Moderátor: Moderátoři AVMania.cz
stambous píše:A zjistil sem ze z toho Marantze leze stejnej zvuk navic diky zabarveni Marantze me mnohem prijemnejsi a zabavnejsi nez z tech zesiku.
kalimero73 píše:JJ, taky názor![]()
- jasně, když někdo ten rozdíl slyší, má možnost si koupit podle sebe to lepší, ale pokud to někdo neslyší nebo nepovažuje zvukový rozdíl za přínos, nebudu mu přece říkat, že si má nechat propláchnout uši, aby to slyšel, ani mu vnucovat, že to, co mám já, musí být i pro něj to nejlepší možný .... trochu soudnosti neškodí, že jó ...
TigiGold píše:stambous píše:A zjistil sem ze z toho Marantze leze stejnej zvuk navic diky zabarveni Marantze me mnohem prijemnejsi a zabavnejsi nez z tech zesiku.
V té větě máš očividný protimluv. Buď máš z toho porovnání dojem, že z těch zesilovačů leze stejný zvuk, anebo je Marantz oproti ostatním více zabarvený a subjektivně příjemnější. Na netu jsem bohužel nedohledal žádné podrobnější parametry sluchátkového výstupu PM6007, výrobce pouze konstatuje, že má maximální výkon 50 mW do 32 ohm, což ve mně zrovna velké očekávání nevyvolává (https://manuals.marantz.com/pm6007/eu/e ... lltjoe.php). V každém případě jsou např. zmíněná udělátka od Chordu objektivně na mnohem vyšší úrovni a tvůj případ jen potvrzuje, že lidé nezřídka hodnotí technicky horší úroveň signálu jako subjektivně lepší, např. kvůli specifickému zkreslení, které dodává zvuku líbivou barvu, "jiskru", zdůraznění některých frekvencí apod. Takže nic kvůli čemu by bylo nezbytné se vzrušovat.
Kamasu píše:stambous:
Aha, takže toho kdo na rozdíl od tebe slyší rozdíly tam kde jsou, toho okamžitě zařadíš k sektě audiopošuků bez soudnosti, paráda.
Myslíš že jsi tu jedinej, kdo zkoušel poslouchat kvalitní sluchátka ze sluchátkovejch výstupů stereo zesilovačů pro repro? Evidentně ale máš pocit, že ty to slyšíš správně a každej kdo to slyší jinak než ty to slyší špatně. Kde jsi jako vzal, že to, že ty to neslyšíš, nebo ti to stačí, je správně a ten kdo slyší rozdíly tam kde ty ne, a/nebo je zkrátka náročnější a chce víc a nespokojí se s pouhým sluchátkovým výstupem zesilovače pro repro, kterej tobě stačí, to slyší špatně a proto ho hned zařadíš do sekty audiopošuků co poslouchají zvuk očima přes cenovky přístrojů?
A jen tak mimochodem, měl by sis uvědomit, že prodejce ti řekne to co potřebuješ slyšet aby on prodal a vydělal. K Utopiím vřele doporučovat Marantz PM7000N, chudáci ty sluchátka, takhle zabít a nevyužít jejich potenciál, no jauvajs.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků