True Wireless sluchátka kolem 7 tis - která vybrat

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Flarin 4. 1. 2024 08:50

Ahoj, může mi někdo poradit, která TWS sluchátka koupit?
Poslouchám v zásadě rock, okrajově pak prakticky všechno. Basový základ je nutný. Doma mám Anandy a Deva. Chtěl bych něco na venek bez drátů do uší k iphonu, ale poslouchám i Fiio M6 (ale hlavně iphone).
Rozhoduju se mezi:
- Apple AirPods Pro (2. generace) s MagSafe pouzdrem (USB-C)
- Technics EAH-AZ80E-S
a Bose QuietComfort Earbuds II
Chtěl bych se pohybovat kolem 7 tisíc. Jde mi hlavně o zvukový přednes.
Sony 1000MX5 nechci, vracím je nesedí mi ty jejich špunty a je problém koupit jiné špunty s mřížkou.
Všem moc díky za radu.
Jara
Flarin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod _daRK 4. 1. 2024 09:29

Ak mas iPhone, tak vyhody Android (napr. LDAC) padaju, APro 2 su pre jablckarov asi jasna volba, nepocul/necital som, ze by na ne niekto nadaval. Asi by som neuvazoval o inych. A to som na jablko riadne vysadeny.
Tie XM5 su skusal? Lebo ani mne XM3,XM4 nesedeli vobec, ale LinkbudsS sedia ako uliate a XM5 maju podobnu konstrukciu ako LinkbudsS. Ale aj tak by som bral k iPhonu skor AirPody.
HP: Hifiman Edition XS
IEM: FiiO FH7,iBasso IT04
DAC/Amp: Lotoo Paw S1,Chord Mojo,HibyR3,iBasso CF01
Iné: Sony WH-1000XM5,WF-1000XM5
TV/Audio: SONY KD-55XF9005;Yamaha RX-V683 ► DALI Zensor 3+Yamaha NS-SW200; Triangle Elara

Predaj: iBasso IT01s, IT04, FH7
_daRK
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jiri.filip 4. 1. 2024 12:58

Flarin: Pokud myslíš mřížkou síťku/mřížku na konci sluchátek, kde se nasazují koncovky a která zabraňuje pronikání nečistot dovnitř těla sluchátka, stačí pravidelně čistit pěnové filtry, které, předpokládám, v SONY XM5 také jsou. Špunty s mřížkou mění zvukové podání.

X1000M4 jsi zkoušel?
DAP: SONY NW-WM1Z | NW-WM1A | NW-ZX300 | NW-A55
Headphones: Beyerdynamic Avento Wired | T51i | KOSS Porta Pro
IEM: SONY IER-Z1R

Mobile: SONY XPERIA PRO-I | SONY XPERIA 1 V
jiri.filip
Junior

Odeslat příspěvekod Flarin 4. 1. 2024 13:51

Právě že sony XM5ky mají jako součást špuntu tu mřížku a jako náhradu nepěnové jsem našel jenom azly. A stojí dost peněz na to abych je na slepo koupil ve více velikostech. Mám vyzkoušené spiral dot od JVC a ty mě sedí, ale nemají mřížku takže by šly nečistoty přímo do sluchátek, což nechci. Tak přemýšlím, co dál.
Flarin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 111a111 4. 1. 2024 18:54

K iPhonu jednoduchá volba airpods pro 2 USB-C
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 4. 1. 2024 20:14

Na Amazon.de se dá koupit i trojbalení Azla sedna s earwax filtrem.

https://www.amazon.de/AZLA-SednaEarfit- ... th=1&psc=1

Každopádně k iPhonu bych skrz chybějící LDAC podporu taky asi zvážil Airpods Pro 2.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lolofon 4. 1. 2024 20:45

Nahradne spunty s mriezkou som na XM5 som kupil som normalne na Aliexprese. Penove aj latexove, pouzivam latexove.
https://www.aliexpress.com/item/1005003287055389.html
https://www.aliexpress.com/item/1005005993302858.html
Lolofon
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 4. 1. 2024 20:46

