Sluchátka k RME ADI 2 DAC FS za rozumnú cenu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod jolefoto 5. 1. 2024 22:16

Zdravím všetkých tu na fóre. Poprosím o pomoc asi hlavne skúsenejších. Pohrávam sa s myšlienkou obstarať si lepšie sluchátka ako moje doterajšie Sennheiser HD 660 S
Neviem od akej cenovej relácie v EUR/CZ korunách by som sa mal začať pohybovať aby nové sluchátka boli po každej stránke lepšie ako tie čo mám doteraz a aby to nebolo už zbytočne drahé s ohľadom k RME ADI 2 DAC FS ktorého by som sa nerád vzdával. Nehovorím že doterajšie sluchátka sú vyslovene špatné, ale červík v hlave už dosť dlho hlodá.
Bol som s troma hifi nadšencami na poslednej výstave audio v Bratislave. V sekcii sluchátek bolo možnosť vyskúšať asi dvadsať kusov od 250€ do tuším 4000€. Vo všetkých hrala jedna a tá istá vec nejaká rocková muzika. No ale neviem či to bolo v MP3 najnižšej kvality alebo čo to vlastne bolo. Najlacnejšie a aj najdrahšie sluchátka mi pripadali horšie ako moje Sennheiser HD 660 S Kamoši a aj veľa ľudí boli rozčarovaní ako sa takto môžu prezentovať sluchátka. Takže moja skúsenosť s porovnávaním sluchátiek je dosť mizerná.
Počúvam hlavne Jazz, Jazz Rock, Akustické veci hlavne kde je menej nástrojov.
Možnosti navštíviť nejaké hifi štúdio mám veľmi obmedzené lebo všade to mám 150 km a viac.
Ja som uvažoval že asi MEZE 109 Pro by mohol byť taký odrazový mostík.
Ale určite by bolo dobré keby niekto poradil taký ktorý vlastnil alebo aspoň počul hrať sluchátka od Sennheiser HD 6xx rady v čom počul najväčší prínos zmeny sluchadiel.
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 1. 2024 22:47

Trošku mi tam chybí tvoje preference zvuku a co ti na HD660 vadí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 6. 1. 2024 08:39

@jolefoto:

Sám jsem mnoho let provozoval HD600/650. A všechny sluchátka v cenové relaci dvacet tisíc a více nabídnou technicky výrazně lepší zvuk. V tvém případě bude trochu limitující RME, který nemá moc kvalitní sluchátkový výstup. Nicméně se zmiňovanými Meze 109 Pro by ani RME neměl mít problémy. Pokud bys chtěl pořídit nějaké planáry, potom bych doporučil dedikovaný sluchátkový zesilovač (a RME použít pouze jako převodník). Obecně bych ale pro tebou poslouchané hudební žánry nedoporučil základní modely od Audeze. Spíš HiFiMAN Ananda Nano či Arya Organic. Případně Meze Empyrean nebo Sash Tres, která jsou celkovým charakterem blíže k tvým HD660S.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 1. 2024 09:07

Tip na dobře hrající "zaplatitelné" planáry: MOONDROP PARA Full-Size Planar
S dedikovaným sluchátkovým zesilovačem bych počkal, až jak dopadne poslechový test. Nemyslím si, že tě bude sluchátkový výstup z RME omezovat.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 6. 1. 2024 10:20

Dík za odpovede.
martas38 píše:Trošku mi tam chybí tvoje preference zvuku a co ti na HD660 vadí.

Asi myslíš pod "preference zvuku" ako že tmavšie alebo svetlejšie sluchátka? Tak to neviem, ale skôr som myslel poviem to tak neohrabane, možno viac priestorovosti, viac lokalizácia oddelenie nástrojov, viac pravdivosti že napr. brnknutie na strunu gitary bude skutočnejšie alebo zvuk činelov bude viac kovovejší, viac prítomnosti hlasov spevákov proste všetko lepšie oproti HD 660s.

pavel1756 píše:@jolefoto:

Sám jsem mnoho let provozoval HD600/650. A všechny sluchátka v cenové relaci dvacet tisíc a více nabídnou technicky výrazně lepší zvuk. V tvém případě bude trochu limitující RME, který nemá moc kvalitní sluchátkový výstup. Nicméně se zmiňovanými Meze 109 Pro by ani RME neměl mít problémy. Pokud bys chtěl pořídit nějaké planáry, potom bych doporučil dedikovaný sluchátkový zesilovač (a RME použít pouze jako převodník). Obecně bych ale pro tebou poslouchané hudební žánry nedoporučil základní modely od Audeze. Spíš HiFiMAN Ananda Nano či Arya Organic. Případně Meze Empyrean nebo Sash Tres, která jsou celkovým charakterem blíže k tvým HD660S.

Tvoja odpoveď už viacej naznačuje asi ktorým smerom sa uberať za čo díky. Dedikovaný zosilovač asi myslíš samostatný zosilovač?

Denkez píše:Tip na dobře hrající "zaplatitelné" planáry: MOONDROP PARA Full-Size Planar
S dedikovaným sluchátkovým zesilovačem bych počkal, až jak dopadne poslechový test. Nemyslím si, že tě bude sluchátkový výstup z RME omezovat.

Aj tebe díky za odpoveď na konkrétny výrobok. Pomôžem si keďže cena je dosť nízka? Nie že by som musel nutne kupovať niečo oveľa drahšie ako je HD 660s, ale či nepôjdem z blata do kaluže? Je Shenzhenaudio obchod v pohode? Už si tam kupoval?
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod pavel1756 6. 1. 2024 10:26

jolefoto píše:
pavel1756 píše:@jolefoto:

Tvoja odpoveď už viacej naznačuje asi ktorým smerom sa uberať za čo díky. Dedikovaný zosilovač asi myslíš samostatný zosilovač?

