Sluchátka TWS do 3000

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod buzuluq 11. 1. 2024 10:46

Dobrý den, již několik dní vybiram sluchátka špunty tws na poslouchání metalu, hardcore, rock. Požadavkem je aby nebyla moc velká, i běžné špunty s drátem mi moc v uchu nedrží ani při běžné chůzi a uvolňují se. Užití nebude nějaké xtra sportování, hlavně sezení a chůze, čili aby byla pohodlná, vím že toto toto subjektivní, tak v rámci možností. Dále aby dobře izolovala hluk (je mi jasne že anc nebude dokonalé,ale posloucham dost nahlas takže toto asi neni take uplne podmínka) a hlavně abych já moc nebyl slyšet s pustenou hudbou v práci (poslouchám Metal dost nahlas). Nebráním se ani levnějším, ze kterých mě zaujaly dle různých recenzi Edifier W240tn, u dražších samsung galaxy buds 2 .. mám mobil samsung a52 (plus chtel bych zkusit sledovat i filmy v tv, ale toto neni hlavni užití, obejdu se). Děkuji
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 1. 2024 11:45

Škoda, že na datartu skončila akce či to byla spiš chyba ještě 2 dny zpět, kdy se tam dali pořidit skvěle Jabra Elite 8 Active sice za 3200kč, ale za ten připlatek by to rozhodně stalo.
Jinak takovy nastřel, ktery by mohl vyhovovat jsou JBL Live Pro 2.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod buzuluq 11. 1. 2024 13:55

miromen4 píše:Škoda, že na datartu skončila akce či to byla spiš chyba ještě 2 dny zpět, kdy se tam dali pořidit skvěle Jabra Elite 8 Active sice za 3200kč, ale za ten připlatek by to rozhodně stalo.
Jinak takovy nastřel, ktery by mohl vyhovovat jsou JBL Live Pro 2.

Díky za reakci. Btw co čtu recenze, nejsou ty jbl zrovna na Metal apod muziku moc zaměřená na basy?
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 1. 2024 14:36

Osobně je neznam, ale na metal, ktery sam posloucham, bych řekl, že se budou hodit vic sluchatka basovějši než ty, kterym bas naopak chyby jako např. u dost popularnich Sony LinkBuds S. Ty jsem naopak poznal a na metal važně ne. Navic by ten bas u JBL měl jit skrze EQ ukočirovat a dle recek maji ten bas dost přesny.
Mrkni na video třeba tě přesvědči nebo tam bude nějaky jiny pro tebe zajimavějši kandidat.

https://www.youtube.com/watch?v=-7xRB4T55EE
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod buzuluq 11. 1. 2024 15:05

miromen4 píše:Osobně je neznam, ale na metal, ktery sam posloucham, bych řekl, že se budou hodit vic sluchatka basovějši než ty, kterym bas naopak chyby jako např. u dost popularnich Sony LinkBuds S. Ty jsem naopak poznal a na metal važně ne. Navic by ten bas u JBL měl jit skrze EQ ukočirovat a dle recek maji ten bas dost přesny.
Mrkni na video třeba tě přesvědči nebo tam bude nějaky jiny pro tebe zajimavějši kandidat.

https://www.youtube.com/watch?v=-7xRB4T55EE

Ještě mě zaujaly Audio technica ath sq1tw .. sice nemají aplikaci a anc apod ale jelikož jsem doteď vystačil bez toho tak by mi to ani nevadilo, že to nemaji...mám doma náhlavní sluchátka od AT a jsou skvělý jak na hudbu tak na gaming na pc...
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 1. 2024 15:26

Neznam, ale proč ne. Sice stoji cca polovinu, ale to neznamena, že nebudou splňovat to co vyžaduješ.
Četl jsem tve požadavky a ja taky nevyžaduji ANC. Ja třeba zustal u těch zminěnych Jabra a ty, už samy o sobě tlumi vic než dost a navic nejsou směrem ven vubec slyšet. A u nich je ANC z dnešniho pohledu spiš pruměrne, ale cca 2-3 roky zpět by to byl silny nadstandard.

Co tak ty AT pořidit a pokud by nevyhovovali tak je prostě vratit pač bez te zvukove upravy nevim, nevim ...
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod buzuluq 11. 1. 2024 15:37

miromen4 píše:Neznam, ale proč ne. Sice stoji cca polovinu, ale to neznamena, že nebudou splňovat to co vyžaduješ.
Četl jsem tve požadavky a ja taky nevyžaduji ANC. Ja třeba zustal u těch zminěnych Jabra a ty, už samy o sobě tlumi vic než dost a navic nejsou směrem ven vubec slyšet. A u nich je ANC z dnešniho pohledu spiš pruměrne, ale cca 2-3 roky zpět by to byl silny nadstandard.

Co tak ty AT pořidit a pokud by nevyhovovali tak je prostě vratit pač bez te zvukove upravy nevim, nevim ...

Já používám Poweramp v mobilu na přehrávání a tam je 10 pásem eq .. vše jsem doteď řešil přes něj...a nevíš jak je to s vrácením sluchátek po vyzkoušení? Protože známé je nechtěli vzít zpět protože prý hygiena atd.
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 1. 2024 15:40

Vim, že s tim byva problem kvuli hygieně, ale třeba osobni zkušenost s Datart a tam problem nebyl.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 11. 1. 2024 17:22

Tie Audiotecnicy ATH SQ1TW neber, maju iba SBC BT kodek, ten sa hodi iba na telefonovanie a pre prenosne repraky. Cokolvek od JBL by som ti tiez nedoporucil, vacsinou maju zvuk prilis prebasovany.

Z vlastnej skusenosti by som ti doporucil Final Audio ZE3000, mam ich od minuleho leta a na metal sa hodia skvele. Maju vybornu separaciu nastrojov a soundstage, basy su presne, nezlievaju sa dokopy a stale maju dostatocnu udernost, super stredne pasmo a vysky.
(recenzia napr. tu: https://www.headfonia.com/final-audio-ze3000-review/)
Nemaju ANC, zato podporuju kodeky AptX a AptX adaptive (+AAC a SBC). Silikonove koncovky (stuple) v baleni su skvele a pohodlne, ale na zlepsenie drzania v uchu si kup penove stuple pre TWS, kludne nieco za par supek z Aliexpresu. (peny pre TWS sa odlisuju od beznych tym, ze su trochu kratsie, vdaka tomu sa mimo ineho sluchatka s nimi zmestia bez problemov do nabijacej krabicky).
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod miromen4 11. 1. 2024 18:26

Ty AT važně maji pouze SBS kodek což ještě k TV krom přenosnych repro v poho, ale taky bych do nich nešel, chce to min. AAC kodek.
Jinak ty knk JBL by neměly byt zas až tak přebasovane byť JBL je tim znamo a navic jedna se o krabicovy stav. Třeba sice ne špunty, ale nahlavni WH od sony tam, už je těch basu i na mě až až a to vice basu preferuji.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod buzuluq 12. 1. 2024 08:20

Díky. Ještě provedu výzkum

Ještě mě zaujaly Anker Soundcore space A40
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod miromen4 12. 1. 2024 14:10

No ja ti nevim to se mi určitě vic zamlouvaji ty AT co doporučil wings123, alespoň takhle od stolu.
FOCUS 1.5 EB
miromen4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod buzuluq 12. 1. 2024 16:25

diky za tip.

O těchto ví někdo něco ? Hlavně co se týče pohodlí

Marshall Motif A.N.C.
buzuluq
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kultus 15. 1. 2024 08:52

miromen4 píše:Vim, že s tim byva problem kvuli hygieně, ale třeba osobni zkušenost s Datart a tam problem nebyl.

Jako dogma bych to nebral. Kdyz jsem tam pred vanoci neco kupoval, ze zvedavosti jsem poslouchal prodavace co se snazil prodat TWS spunty nejakemu borci a zduraznoval mu, ze za vraceni spuntu mu budou uctovat poplatek za uvedeni do znovuprodejniho stavu, takze ta hygiena. Ale kdyz si to nekdo riskne a usetri pak par tisic tak se to treba vyplati...
kultus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 15. 1. 2024 14:45

Caute, len pre info-pred par dnami som z Aliex. objednal len tak zo zvedavosti Moondrop SpaceTravel za krvavych 26 Euro (dostupne aj okamzite na cz audigo za 900 CZK). S trochou stastia by mohli dorazit do 2 tyzdnov, uvidime. V kazdom pripade sa urcite podelim o dojmy a pojmy.
(https://www.scarbir.com/tws/moondrop-sp ... vel-review)
wings123
Junior

Další stránka