Sluchátka k RME ADI 2 DAC FS za rozumnú cenu

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Marek.medved 6. 1. 2024 21:41

Na Jazz sa velmi hodia HD800/HD800S. Cenovy limit neuvadzaš. Na rockovu hudbu skor planary. Ešte by sa oplatili HE1000SE (momentalne su v zlave),svetly charakter zvuku,na store hifiman stranke. Prip.niečo lacnejšie.
RME ADI2 DAC FS / TOPPING D10s & DX7 pro+ / E1DA 9038S / AQ DR Red
Woo Audio WA2 / Violectric V280FE / Beyerdynamic A20
E1DA Cosmos adc

V280FE na opravu p.Vrana.
S20FE /S24+
Marek.medved
Junior

Odeslat příspěvekod jolefoto 6. 1. 2024 23:43

Ďakujem všetkým za jednotlivé podnety.
Tak to vyzerá že asi ozaj najlepšie bude, ísť to niekde vyskúšať a porovnávať. Moja myšlienka bola asi taká že keď sa chcem zo sluchátkami s celkovým výraznejším zlepšením kvality prednesu niekam posunúť, tak asi minimálne 600 - 700€. Teraz to tak vidím že strop bude asi okolo 1000€ max 1300€, ale to už by to musel byť parádny Zvuk z veľkým Z. oproti ostatným vyskúšaným sluchátkam.
Primare I32, CD32
Pro Ject 2 Experience SB, Hana EH, MoFi Studio Phono
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2024 03:15

Konečně jsi na to přišel. Trekový boty si taky nebudeš kupovat podle toho, co kdo napíše na netu, ale podle toho jak ti sedí a jak se v nich cítíš. A u sluchátek to platí desetinásobně. Do uší a do hlavy ti nikdo nevidí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 7. 1. 2024 16:47

martas38 píše:Trekový boty si taky nebudeš kupovat podle toho, co kdo napíše na netu, ale podle toho jak ti sedí a jak se v nich cítíš.

Na porovnanie dobré.
Problém je v tom že obchodov s trekovými botami mám v okruhu 20 km najmenej desať. Ale hifištúdiá s možnosťou posluchu slúchadiel v okruhu 100 - 150 km možno dve tri a aj to neviem či som neprehnal.
Ale to len tak na okraj. :-) :-)
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
Ibasso DX 150, Ibasso IT 01s, RME ADI-2 DAC FS, Sennheiser HD 660 S, Strong Leap S1
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 7. 1. 2024 17:57

Borci, nevím co napsat. Na úvod napíše tazatel, že sluchátka mezi sebou porovnával na výstavě a teď došel k závěru, že by to měl udělat znovu. Neslyšel rozdíly mezi 20 sluchátky, resp všechny hrály hůře než ty jeho. Podotýkám, že 109tky v Blavě byly a od nich se chce odrazit jako adepta na výměnu, přestože si na vlastní uši ověřil, že jsou horší než jeho sennheisery. Podotýkám, že jsem na výstavě v Bratislavě byl u sluchátek oba výstavní dny. Rozdíly mezi sluchátky byly jasně slyšitelné a určitě všechny nehrály hůř než starší 660tky. Ale připouštím, že prezentace byla divná, taková mazácká a zároveň povrchní. Na jednom páru sluchátek jsem odhalil přehození kabelu, takže kanály hrály obráceně. První den si toho prý nikdo nevšimnul a je to chyba distributore, který jim to tak už poslal. Myslím, že výše nastíněný problém je úplně někde jinde.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 7. 1. 2024 19:12

Nedá mi nezareagovať. To čo som popísal bolo v sobotu hneď ráno po otvorení výstavných priestorov. Ako som písal boli sme viacerí ktorí boli z toho rozčarovaní. Možno neskôr tam púšťali niečo v lepšej kvalite. Počúvam muziku cca. 30 rokov takže už mám niečo napočúvané. K sluchátkam som pričuchol tak 2-3 roky. Je pravda že takto veľa slúchadiel som nikdy pokope nevidel a práve preto som mal očakávania že v tak veľkom cenovom rozdieli budú aj zvukom úplne niekde inde. A to sa bohužiaľ nekonalo. Ja dúfam že keď si niekde na posluch donesiem svoje FLACY tak rozdiel bude počuteľný. A to že som napísal že zvuk mojich HD 660s sa mi zdal lepší tak to som myslel skôr obrazne. Nedomyslel som že to bude pochopené doslova. Ospravedlňujem sa. Ale fakt som čakal oveľa väčšie rozdiely vo zvuku hlavne napr. medzi cenou 300€ a 4000€
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2024 19:31

A nad možností, že ty rozdíly nedokážeš vnímat ty sám jsi přemýšlel? Někdo to prostě nepozná. Jiný nepozná drobné nuance v chutích, vůních, jiný rozlišuje třicet odstínů růžové a pojmenuje je a druhý vidí prostě růžovou. A většina těchto lidí je šťastných, protože šetří neskutečné peníze, pravda, někteří se s tím musí vnitřně srovnat.

Ještě bych dodal k tomu, že ti možná přišly 660 nejlepší:
Já to mám podobně. Většinu změn z počátku vnímám negativně. Sice prahnu po novém lepším zvuku, ale když se mi ho dostane, nelíbí se mi to. Pravda velice rychle změním názor. Taky na to potřebuju klid a čas. Na takové výstavě jsem byl jen jednou a zjistil, že to není nic pro mě. Když mám něco tři dny doma, v klidu objevím kouzlo nové věci a je to super.
A poslední věc, od jisté cenové hladiny se moc wow efekt nekoná. Spíš na to ocenění člověk potřebuje víc času. Svýho času jsem hodně dělal do IEM. A s klidným srdcem ti můžu říct, že rozdíl mezi IEM za 1000 a 5000Kč je pro mě obvykle stokrát větší, než mezi IEM za 5000 a 100.000Kč. A u velkých sluchátek je to podobně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 7. 1. 2024 19:59

Já bych viděl hlavní problém v tazatelově nezkušenosti. Na výstavě pak slyší velké množství sluchátek, až mu z toho jde hlava kolem. Už si nepamatuje, jak zněla ta před deseti minutami. Je to jak píše martas38, chce to klid, a nejlépe doma si mezi sebou porovnávat maximálně dvoje sluchátka. Někteří účastníci výstav mají občas po skončení akce v problematice větší zmatek, než před jejím začátkem. I mně se to stalo .. :-) Výstavy a podobné akce bych rozhodně nepřeceňoval.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 7. 1. 2024 21:24

Tak já když jdu na takovou akci tak už mám dopředu vytipováno co si chci poslechnout protože když je toho moc tak je to pak guláš.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 7. 1. 2024 21:34

Jo, taky jsem měl vytipováno, leč skrz vysoký zájem zejména z řad omladiny patrně z rodin pořadatelů výstavy jsem se dostal tak ke 30% toho, co jsem zamýšlel.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jolefoto 7. 1. 2024 21:39

martas38 píše:A nad možností, že ty rozdíly nedokážeš vnímat ty sám jsi přemýšlel? Někdo to prostě nepozná. Jiný nepozná drobné nuance v chutích, vůních, jiný rozlišuje třicet odstínů růžové a pojmenuje je a druhý vidí prostě růžovou. A většina těchto lidí je šťastných, protože šetří neskutečné peníze, pravda, někteří se s tím musí vnitřně srovnat.

Ještě bych dodal k tomu, že ti možná přišly 660 nejlepší:
Já to mám podobně. Většinu změn z počátku vnímám negativně. Sice prahnu po novém lepším zvuku, ale když se mi ho dostane, nelíbí se mi to. Pravda velice rychle změním názor. Taky na to potřebuju klid a čas. Na takové výstavě jsem byl jen jednou a zjistil, že to není nic pro mě. Když mám něco tři dny doma, v klidu objevím kouzlo nové věci a je to super.
A poslední věc, od jisté cenové hladiny se moc wow efekt nekoná. Spíš na to ocenění člověk potřebuje víc času. Svýho času jsem hodně dělal do IEM. A s klidným srdcem ti můžu říct, že rozdíl mezi IEM za 1000 a 5000Kč je pro mě obvykle stokrát větší, než mezi IEM za 5000 a 100.000Kč. A u velkých sluchátek je to podobně.

Tak toto čo si napísal beriem. Môže to byť aj tak ako píšeš. Dík.

introvert píše:Já bych viděl hlavní problém v tazatelově nezkušenosti. Na výstavě pak slyší velké množství sluchátek, až mu z toho jde hlava kolem. Už si nepamatuje, jak zněla ta před deseti minutami. Je to jak píše martas38, chce to klid, a nejlépe doma si mezi sebou porovnávat maximálně dvoje sluchátka. Někteří účastníci výstav mají občas po skončení akce v problematice větší zmatek, než před jejím začátkem. I mně se to stalo .. :-) Výstavy a podobné akce bych rozhodně nepřeceňoval.

Aj toto beriem. Môže byť. Prvé moje lepšie sluchátka boli Beyerdynamic dt 1770 pro uzavreté. Potom som chcel skúsiť otvorené a voľba padla +/- v tej istej cene na HD 660s. Však keď sa mi nebudú páčiť tak do 14 dní vrátim. Asi po týždni občasného testovania ostali u mňa Senny a na predaj išli Beyery. Už by som nechcel ísť cestou vracania do 14 dní a aj preto sa tu snažím dopátrať čo najviac informácií.
Primare I32, CD32
Sonus Faber Venere1.5
Chord, Cardass
jolefoto
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 8. 1. 2024 06:32

Ještě jednu věc, kvalita zvuku sluchátek téměř nesouvisí s cenou, zvlášť do rozpočtu, který do toho hodláš vrazit. Prostě, informace v prvním příspěvku tohoto vlákna jsou , podle mne, úplně zmatečné a čiší z nich nezkušenost. Na druhou stranu, sluchátkový poslech není věda, jak z toho mnozí dělají.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 8. 1. 2024 08:16

Kuba4 píše:Ještě jednu věc, kvalita zvuku sluchátek téměř nesouvisí s cenou, zvlášť do rozpočtu, který do toho hodláš vrazit.

Ještě jsem se nesetkal s kvalitními sluchátky, která by byla levná. Na druhé straně, vysoká cena rozhodně není zárukou kvality. Ale pokud se zájemce hned na začátku omezí nízkou částkou, kterou do toho hodlá vrazit, tak si takto vlastně k většině kvalitních sluchátek zavřel dveře.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuba4 8. 1. 2024 09:15

Určitě se najde dost sluchátek, která hrají lépe než 660tky a jsou levnější. 600vky jsou lepší, 650tky taky. Verum 1, Sash Tres, Filipovy Aury 1 i 2, z uzavřených staré HD250, nové MDR V6, Hifimany 400vky (některé určitě jo, je jich spousta verzí) i ty bezdrátové Devy hrají lépe. Ale mi to je jedno, jestli najde lépe hrající kousky za 35tis. ať si je klidně koupí. V Blavě byly např. i Meze Elite a hrály prý hůř než 660tky. Je těžko pak radit.
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 8. 1. 2024 09:47

Kuba4 píše:V Blavě byly např. i Meze Elite a hrály prý hůř než 660tky.

To snáď není myslené seriózne. A to ja som asi najmenší fanúšik Meze, všeobecne tvrdím že MSRP majú zhruba dvojnásobné než by odpovedalo zvukovej úrovni.
111a111
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka