Bezdrátová uzavřená cca 5000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 17. 1. 2024 10:51

Jo, podle všeho to přes USB funguje s interním dac.
Jsou k tomu mnohé diskuze na redditu, včetně dohadování ohledně kvalit výstupů přes různá připojení, pokud se tím chceš probírat.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 17. 1. 2024 15:08

Zkusím tam něco pohledat.
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 19. 1. 2024 02:39

Trochu jsem to tam pročetl a opravdu to vypadá že přes USB, ale pozor, pouze USB C-C to funguje přes interní "zesilovač" DAC ve sluchátkách. Tím se podle všeho dají obejít chybějící kodeky aptX adaptive, a další na zmiňovaným Samsungu. Funguje to ale samozřejmě jen při zaplých sluchátkách.

Taky jsem tam našel že se dá dokoupit, pokud člověk má stolní PC a chce mít bezdrát, takovej adaptér do USB. https://www.sennheiser-hearing.com/en-US/p/btd-600/
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod jirka mz 1. 2. 2024 20:58

Teď jsem si všiml že vyšly nový vylepšený Sennheiser Accentum plus. Ale zas cenově už nebudou o tolik levnější oproti Momentum 4 aby mělo smysl o nich uvažovat...
jirka mz
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 2. 2. 2024 12:12

A zbiera dobre hodnotenia v recenziach, napr. tato z mojej oblubenej stranky:
https://www.headfonia.com/sennheiser-ac ... ss-review/
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod Petr1894 13. 2. 2025 15:43

Dovolím si vetřít se. Pokukuji po Momentum 4. Nevíte zda funguje ANC i při připojení přes jack?
Petr1894
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 22. 2. 2025 00:21

Zkusil jsem doma. ANC funguje i přes kabel (jack, kabel v balení), pokud jsou sluchátka zapnutá tlačítkem, funguje i ovládání hlasitosti přes dotykovou plochu. Pokud jsou sluchátka tlačítkem vypnutá, zvuk přes kabel hraje, ANC ani ovládání ale celkem logicky nepracuje.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Petr1894 24. 2. 2025 09:19

Nebyl ve vypnutém stavu zvuk horší než v zapnutém při zapojení přes jack? Na redditu jsem se dočetl, že je výrazně horší. Jak to bylo u Vás?
Rád bych používal všechny režimy (u PC jack do zesilovače ve vypnutém stavu, když je potřeba, tak zapnout ANC a na cestách bezdrát)
Petr1894
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 24. 2. 2025 20:10

Jo, je to slyšet. Po vypnutí to zní trochu jako levný bt reprák, takový ten plochý, středový zvuk. Ale záleží na zdroji hudby, u lossless hudby (apple music) to bylo slyšet dost výrazně, u nějakých historických mp3 ze starého ipodu to tak výrazné nebylo, ale pořád to bylo poznat. Upřímně, nečekal jsem to. Jak moc se to dá vyladit přes eq nemám jak zkoušet (a vlastně mě to ani netrápí, pro mé užití to není důležité).
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod Petr1894 25. 2. 2025 10:39

Super. Díky za postřehy. Takže měniče samotné asi nestojí za nic a aby dobře hrály potřebují nějakou aktivní korekci. Mě by nevadilo mít zapnutá sluchátka, ale bojím se ANC když je kolem ticho, jelikož nejde natvrdo vypnout. Asi je budu muset koupit, vyzkoušet a případně do 14 dnů vrátit.
Petr1894
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ondraen 27. 2. 2025 23:11

Ahoj. Za zvážení stojí i Final ux3000. Zvukově budou dost možná lepší než Sennheiser. A hrají i přes kabel. Nevýhodou může být, že nemají appku.
ondraen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alugard 2. 3. 2025 09:20

Zdravim. Zaujala mne zde odkazovaná sluchátka Edifier WH950NB, která disponují kodekem LDAC.
Má tu někdo bližší zkušenost s těmito sluchátky?
Díky.
alugard
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1894 2. 3. 2025 10:38

ondraen píše:Ahoj. Za zvážení stojí i Final ux3000. Zvukově budou dost možná lepší než Sennheiser. A hrají i přes kabel. Nevýhodou může být, že nemají appku.

Díky za typ. Dle recenzí to vypadá, že stejně jako Momentum 4 jsou špička ve své cenové kategorii, Final zase v té své. Zvukově těžko soudit a vedle sebe asi není šance je nikde poslechnout. Ostatní je vzhledem k nižší ceně logicky horší (kvalita zpracování, ANC, kodeky, výdrž na baterii,...)
Petr1894
Kolemjdoucí

Předchozí stránka