Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
Kuba4 píše:4 encroft
Ale takový zvuk si chtěl, proto Ti to Lukáš doporučil. Ty si chtěl proti stávajícím hifimanům EDXS přidat na basech. Tak se Ti to líbí nebo v čem je problém, pokud nějaký je? Evidentně to všichni slyšíme stejně. Já preferuji Verum s děravými pady, tedy jen o něco málo přidaných basů proti EDXS. Ty máš možnost slyšet ještě 3 stupně přidání na basech s udržením podobného charakteru na středech a výškách. Pro introverta je to s náušníky dekoni už moc, co teda vyhovuje Tobě?
introvert píše:111a111: To není ta příčina. Grafy kompenzované na SBAF target ukazují pro basy vodorovnou přímku - no to bych tedy chtěl vidět. Jak můžou vědět na SBAF, jak vypadá RAW měření Verum 1 na basech, aby po SBAF kompenzaci byla odchylka nulová ? Nebo je ta kompenzace taková, že pro libovolné měření se pro frekvence nižší než 200 Hz nakreslí až do 20 Hz rovná přímka ? Proto zdůrazňuji význam RAW měření, kde si jakýmisi obskurními kompenzacemi nemusíme lámat hlavu. A máš samozřejmě pravdu, DSP EARS není GRAS 43AG-7, a ten zase není B&K 5128. Ale tím bych to tu nechtěl zaplevelovat.
encroft píše:Chtěl jsem hlavně lepší basy...větší dynamiku, plnější zvuk, protože XS sice mohou zahrát hluboko, ale jsou dost měkké, bez pořádného bouchnutí.
martas38 píše:Zkusil bych LCD-X s ekvalizací. Já jsem zatím nepotkal sluchátka s lepším basem, než jsou Audeze a u LCD-X jsou solidní všechna pásma, kupodivu jsou i celkem světlá, ale ten sametový a současně úderný bas zůstal zachovaný.
martas38 píše:Začal jsem EQ používat u všeho, žádná sluchátka nemají dokonalou charakteristiku. Dřív jsem toho byl odpůrce, ale přišel jsem na to, že to pomůže všem sluchátkám.
martas38 píše:jak píšu u LCD-2 to není až tak třeba, ale v případě LCD-X obrazně řečeno udělá ekvalizace z totálně nezajímavé šmudly oslnivou princeznu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků