Levná sluchátka s aktivním potlačením hluku,drátové připojen

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 5. 2024 09:02

Chci si koupit sluchátka s aktivním potlačením hluku, jednou jsem je vyzkoušel v letadle, když jsem letěl první třídou a uznávám, že to je nejlepší vynález od vynalezení sluchátek vůbec. Tohle je přesně ta věc, která z neposlouchatelného filmu dělá poslouchatelný (zejména, když je v cizím jazyce).

Nejsem "netopýr", přiznám se, že při slepém testu nepoznám sluchátka za 1000 Kč od těch za 10 nebo 100 tisíc, jde mi vlastně jen o srozumitelnost mluveného slova v hlučném prostředí.

Zásadní pro mne je, aby umožňovaly připojení přes kabel s jack 3,5 mm, jestli budou i bezdrátová je to bonus, ale nemusí nutně být. Chci je na cesty, takže uvítám menší velikost nebo možnost složit je, také mechanická odolnost je velmi důležitá. Pokud je to alespoň trochu možné, tak používání nějakých standardních baterií (AA, AAA, 18650), protože u věcí s vestavěnou baterií mám většinou tu negativní zkušenost, že zrovna, když je potřebuji, baterie není (dostatečně) nabitá :D.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tesarpa 21. 5. 2024 10:20

To bude těžký hledání... Myslím, že žádná taková sluchátka snad ani nejsou. Hlavně tedy s vyměnitelnou baterií ne. Některé umí hrát v pasivním režimu z kabelu, ale ty, co jsem měl, vždycky přes kabel hrály podstatně hůř než v aktivním režimu. Je dobré uvědomit si, že zvuk je naladěn na DSP v tom vestavěném zesilovači. A samozřejmě, ANC v pasivním režimu nebude fungovat.

Když už, tak bych hledal taková, která umí hrát přes USB kabel. Tím se zároveň zajistí i napájení.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 5. 2024 11:29

Díky za odpověď. tak pak je jednoduché rozhodování. Pasivní režim přes kabel mi nepomůže, potřebuji aktivní (k IFE v letadle se připojím jen přes 3,5 mm jack) a ty vyměnitelné nějaké standardní baterie jsou opravdu důležité, bez nich pro mne nemají cenu. Ještě bych zkousl možnost napájení přes to USB, že bych je zapojil jackem k IFE a přes USB k powerbance (podobně mám doma vyřešené reproduktory, jen vedou do nabíječky, ne do powerbanky)

No, díky, ušetřil jsi mi spoustu zbytečného hledání :).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 21. 5. 2024 12:45

Do letadla není třeba žádné kabelové ANC sluchátka a upřímně myslím, že se ani takové na trhu nevyskytují. Každopádně bluetooth je k dispozici i v leteckém režimu u mobilního telefonu a navíc už i některé aerolinie provozují i připojení k internetu během letu skrz Wi-Fi pro případné streamování atd.

Co se týče 3.5mm jacku v sedadle, tak tam smůla. Pomoci by mohly max špunty s velikým pasivním tlumením jako např Etymotic, ale ty ne každý snese a stojí více.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 5. 2024 13:00

V Lufthanse taková sluchátka byla, byla připojena kabelem, ale napevno, takže nevím, jak to tam bylo řešeno, možná nějaké proprietální řešení. Tuším to byla značka Bose. Rozměrově "walkmanová" sluchátka. Ten rozdíl byl naprosto propastný, zvuk motorů byl najednou "vzdálené ševelení".

No, když neexistují, nemá smysl. Na druhou stranu už jsem sehnal i věci, které neexistují, nebo by existovat neměly :)

Jako třeba převodník, který umožní připojit USB-C monitor k HDMI portu v počítači.
https://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=907&t=1325216
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 21. 5. 2024 16:35

Není to standardní ale existují sluchátka, která po připojení AUX zachovají ANC. Například Soundcore Space One (cca 2000 Kč) nebo Soundcore Q45 (cca 3000 Kč). Samozřejmě v takovém režimu vybíjejí baterii (oba modely podporují provoz při nabíjení).

Na nějakou výměnu baterií rovnou zapomeňte. Nabíjení přes USB to řeší, byť většina velkých sluchátek zvládne i několik dnů v kuse - Q45 s ANC dají přes 48 hodin a za cca 2 hodiny se nabijí 0-100.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 5. 2024 11:36

Než to úplně vzdám, tak opravdu neexistují ANC sluchátka s nějakou standardní baterií (AA, AAA,...)? I kdybych akceptoval nějaká jiná omezení? :-o
PatrikChrz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 28. 5. 2024 11:54

Zrovna tu baterii AA nebo AAA bych vyloučil jako úplně první podmínku. Dnešní overear BT sluchátka s ANC zvládají s přehledem 30-40hodin na jedno nabití, takže tam je obří rezerva je kdykoliv nabít.
SSakul
Mírně pokročilý