Ano. :-)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod epidot 6. 1. 2024 10:35

co si vyzkoušet Denony 7200 / 9200 ?
RME ADI-2 DAC FS + Denon AH-D9200 / Modecom Eclipse 60 / Creative BT-BW5 + Sennheiser Momentum TW4
Onkyo TX 8270 + Denon AH-D7200 / Polk Signature Elite ES55
epidot
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 6. 1. 2024 11:39

jolefoto: Píšeš, že posloucháš hlavně "Jazz, Jazz Rock, Akustické veci hlavne kde je menej nástrojov". Řekl bych, že právě pro tento žánr jsou vhodná planární sluchátka. Ty Moondrop jsem slyšel, jsou velmi přesná, detailní, docela "světlá", ale ani basy se v nich neztratí - jsou jakoby "tvrdé", ohraničené.
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 6. 1. 2024 11:58

epidot píše:co si vyzkoušet Denony 7200 / 9200 ?

Obidvoje podľa popisu vlastníš a určite ich máš aj odskúšané s RME. Skúsenosti? Musím kontaktovať kamoša ktorý sa mi zdá že vlastní Denon 7200. Porovnával si ich aj s Sennheiser HD 6xx?

Denkez píše:jolefoto: Píšeš, že posloucháš hlavně "Jazz, Jazz Rock, Akustické veci hlavne kde je menej nástrojov". Řekl bych, že právě pro tento žánr jsou vhodná planární sluchátka. Ty Moondrop jsem slyšel, jsou velmi přesná, detailní, docela "světlá", ale ani basy se v nich neztratí - jsou jakoby "tvrdé", ohraničené.

Tak to by mohlo byť podľa tvojho opisu pre mňa OK. A ten Shenzhenaudio čo teda v pohode?

Najhoršie na tom je že u nás v meste kde bývam je hifi nadšencov ako šafránu. Osobne poznám len dvoch - troch. No a sluchátkových nadšencov ešte menej. Čo už, sme vymierajúci druh.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod 111a111 6. 1. 2024 13:56

jolefoto píše:viac priestorovosti, viac lokalizácia oddelenie nástrojov, viac pravdivosti že napr. brnknutie na strunu gitary bude skutočnejšie alebo zvuk činelov bude viac kovovejší, viac prítomnosti hlasov spevákov proste všetko lepšie oproti HD 660s.

V každej cenovej kategórii napriemerný priestor a mikrodetaily dostaneš u Hifiman modelov. Alebo by ťa mohli nadchnúť aj Sennheiser HD800S. Zájdi do Bratislavského https://maps.app.goo.gl/rQ92bvuxzKcdgeQm6, majú tam veľký sortiment, naposledy mali Hifimany od 400se po Susvara, môžeš si doniesť vlastný prehrávač alebo telefón.

-- 6. 1. 2024 14:01 --

jolefoto píše:A ten Shenzhenaudio čo teda v pohode?

Shenzhenaudio je dôveryhodný, ale myslím že budeš sám doplácať DPH, clo a poplatok pošte. hifigo.com posiela do EU s už vybaveným clom a DPH (4x odskúšané)
111a111
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2024 19:35

Taky si myslím, že by tě mohlo uspokojit něco od Hifiman - Ananda, Arya, záleží kolik do toho chceš pustit, RME rozehraje oboje.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Filip4 6. 1. 2024 20:03

Já bych se nebál zkusit právě ty Meze 109, které nejsou vůbec špatné. Ono stejně tady každý bude radit něco jiného. Já osobně bych si Hifiman nekoupil už jen z důvodu zpracování ať už může být zvuk sebelepší.
Domácí magnetoplanární sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1328551
Filipovy DIY dynamická sluchátka:
https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1712&t=1329987
Filip4
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2024 20:09

Já bych si je nekoupil skrz tonalitu, ale podle toho co píše si říkám, že by se mu mohly Hifiman líbit.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 6. 1. 2024 20:23

111a111 píše:
jolefoto píše:viac priestorovosti, viac lokalizácia oddelenie nástrojov, viac pravdivosti že napr. brnknutie na strunu gitary bude skutočnejšie alebo zvuk činelov bude viac kovovejší, viac prítomnosti hlasov spevákov proste všetko lepšie oproti HD 660s.

V každej cenovej kategórii napriemerný priestor a mikrodetaily dostaneš u Hifiman modelov. Alebo by ťa mohli nadchnúť aj Sennheiser HD800S. Zájdi do Bratislavského https://maps.app.goo.gl/rQ92bvuxzKcdgeQm6, majú tam veľký sortiment, naposledy mali Hifimany od 400se po Susvara, môžeš si doniesť vlastný prehrávač alebo telefón.

-- 6. 1. 2024 14:01 --

jolefoto píše:A ten Shenzhenaudio čo teda v pohode?

Shenzhenaudio je dôveryhodný, ale myslím že budeš sám doplácať DPH, clo a poplatok pošte. hifigo.com posiela do EU s už vybaveným clom a DPH (4x odskúšané)

Techhouse obchod vyzerá že tam majú toho dosť. Asi by sa tam dalo toho viac odskúšať. Dík za tip.
MOONDROP PARA majú na Shenzhenaudio v cene 272.94 EUR. Na Audigo ich majú za 342.00 € a doprava zadarmo. Myslím že s tými poplatkami sa to v Shenzhenaudio ani veľmi neoplatí alebo sa mýlim?
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 1. 2024 21:08

Nevyplatí. A případná reklamace, zasílání na opravu atd. by bylo krásné a drahé dobrodružství.
martas38
Pokročilý

Další stránka