Sluchatka k zesilovaci / cd prehravaci

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 1. 2. 2024 20:04

Pak seš šťastnej člověk, tím že to neslyšíš ušetříš velký peníze. Na tom není nic špatnýho.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 1. 2. 2024 20:49

Tak si říkám jestli je tohle nějaká recese, pokus o vtip, nebo provokace.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 2. 2024 21:34

Spousta lidí to fakt neslyší a navíc je slepě zahleděná do toho, co má a přesvědčená, že nic lepšího být nemůže.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 2. 2. 2024 00:44

To Já vím, neustále narážím na spousty takových jedinců, ale tohle zkrátka působí jako že jde o nějakou recesi, pokus o vtip, nebo provokaci.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 2. 2. 2024 09:11

Ahojda,
já teda nechci nikoho chytat za slovo, ale musím podpořit stambouse - myslím si, že těch kteří mohou být spokojeni se zvukem ze sluchátkového výstupu zesíků Marantz / 5-tkové, 6-tkové a 7-čkové řady / nás asi bude víc.
Zvuk je opravdu pěkný, na pohodou, dá se to poslouchat. Mám vyzkoušené od každého něco, takže souhlasím, že to nemusí být špatný ani blátivý a poslech baví. Nechci se pouštět do rozboru, čím to je zapříčiněno, ale je to prostě více než dobré. Určitě z hlediska průměrného smrtelníka bude více těch, kteří nemají možnost zkoušet drahé vybavení nebo DAC/AMP sluchátkové speciály. Těch s netopýřím sluchem procentuálně opravdu tolik nebude :-)

Samozřejmě, že pokud člověk chce, dá se najít něco lepšího vždy, ale je to jako boj s větrnými mlýny - pro někoho bez konce - záleží na kvalitě sluchu každého soudruha a taky na zvukových preferencích - co se líbí jednomu, může být pro druhého totální propadák, i opačně.

Takže bych to zas tak nedramatizoval - rozdíly v poslechu opravdu nemusí být pro velkou část sluchátkových posluchačů vůbec drtivé nebo fatální ;-) ... ani vzhledem k vynaloženým prostředkům každého "pacienta" :-D
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 2. 2. 2024 09:40

Že to někdo neslyší, nebo mu stačí málo je normální a v pořádku, ale je jaksi rozdíl mezi "mně to stačí," "líbí se mi víc tohle," "dá se to poslouchat," "nemusí to být špatný" a mezi "sluchátkovej výstup z levnýho základního zesilovače pro repro hraje stejně jako násobně dražší kvalitní dedikovaný sluchátkový zesilovače."
A nějaký netopýři ani větrný mlýny s tím nemají nic společnýho.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kalimero73 2. 2. 2024 09:48

JJ, taky názor :-)
- jasně, když někdo ten rozdíl slyší, má možnost si koupit podle sebe to lepší, ale pokud to někdo neslyší nebo nepovažuje zvukový rozdíl za přínos, nebudu mu přece říkat, že si má nechat propláchnout uši, aby to slyšel, ani mu vnucovat, že to, co mám já, musí být i pro něj to nejlepší možný .... trochu soudnosti neškodí ;-) , že jó ...
HiFi: Monitor Audio Silver RX6 + CA CXA60 + CA Azur 640T DAB + CA Azur 640C + Technics RS-BX646 <> Home Cinema: Panasonic OLED TX-65FZ800E + Panasonic DP-UB824 + Denon AVR-3808 + 5.0 Canton Ergo 1002 DC, Ergo CM 52, Ergo 32 DC
kalimero73
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TigiGold 2. 2. 2024 12:18

stambous píše:A zjistil sem ze z toho Marantze leze stejnej zvuk navic diky zabarveni Marantze me mnohem prijemnejsi a zabavnejsi nez z tech zesiku.

V té větě máš očividný protimluv. Buď máš z toho porovnání dojem, že z těch zesilovačů leze stejný zvuk, anebo je Marantz oproti ostatním více zabarvený a subjektivně příjemnější. Na netu jsem bohužel nedohledal žádné podrobnější parametry sluchátkového výstupu PM6007, výrobce pouze konstatuje, že má maximální výkon 50 mW do 32 ohm, což ve mně zrovna velké očekávání nevyvolává (https://manuals.marantz.com/pm6007/eu/e ... lltjoe.php). V každém případě jsou např. zmíněná udělátka od Chordu objektivně na mnohem vyšší úrovni a tvůj případ jen potvrzuje, že lidé nezřídka hodnotí technicky horší úroveň signálu jako subjektivně lepší, např. kvůli specifickému zkreslení, které dodává zvuku líbivou barvu, "jiskru", zdůraznění některých frekvencí apod. Takže nic kvůli čemu by bylo nezbytné se vzrušovat.
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 2. 2. 2024 13:28

kalimero73 píše:JJ, taky názor :-)
- jasně, když někdo ten rozdíl slyší, má možnost si koupit podle sebe to lepší, ale pokud to někdo neslyší nebo nepovažuje zvukový rozdíl za přínos, nebudu mu přece říkat, že si má nechat propláchnout uši, aby to slyšel, ani mu vnucovat, že to, co mám já, musí být i pro něj to nejlepší možný .... trochu soudnosti neškodí ;-) , že jó ...

