Headphones From Hell

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod introvert 20. 2. 2024 17:41

hustakF: Poslal jsem Ti SZ.

-- 20. 2. 2024 17:55 --

Pokud by měl někdo o Abyss AB1266 Phi TC zájem, za vynikající cenu, inzerát je zde https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/ ... 8-172-1324 . Jen bych chtěl upozornit, že skoro s naprostou jistotou jde o podvod .. 8-D

-- 20. 2. 2024 18:13 --

zino333: problematice usazení AB1266 Phi TC na hlavě posluchače věnovali Abyss Headphones toto video https://youtu.be/L0wwdxsF3Yc . Joe Skubinski na začátku říká, že mu předchází ještě jedno, ale to se mi nepodařilo najít (přestože si ho z minulosti pamatuju).
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 20. 2. 2024 18:57

introvert píše:Sluchátka mají hrát tak, aby se to líbilo jejich majiteli, proto si je přece koupil. Pokud chce věrný zvuk, mají hrát věrně. Pokud majitel po věrném zvuku netouží, ale má jiné preference (třeba vše drtící bas), je to taky v pořádku. Kdo mezi náma je takový génius, aby druhým určoval, co mají poslouchat ? Toto se týká zejména pokročilejších posluchačů. U začátečníků je asi dobré, pro zorientování se v problematice, aby se snažili získat neutrální sluchátka, od kterých se pak lze vydat různými směry, když už vědí, co chtějí. Začátečníci si sluchátka jako Abyss AB1266 Phi TC většinou nekupují, takže není nebezpečí, že by se vydali špatnou cestou .. :-)

Takže vlastně nejde o vhodnost na žánry, jak jsi původně tvrdil, ale o vhodnost pro vkus a uši posluchače. Jsi fakt generátor náhodných výroků :tleskani .
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 20. 2. 2024 19:19

tajnik: Příště, než sem začneš posílat svá moudra, zkus přemýšlet. Možná Ti dojde, že různé hudební žánry mají svůj typický zvukový projev. Kvůli klasické hudbě, dechovce, nebo třeba country si AB1266 Phi TC fakt nikdo kupovat nemusí.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ZdenekJR 21. 2. 2024 10:17

a rekl to pan introvert, odbornik s hlubokou zkusenosti. takze je to fakt! jaka sluchatka jsou asi vhodna na kytarovy noise z 2. pol. 80. let?
ZdenekJR
Junior

Odeslat příspěvekod JarinV 21. 2. 2024 15:54

A máš na mysli něco jako Stouni nebo spíš oživení Deep Purple?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 21. 2. 2024 18:10

Asi má spíš na mysli kapely jako Sonic Youth
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JarinV 22. 2. 2024 00:23

A má to mít vliv na výběr sluchátek?
JarinV
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 22. 2. 2024 01:56

JarinV: no na tohle bych si já osobně Grado, nebo AKG K7xx nevybral. Ty Abyss dost možná jo. Ale to je samo sebou na vkusu toho kterého soudruha. Pokud bych poslouchal především akustickou hudbu, folk a podobně, sám bych bral spíš Hifiman, jak Audeze a u metalu přesně naopak. Takže myslím, že to co posloucháš má na výběr sluchátek docela vliv, hlavně, když máš trochu přehled a ten introvert řekl bych celkem má.
A především, co se jednomu líbí, může druhý odsuzovat a co je na tomto fóru zatracováno je na jiných fórech vynášeno do nebes. Takže věřit jen svým uším a svému vkusu, protože vesměs má jiné chutě ten, kdo poslouchá noise rock a jiné ten, kdo třeba operní árie, což neznamená, že se nemůžou potkat na stejném modelu sluchátek :) Kdyby byl svět jednoduchý, máme jedny sluchátka. Svět není jednoduchý, dokonalý už vůbec ne, takže máme stovky modelů sluchátek. Každopádně "anketa" sluchátka z pekla má pro mě stejnou vypovídající hodnotu jako osobní žebříček sluchátek a nebo žebříčky (nejen) pana Crinacle.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hustakF 22. 2. 2024 15:00

Tento žebříček Headphones From Hell je pouze subjektivním pohledem Pavla.
Pokud by Pavel často poslouchal rock, metal, případně elektronickou hudbu, měl by pravděpodobně jiný žebříček sluchátek.
Jelikož osobně téměř vůbec neposlouchám klasickou hudbu, tak nereálné zvukové podání violy v případě AB-1266 Phi TC je mně zcela volné.
Myslím, že i více osobám na nereálném zvukovém podání akustických nástrojů v případě AB-1266 Phi TC nezáleží, tato sluchátka si pořizují kvůli jiným kvalitám.

Každý tedy musí věřit svým uším a řídit se svými preferencemi, které se navíc mohou během roků změnit.
Někomu může bohatě stačit Grado GS1000e s telefonem, jinému stačí až Susvara s řetězcem za násobky ceny Susvary.
hustakF
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 22. 2. 2024 17:21

Co si o daných sluchátkách myslí recenzenti Resolve, GoldenSound a DMS: https://youtu.be/0QBQtshJ2Qo?t=7m48s
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 22. 2. 2024 21:30

Tak myslím že toto téma je spíš pro pobavení než k *****...ní. :tleskani
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 25. 2. 2024 05:33

Když jsem si právě přečetl toto vlákno, nestačím se divit.
Abyss ab 1266 phi tc jsem měl půjčené týden a ano souhlasím, že to nejsou multižánrová sluchátka,ale jejich rozlišení a čistotu jim upřít nelze. Možná by jim slušel zesilovač s teplejším zvukem, něco jako Enleum, Violetric a další.
Pavel 1758 má pravdu, na klasiku vhodné opravdu nejsou, ale jak už tu bylo řečeno u tvrdších žánrů se cítí jako ryba ve vodě.
Každý kdo 1266 slyšel na ně má svůj názor, někomu nesedí a jiného očarovaly nebo ho přinejmenším zaujaly.

Co mi nepříjde úplně košér, tak to je navážení se do jednotlivých členů fóra. V případě introverta je to zcela neopodstatněné, je to jeden z nejfundovanějších sluchátkových nadšenců v naší kotlině a taky dobrý člověk.

Každý máme svůj názor, což ještě nutně neznamená, že je na danou problematiku ten správný.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 2. 2024 06:24

Rins: Souhlas naprosto se vším. Snad až na tu správnost názoru. Jediný správný názor je ten, o kterém jsem přesvědčen, že je správný a stojím si za ním. A pokud jsem slušný tolerantní člověk, moc dobře vím, že co je správné pro mě, nemusí být správné pro druhého, ale respektuji to. S introvertem souhlas, je to člověk s obrovským přehledem v naší problematice, s velkými zkušenostmi a technikou za zády, kterou mu docela závidím. Kdysi jsem napadl jeho "svéráznost" i osobu a dodnes mě to hodně mrzí.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 2. 2024 08:27

Rins, martas38: Děkuji, ale na druhé straně mě až příliš idealizujete. Jak kdesi jinde napsal lada5, chce to klid, a nohy v teple .. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod 111a111 25. 2. 2024 18:30

S týmto rebríčkom môžem kompletne súhlasiť
111a111
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka