Otevřená sluchátka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mila001 1. 3. 2024 22:52

Zdravím, chtěl bych se zeptat zda nemá někdo zkušenost s těmito sluchátky
https://www.datart.cz/sluchatka-jbl-sou ... -bila.html
https://www.datart.cz/sluchatka-shokz-o ... ezova.html
Použití doma při práci, nebo na zahradě.
Muzika rock a metal.
Děkuji za pomoc.
mila001
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 2. 3. 2024 20:04

Přímo s těmito ne, ale s danou konstrukcí ano (vlastním SoundPEATS GoFree 2). Ze všech typů mi vyhovují nejvíce. Mají lepší zvuk než pecky (typu "AirPods"), obecně velmi dobře drží a na uchu je necítíte. Nevadí ani brýle.
Samozřejmě jsou naprosto průchozí, tedy slyšíte 100 % všeho v okolí = nulová izolace. V tichém prostředí je to OK, ale například při chůzi kolem rušné cesty prakticky neslyšíte reprodukci.

A k těm, co jste vybral. JBL má velký příplatek jen za značku. Základní kodeky SBC a AAC nikoho moc neosloví (latence při videu/hrách) a teoretická slibovaná budoucí podpora LE Audio zase záleží i na vysílacím zařízení.
Shokz OpenFit jsou prakticky to stejné. Žádné pokročilé kodeky, ořezané nižší pásmo při vyšší hlasitosti a nízká hmotnost znamená i malou baterii.
Pokud Vás otevřená konstrukce zaujala, doporučuji zmíněné SoundPEATS, nebo velmi dobré OneOdio OpenRock Pro. Ze zahraničí (Amazon.de) pak Tozo OpenBuds za cca 1500 Kč nemají konkurenci.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod mila001 2. 3. 2024 23:54

Tak jsem zkusil objednat z Amazonu ty Tozo OpenBuds a uvidíme jak budou hrát. Jinak díky za radu.
mila001
Junior

Odeslat příspěvekod mila001 11. 3. 2024 00:29

Chtěl bych se vyjádřit k sluchátkům Tozo OpenBuds za 1500,-
Byl jsem příjemně překvapen jaký to má výborný zvuk na otevřený headset. Čekal jsem, že zvuk bude bez basů, ale zvuk je nádherně plný a basů je tam víc než dost. Nejsou to hifi sluchátka, ale v poměru cena/výkon jsou super.
Doma mám na poslech Mojo a Meze 99 a když jsem si pustil poté tyto celkem levné sluchátka zůstal jsem s otevřenou pusou koukal co dokážou.
Mohu doporučit všem co shání levná sluchátka pro poslech muziky (rock, metal).
mila001
Junior