Přesně tak, trochu soudnosti neškodí, proto by to třeba chtělo uvědomit si, že to, že někdo třeba v něčem neslyší a nevnímá rozdíl ještě neznamená, že někdo jinej ho nemůže slyšet a vnímat bez nejmenších problémů. S trochou tý soudnosti by se pak třeba dotyčnýmu nemuselo stát, že bude říkat, že audiofilové žijou v bludu, poslouchají zvuk očima přes cenovku přístrojů atp. jen proto, že on to neslyší/nevnímá a/nebo mu stačí výstup na sluchátka ze zesíku pro repro atd.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 2. 2. 2024 14:20

kalimer73: Ona je řeč o posledním odstavci toho stambousova elaborátu, ne o tom, jestli někomu stačí. či nestačí sluchátkový výstup komponentu.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stambous 2. 2. 2024 17:55

Napsal sem to tak schvalne.A to jako primou reakci na odpoved kdy pises ze z Marantz PM7000N to bude hrat mizerne.
pricemze treba v AVITSMARTu me rikali ze zrovna tenhle Marantz hraje do sluchatek velmi dobre a treba i k Focalum Utopia ho vrele doporucoval.
Sedel sem tam nejakej cas a zkousel co meli skladem prave s Focal Utopia a Focal Clear MG.
Focal Clear MG sem uvazoval o koupi a kdyz sem tam byl a mel moznost zkusit Utopie tak proc ne ze.
Navic sem si mohl odzkouset dalsi sluchatkace co tam meli sou tam velmi vstricni,nespechaj takze pohoda.
Znamena to ze tomu nerozumi?Podle toho co pises asi ano.
Pak te samozrejme zaradim na zaklade tve odpovedi k sekte audiofreaku kteri smahem odsoudi vse co je levnejsi a tudiz zakonite horsi a neposlouchatelne nez maji oni.

Navic ani neresis vek posluchace,on mladas 20let slysi uplne jinak nez pak treba v 50ti.
stambous
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 2. 2. 2024 18:27

stambous: Dívej, jak zmínil TigiGold, ten Marantz dá do 32Ω 50mW. Tím bych začal a vlastně i skončil. Můj zesilovač dá do 32Ω 1,4W, tedy 1400mW. To jen tak pro ilustraci. Samozřejmě nezáleží jen na impedanci, ale i na citlivosti sluchátek. Utopie s impedancí 80Ω a citlivostí 104dB/mW jsou už trošku obtížněji vybuditelná sluchátka a aby předvedly to, co opravdu umí, potřebují solidní zesilovač.
Focal Utopia nějak hrát budou. Dost možná i trošku hlasitě. Ale absolutně mdle, bez dynamiky, nezajímavě, neatraktivně, ten zesilovač v Marantzu je prostě nevybudí tak, jak by bylo třeba a totálně to zabije. Nemá na to jim dát potřebnou špičku. Navíc jak bylo řečeno, je jeho sluchátkový výstup proti sofitikovaným sluchátkovým zesilovačům poněkud primitivní zařízení. Taky by mělo odpovídat párování sluchátek okolním částem řetězce. Takže připojovat Utopie za 100-125 litrů k Marantzu, je jako dát na Ferrari kola z Fabie, nebo za něj rovnou zapřáhnout vozík s hnojem. Takže ještě jednou. Focal Utopia hrát budou, ale budou mít zvuk jako sluchátka za 10 tisíc, ne jako za 100 tisíc. Tak to prostě je.
Tvoje zmínky o věku nechápu už vůbec. Kam bys zařadil mě, kterému je těch padesát let, ale do uší a nebo na uši si něco strkám tak od těch dvaceti let a celý čas se tomu věnuju docela intenzivně a řekl bych, že o tom něco málo vím za ty roky?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 2. 2. 2024 18:31

stambous:
Aha, takže toho kdo na rozdíl od tebe slyší rozdíly tam kde jsou, toho okamžitě zařadíš k sektě audiopošuků bez soudnosti, paráda.
Myslíš že jsi tu jedinej, kdo zkoušel poslouchat kvalitní sluchátka ze sluchátkovejch výstupů stereo zesilovačů pro repro? Evidentně ale máš pocit, že ty to slyšíš správně a každej kdo to slyší jinak než ty to slyší špatně. Kde jsi jako vzal, že to, že ty to neslyšíš, nebo ti to stačí, je správně a ten kdo slyší rozdíly tam kde jsou, a/nebo je zkrátka náročnější a chce víc a nespokojí se s pouhým sluchátkovým výstupem zesilovače pro repro, kterej tobě stačí, to slyší špatně a proto ho hned zařadíš do sekty audiopošuků co poslouchají zvuk očima přes cenovky přístrojů?

A jen tak mimochodem, měl by sis uvědomit, že prodejce ti řekne to co potřebuješ slyšet aby on prodal a vydělal. K Utopiím vřele doporučovat Marantz PM7000N.... no jauvajs. Chudáci ty sluchátka, takhle zabít a nevyužít jejich potenciál......
Naposledy upravil Kamasu dne 2. 2. 2024 18:37, celkově upraveno 2
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod stambous 2. 2. 2024 18:34

TigiGold píše:
stambous píše:A zjistil sem ze z toho Marantze leze stejnej zvuk navic diky zabarveni Marantze me mnohem prijemnejsi a zabavnejsi nez z tech zesiku.

V té větě máš očividný protimluv. Buď máš z toho porovnání dojem, že z těch zesilovačů leze stejný zvuk, anebo je Marantz oproti ostatním více zabarvený a subjektivně příjemnější. Na netu jsem bohužel nedohledal žádné podrobnější parametry sluchátkového výstupu PM6007, výrobce pouze konstatuje, že má maximální výkon 50 mW do 32 ohm, což ve mně zrovna velké očekávání nevyvolává (https://manuals.marantz.com/pm6007/eu/e ... lltjoe.php). V každém případě jsou např. zmíněná udělátka od Chordu objektivně na mnohem vyšší úrovni a tvůj případ jen potvrzuje, že lidé nezřídka hodnotí technicky horší úroveň signálu jako subjektivně lepší, např. kvůli specifickému zkreslení, které dodává zvuku líbivou barvu, "jiskru", zdůraznění některých frekvencí apod. Takže nic kvůli čemu by bylo nezbytné se vzrušovat.

Sorry vypadlo tam ze "me to zni stejne"

-- 2. 2. 2024 18:40 --

Kamasu píše:stambous:
Aha, takže toho kdo na rozdíl od tebe slyší rozdíly tam kde jsou, toho okamžitě zařadíš k sektě audiopošuků bez soudnosti, paráda.
Myslíš že jsi tu jedinej, kdo zkoušel poslouchat kvalitní sluchátka ze sluchátkovejch výstupů stereo zesilovačů pro repro? Evidentně ale máš pocit, že ty to slyšíš správně a každej kdo to slyší jinak než ty to slyší špatně. Kde jsi jako vzal, že to, že ty to neslyšíš, nebo ti to stačí, je správně a ten kdo slyší rozdíly tam kde ty ne, a/nebo je zkrátka náročnější a chce víc a nespokojí se s pouhým sluchátkovým výstupem zesilovače pro repro, kterej tobě stačí, to slyší špatně a proto ho hned zařadíš do sekty audiopošuků co poslouchají zvuk očima přes cenovky přístrojů?

A jen tak mimochodem, měl by sis uvědomit, že prodejce ti řekne to co potřebuješ slyšet aby on prodal a vydělal. K Utopiím vřele doporučovat Marantz PM7000N, chudáci ty sluchátka, takhle zabít a nevyužít jejich potenciál, no jauvajs.

Mylis se.K sekte audiofreaku zarazuji ty kteri o vsem co je dle jejich mineni horsi nez maj sami prohlasujou ze to je mizernej smejd nehodnej existnece.Nemam pocit ze ja neco slysim spravne to ani neni mozne aby nekdo neco slysel spravne.Kazdej ma rad jinej zvuk ma jine preference takze kazdemu se libi neco jineho.Ale nikdy bych nikomu nepsal o necem co si vybral a mne se to zda horsi ze to je mizerne.Napsal bych ze muzou byt lepsi reseni ale rozhodne nebudu okamzite odsuzovat coz se tady deje zcela bezne.
A doporucil bych pokud ma tu moznost at neka zajde a poslechne si to.Ale proste z voleje napsat ze to co si vybral je mizerne je presne v ranku prohlaseni audiofreaka neb on ma pocit ze ma patent na sluch a vi co je pro vsechny ostatni dobre.A kdo si dovoli nesouhlasit je prohlasen za hlupaka,hlucheho naivku atd.
BTW kdyby me prodejce rikal co chci slyset tak mi zacne cpat k Utopiim jejcih sluchatkac nebo nejakej jinek od 50K+ vyse nebs em jasne deklaroval ze rozpocet me netrapi.Takze nemel jedinej duvod mi cpat Marantze
stambous
Junior

Odeslat příspěvekod TigiGold 2. 2. 2024 18:44

stambous: I když napíšeš "mně to zní stejně" místo "leze z toho stejnej zvuk", rozpor s dalšími tvrzeními ve větě ohledně zabarvení zvuku tam stále zůstává:-)
Ah, padron, siam tutti morti!
TigiGold
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka