od The Wolverine 5. 2. 2024 23:50
Stejně jako zakladatel tématu používám Marantz PM7000N se šestistovkovými Bowers&Wilkins, takže tuto kombinaci jednoznačně schvaluji, ale strkat do toho sluchátka by mě teda nenapadlo. I když co bych v rámci testování neudělal, takže s dynamickými sluchátka (Grado) dle očekávání boule na basech, pravděpodobně dochází zvlnění frekvenční charakteristiky dle průběhu impedance vzhledem k asi vyšší impedanci sluchátkového výstupu Marantze, přesnou hodnotu výrobce ve specifikacích radši neuvádí. Dynamika a podobné věci samozřejmě nikde, poslouchá se to sice docela "dobře", ale technickou kvalitu v tom hledat nelze. Něco jako HD650 bych na tom asi ani slyšet nechtěl. No a Audeze do toho strkat nebudu, to jim neudělám. Ten výstup pro sluchátka už možná nebude jak v devadesátkách svedený z výkonového vstupu přes odpory, ale ty dva šváby na výstupu fakt nejsou sluchátkáč. Kvalitní sluchátkové zesilovače opravdu nenabídnou takto prvoplánově naboostované spodní pásmo a rozbředlý zvuk na úkor všeho ostatního. Některé mají sofistikované korekce, např. iFi a jejich funkce XBass.
Každý preferuje něco trochu jiného, tady se dost tlačí Chord, Burson, RME a Topping, moc tu z nějakého důvodu nejede Schiit, SPL, Violectric, Patos, Pass Labs, Holo, Metrum, Moon, Woo Audio, Head-Amp apod.
O Ferrum Audio jsem se dočetl, že je perfektní s planáry, ale s dynamickými měniči si moc nerozumí, chtělo by to otestovat, navíc by mě odrazovalo, že to nebude hrát naplno bez toho jejich zdroje. Zato ten Violectric by měl být velmi univerzální a dobrá volba pro obojí. Podobně by na tom mohl být třeba HiFiman EF600.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684