Sony1000MX5/Senny wireless4 /TechnicsAZ80/Bose QuietComII

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Willyboy 27. 3. 2024 12:39

Ahojte, rozhodujem sa medzi týmito slúchadlami.
Žiadne špeciálne technické požiadavky, skôr by rozhodla zvuková kvalita. Počúvam všetko naprieč žánrami. Od Beatles cez Zeppelinov, Becka až po Massive attack.
Ďakujem
Willyboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod flatliners 27. 3. 2024 12:52

Senny jsem neslyšel, jinak z těch ostatních tří za mě AZ80. Na TWS až překvapivě dobrý zvuk..
Metal/HC/Punk
Galaxy S23 Ultra
Elysian Annihilator 2023, Nostalgia Audio Camelot, Penon Impact, Noble FoKus Pro, Westone 4R, Sony WM1AM2, iBasso DX180, iFi Go Blu, FiiO Btr3k
flatliners
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 27. 3. 2024 13:46

Zkuste AZ80. Bose šlape na dynamiku až moc, k neutralitě má hodně daleko, jsou hodně líbivé. Senny jsou zvukově dobré, mají ale slabé ANC, krabička je zbytečně velká. XM5 má výborné ANC i zbytek, celkově jsou velmi vyrovnané, proti XM4 jsou pohodlnější. AZ80 jsou zvukově parádní, ANC proti Sonkám o chlup slabší.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod Willyboy 28. 3. 2024 13:18

Ďakujem za odpoveď. Začínam sa v tom trošku šťúrať a rozmýšľam či má opodstatnenie dať 300e za slúchadlá keď po troch štyroch rokoch odchádza baterka.
Nejaké do 150e by ste mi ešte nevedeli odporučiť prípadne?
Willyboy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod olda_k 28. 5. 2024 12:58

Dovolím si oživit thread s podobnou prosbou na ty, kdo měli možnost srovnat. Moje aktuální požadavky jsou z pohledu fóra poněkud atypické, nepříliš audiofilské :-) Hledám špuntíky pro spíše tišší poslech a občasné telefony při dojíždění MHD a metrem.

Prioritou je pro mně tudíž výkon ANC, pohodlí i při delším nošení (chci je i na příležitostné dlouhé lety), dobře držící (IEM do zvukovodu mi bohužel mají tendenci vylézat při pohybu čelistí kromě pěnovek, ale ty je o to větší opruz nandávat) a dobré telefonování na ulici.
Zvuk je tedy paradoxně trochu na pozadí za použitelností, protože sebelepší audio je mi k ničemu, když budou sluchátka tlačit, špatně těsnit a budu je lovit z uší a pracně nandávat pro každé slovo. Bonusem jsou fíčurky typu automatické stažení ANC, když začnu mluvit, dobrý transparentní režim, automatické EQ při nízké hlasitosti atd. Tj. chci spíše kvalitní spotřebič v dobrém smyslu slova než hifi.

Dnes mám s ANC staré Jabry, které stále fungují, ale už jsou za zenitem, navíc mně po nějaké době začnou pálit uši. Pak ještě Bose Quietněco s mostem kolem krku, které jsou nesmírně pohodlné (7h v letadle jako nic), ale audio kvalita je slabá. AirPody nechci, na Android to nemá uplatnění. Vychází mi z toho asi primárně XM5, kde se bojím vylézání a komfortu a Bose Earbuds II nebo Ultra, protože nelezou do zvukovodu, ale zase jsou obří...
olda_k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 28. 5. 2024 13:18

XM5 jsou zvukově velice povedené i pohodlí a velikost proti XM4 prošlo výborným upgradem, ale osobně mi na nich neskutečně vadí, že jsou jejich hybridní pěnové nádstavce součástí lazení, kde je přímo v nádstavci nějaká akustická pěna. Pokud člověku z nějakého způsobu vadí ty hybridní pěny, nebo mu nesedí originální nádstavce, je obrovský problém použít silikonové nádstavce jiných výrobců, protože je zvuk ostrý, kdy výšky jsou vyloženě přepálené a nepřirozené. Nakonec jsem tedy skončil taky s AZ80
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod olda_k 29. 5. 2024 10:37

S přihlédnutím k mým prioritám se dívám i na Pixel a Samsung, máte s nimi někdo zkušenost?

-- 29. 5. 2024 11:38 --

SSakul píše:XM5 jsou zvukově velice povedené i pohodlí a velikost proti XM4 prošlo výborným upgradem, ale osobně mi na nich neskutečně vadí, že jsou jejich hybridní pěnové nádstavce součástí lazení, kde je přímo v nádstavci nějaká akustická pěna. Pokud člověku z nějakého způsobu vadí ty hybridní pěny, nebo mu nesedí originální nádstavce, je obrovský problém použít silikonové nádstavce jiných výrobců, protože je zvuk ostrý, kdy výšky jsou vyloženě přepálené a nepřirozené. Nakonec jsem tedy skončil taky s AZ80

Ad ty pěnové nástavce - je to taková ta klasická otravná pěna, co se musí důkladně zežmoulat a pak držet 10s v uchu, než zase expanduje, nebo něco více user friendly?
olda_k
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 29. 5. 2024 12:12

Není to ta otravná žmoulací pěna a do uší se dávají prakticky stejně jak silikonové nádstavce bez rolování, ale pořád to v uších není silikon. Ale to je u mě hlavně zvyk.

Co se týče mobilu k TWS, měl jsem Skový Samsung a odešel jsem na PROčkový Pixel a zpátky na samsung přechod neplánuju, i když některé věci, co měl Samsung byly fajn.. každopádně pokud bych měl v hledáčku TWS od Samsungu, chtěl bych k nim mít Samsung skrz BT kodeky
SSakul
Mírně pokročilý