, pokud byste je někdo znal
Děkuji a příjemné Vánoce