Sluchátka k PC i poslech hudby

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Petan320 9. 5. 2024 14:48

Dobrý den,
vybírám sluchátka k PC (hraní her i poslech hudby). Kdysi jsem měl sluchátka ATH-M50X.
Vyhovoval mě jejich zvukový projev (byli laděné spíše do výšek, basy slabší).

Chci koupit otevřená sluchátka, vybírám mezi:
ATH-AD700X
Sennheiser HD 599
ATH-A500Z - (vím, že jsou uzavřená)
Sennheiser HD-560

Chci, aby byly pohodlné. Ven je nosit nebudu. Neplánují koupit externí zvukové karty. Nyní mám zvukovou kartu v PC Realtek ALC1220P - integrovanou na základní desce.

Prosím o radu, které sluchátka vybrat, případně i typy na jiná sluchátka.

Děkuji Petr
Petan320
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 5. 2024 23:54

Beyerdynamic DT 990 ve verzi 32 Ohm (pokud nebudete mít dedikovaný zesilovač). Nicméně, nejprve zkuste Superlux HD 681 :)
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod prdelka_65 12. 5. 2024 08:57

Vzhledem k nízké ceně Superlux HD 681 bych doporučil zkombinovat s iFi GO link (nebo něčím podobným), posune zvuk o několik pater výše :-)

-- 12. 5. 2024 10:01 --

Ještě tip na sluchátka: Creative Zen Hybrid - ovšem připojit kabelem. (že jsou i Bluetooth, už je jen bonus) - osobně mně překvapilo, jak hrají za ty peníze.

Sám na doma používám Sennheiser 660S2 + EverSolo DAC-Z8, Momentum True Wireless 4, HD25.
...Hudba je vyšší forma sdělení...
prdelka_65
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 12. 5. 2024 17:31

a vzhľadom k nízkej cene Superluxy odporúčam upgradovať o lepšie náušníky

https://a.aliexpress.com/_EGyuPJh
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 14. 5. 2024 14:57

Podle požadavků doporučím Philips Fidelio X2HR.

Andy Kraus píše:a vzhľadom k nízkej cene Superluxy odporúčam upgradovať o lepšie náušníky

https://a.aliexpress.com/_EGyuPJh

S tímhle opatrně. Vlastím několikero Superluxů, takže s výměnou náušníků mám už nějaké zkušenosti. Např. u modelu HD662 EVO jsem zkoušel nahradit originální čínskými s Amazonu, které vypadají prakticky identicky, jako ty, které odkazuješ. Bohužel s neslavným výsledkem. Provedení a materiál vypadá i působí poměrně luxusně, ale výrazně se zvětšil přítlak (náušníky jsou dvakrát vyšší, než originál) a hlavně se výrazně změnil zvuk k horšímu, že to skoro ani nešlo poslouchat. Takže jsem nakonec skončil zase u originálu.

Ne vždy to dopadne špatně, náhrady u jiných modelů byly úspěšné. Obecně doporučuji vybírat kousky, které kopírují rozměry a materiál originálu (i když třeba HD 681 mají dosti tvrdé náušníky, které se někteří snaží nahradit příjemnějšími).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 5. 2024 16:39

Philips Fidelio X2HR se u mne ani neohřály. Hamatnou a těžkou konstrukci by vyvážil jen kvalitní přednes - žel ten nijak výjimečný nebyl.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 15. 5. 2024 12:54

Mě zvukově vyhovují. Nová sluchátka se třeba nechat nějakou dobu "zahořet", aby si sedla (doporučení jsou různá - od 75 do 500 hodin). Hmotnost je vyšší, ale díky konstrukci hlavového mostu a náušníků je na temeni rozložena velmi dobře, takže je na rozdíl od jiných podobně těžkých kousků (Hifiman HE 400 SE) snáším velmi dobře.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod SSakul 15. 5. 2024 16:30

Pokud hledáš lehké, nepříliš náročné a dobře hrající otevřené sluchátka, tak zkus mrknout na Aury V2 od Filipa. Za zálohu ti umožní i poslech předem.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 15. 5. 2024 17:01

r34ktor píše:...třeba nechat nějakou dobu "zahořet".

Tohle snad platilo v době ručně pájených spojů a elektronek. Co ale vliv na poslech má, je psychoakustika, respektive a čas než se Váš mozek novému přednesu sluchátek naučí. To "zahoření" se tedy děje ve Vaší hlavě.
Kdysi jsem testoval, jak sluchátka znějí při koupi a pak je nechal několik dní rozehrát šumem. Následně je nasadil a rozdíl nula. Leč po nějaké době jsem začal slyšet mnohem víc.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamasu 15. 5. 2024 17:50

Přesně tak. Hlavně těch 500 hodin je fakt úsměvný.
Kamasu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 5. 2024 18:09

Ono to asi opravdu pár hodin potřebuje. Ale čím jsem starší, tím víc si taky myslím, že spíš než sluchátka se zahořuje mozek.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 15. 5. 2024 18:18

@martas38: Nejenom. Pokud člověk poslouchá delší dobu, tak už je jedno, co poslouchá, protože tu kvalitu je schopen poznat jen na začátku (první desítky minut, a to se na poslech musí soustředit). Takže pokud pobíháte osm hodin s IEM v uších, tak pokud si toto uvědomíte, můžete opravdu hodně ušetřit! :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 15. 5. 2024 18:43

Proč pobíhat osm hodin? Osm hodin času hraní, rozdělených třeba na osm hodin poslechu. A zrovna u IEM se tlakové měniče na rozdíl od těch dynamických moc rozhýbávat nemusí.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 15. 5. 2024 19:07

Časy nejsou z mé hlavy, ale takový sumář rozptylu, co jsem pochytil z různých článků a fór na dané téma.

Adaptace mozku ovšem probíhá zcela jistě. Ono stačí změnit náušníky, nebo špunty, a okamžitý dojem je jiný, než jak to pak člověk vnímá za týden.

Já nejsem žádnej hifista, co hledá nedosažitelnou nirvánu. Hudbu používám k relaxaci, takže upřednostňuju líbivost a a pohodu, než nějakou ultra přesnost.

Velkou roli hraje i kabel (ne čistota mědi, ale provedení), protože mikrofonní efekt mi dokáže dojem z poslechu zcela zničit. Tzn. jak nemají sluchátka odpojitelný kabel, automaticky vypadávají z výběru.
Knowledge is power
r34ktor
Junior

Odeslat příspěvekod introvert 15. 5. 2024 19:15

martas38 píše:Proč pobíhat osm hodin? Osm hodin času hraní, rozdělených třeba na osm hodin poslechu. A zrovna u IEM se tlakové měniče na rozdíl od těch dynamických moc rozhýbávat nemusí.

No tak to musí být hodně málo zaměstnaný audiofil, aby si mohl dovolit osmkrát denně poslouchat tu hodinu ! :shock: Asi nějaký důchodce, který žije sám, a v noci často nemůže usnout ? :D Jinak to, o čem jsem psal, nemá s nějakým rozhýbávánim nic společného. Jde o psychologii poslechu.
introvert
Pokročilý

Další stránka