Zdravím všetkých tu na fóre. Poprosím o pomoc asi hlavne skúsenejších. Pohrávam sa s myšlienkou obstarať si lepšie sluchátka ako moje doterajšie Sennheiser HD 660 S
Neviem od akej cenovej relácie v EUR/CZ korunách by som sa mal začať pohybovať aby nové sluchátka boli po každej stránke lepšie ako tie čo mám doteraz a aby to nebolo už zbytočne drahé s ohľadom k RME ADI 2 DAC FS ktorého by som sa nerád vzdával. Nehovorím že doterajšie sluchátka sú vyslovene špatné, ale červík v hlave už dosť dlho hlodá.
Bol som s troma hifi nadšencami na poslednej výstave audio v Bratislave. V sekcii sluchátek bolo možnosť vyskúšať asi dvadsať kusov od 250€ do tuším 4000€. Vo všetkých hrala jedna a tá istá vec nejaká rocková muzika. No ale neviem či to bolo v MP3 najnižšej kvality alebo čo to vlastne bolo. Najlacnejšie a aj najdrahšie sluchátka mi pripadali horšie ako moje Sennheiser HD 660 S Kamoši a aj veľa ľudí boli rozčarovaní ako sa takto môžu prezentovať sluchátka. Takže moja skúsenosť s porovnávaním sluchátiek je dosť mizerná.
Počúvam hlavne Jazz, Jazz Rock, Akustické veci hlavne kde je menej nástrojov.
Možnosti navštíviť nejaké hifi štúdio mám veľmi obmedzené lebo všade to mám 150 km a viac.
Ja som uvažoval že asi MEZE 109 Pro by mohol byť taký odrazový mostík.
Ale určite by bolo dobré keby niekto poradil taký ktorý vlastnil alebo aspoň počul hrať sluchátka od Sennheiser HD 6xx rady v čom počul najväčší prínos zmeny sluchadiel.