Zvukové podání mění každé nástavce a to tak, že docela intenzivně bez ohledu na to, jestli mají, nebo nemají filtr.
Jinak k jabku jedině Airpods Pro. Nějaké zanášení sluchátek bych vůbec neřešil, stejně u nich za 2-3 roky odejdou baterie a vyhodíš je.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 4. 1. 2024 21:05

Ještě k těm nádstavcům WF5, Wax filtr je u nich důležitý, jednak se podílí na lazení a jednak nemá konstrukčně WF5 v krčku vůbec ochrannou mřížku. Navíc je v krčku ještě i nějaký senzor/mic.

https://www.loudnwireless.com/blog/best ... e-and-foam
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Flarin 5. 1. 2024 10:16

Všem moc díky. Vidím, že se to naklání airpods pro, takže asi to budou tato.
Mě hlavně zajímalo, jestli se ty airpods vůbec dají poslouchat.
Flarin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zino333 5. 1. 2024 10:49

Pridávam k ostatným aj svoju skúsenosť. Mal som Airpods Pro prvej generácie a už cez rok mám Airpod Pro 2. V teplých mesiacoch ich používam takmer denne na outdoor šport a inak celý rok počas cestovania. Som s nimi nadmieru spokojný. Obstojný zvuk, dobrá výdrž, nula technických problémov za celé roky (rátam aj prvú generáciu), veľmi fajn ANC, najlepšia ergonómia spomedzi všetkých ostatných špuntov. Veľmi jednoducho idú nasadiť a nikdy mi nevypadli z ucha. Nevadia mi ani dlhé hodiny. Ich pohodlie a ANC je napríklad na dlhé lety na nezaplatenie. Atď. Je to veľmi dobrá voľba.
Hifiman EF600 + Schiit Lyr 3 > Meze 109 Pro + Hifiman HE6se V2
zino333
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 5. 1. 2024 11:32

Ne, že by Airpods Pro 2022 byly po zvukové stránce zázrak. Ale je pozoruhodné, jak rychle se Apple dokázal přesunout od zcela nepoužitelných IEM (první Apple Airpods), přes docela dobře použitelné pro mluvené slovo (Apple Airpods Pro 2019), k v podstatě plně vyhovujícím sluchátkám v současnosti. Už jen z toho, jak vyřešili nástavce, a uchycení sluchátek v uchu, by si měli brát příklad všichni výrobci IEM. Zejména ti, kteří chtějí po zákaznících enormní částky, a přitom v tomto směru Applu nesahají ani po kolena.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod iamfromexit 5. 1. 2024 14:43

Mám zkušenost se Sony (2 generace TWS, 3 generace řady WH1000X), Sennheiser i Technics a zvukově mne jednoznačně přesvědčili Technics EAH-AZ80E-S.
iamfromexit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hanysek3099 6. 1. 2024 08:02

Také bych doporučoval podívat se po Technics EAH-AZ80E, otestovány i s iPhonem a odvážím se říct, že Airpods pro 2022 převyšují zvukově o parník (testováno však pouze krátce cca půl hodiny v iStore, abych měl přímé porovnání a na iPhone 12 mini).
Jediné, čím jsou Airpods určitě napřed je komfort (což je indidivudální) a potom propojení s iPhonem a související funkce (holt součást ekosystému).
Ale v tom, co je pro mě osobně nejdůležitější, tj. zvuk jsou opravdu někde úplně jinde. Lépe hrající TWS aktuálně dostupné v ČR neznám.
zdroj: Samsung Z Fold 5
Over-ear: Sennheiser Momentum 4 wireless
TWS: Technics AZ80E-K
hanysek3099
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod flatliners 6. 1. 2024 08:50

Navic jsou zde v bazaru neotevrene za 5t.
flatliners
Mírně pokročilý

Další stránka