Požkozené sluchátka ATH-M70m

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod stan11 24. 5. 2024 17:26

IMG_20240513_151410.jpg
IMG_20240513_151333.jpg

Zdravím,spadly mi sluchátka na zem a ulomil a se levá mušle od hlavového mostu,takse chci zeptat jestli náhodou nevíte o nějakém servisu kde by to mohli opravit,nebo jestli zde není nějaký šikula který by to zkusil nějak zbastlit.Děkuji.
stan11
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 24. 5. 2024 23:03

Sekundové lepidlo a pár minut práce - to myslím zvládnete sám :)
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hifionania 25. 5. 2024 08:30

Pastelka, pacia sa mi tvoje nazory a rady, ale s tym s-lepidlom to hadam nemyslis vazne.
Ak uz teda radis tak porad ktore? Hlavne tak aby to sluchadlo mohlo byt na tom moste mechanicky namahane rovnako ako nove.
Osobne som este v rukach nedrzal take ktore toto zvladne aspon na 90%pripadne take ktore by nelepilo lepsie plasty ako prsty na rukach.
Ak by som to ja osobne robil tak by som rozhodne neradil s-lepidlo, ale dvojzlozkove epoxidove lepidlo no aj tu som skor skepticky vzhladom k roznorodosti pouzivanych plastov.
Nasiel som aj opravny kit celeho hlavoveho mostu na M50x, ale predpokladam ze zamenne nebudu uz aj vzhladom k rozmerom a rozdielnej ergonomii.
To lepenie bude asi jediny sposob.
Mimochodom ako som si nasiel daco k problemu tak nie je to ojedinely pripad.
A velmi nepomoze ani vyrobca nakolko ten dakomu ponukol set za cenu takmer novych sluchadiel.
hifionania
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 25. 5. 2024 17:28

Z fotek to není zcela zřejmé, ale přijde mi, že je tam pro slepení relativně velká plocha (což je dobře). Lepidlo bych pak volil dle typu plastu (většinou má díl na těle někde značku). Ten epoxid by možná fungoval v případě, kdy by vlastně udělal dlahu, jinak asi ne.
Také jsem se díval na náhradní díly a nic pro M70 nenašel.
Emil Pastelka
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stan11 28. 5. 2024 18:32

Na internetu jsem našel přímé zastoupení firmy Audio Technika kde mě odkázali na servis těchto sluchátek firma PRO MUSIC s.r.o.,poslal jsem je tam na posouzení opravy a odpověď je že se musí vyměnit celý hlavový most a cena je cca3800,-kč,bomba,tak jsem si je nechal poslat zpět.
Na slepení je tam ploška cca 1mm x 11mm ostatní je otočný kloub,který se otáčí podle polohy sluchátek na hlavě.Takže lepení je pasé.Takže asi tak.Kdyby někdo sháněl dobré mušle tak mám.
stan11
Junior

Odeslat příspěvekod viking81 29. 5. 2024 05:21

Este mi napadlo, skus na oboch stranach vyvrtat male dierky (na tych 11mm mozno 3?), zohnat si zodpovedajuci tenky pevny drot (ocelovy) a zlepit to dvojzlozkovym lepidlom aj s tou vystuhou. To je moznost 1. Moznost 2 je si dat "vytlacit" novy most na 3D tlaciarni ak sa dopracujes k 3D modelu (alebo si ho spravis)...
Stereo: Wharfedale Diamond 11.4/Yamaha A-S701/Yamaha CD-S700
Headphones/Amp/DAC: Sennheiser HD650/Schiit Vali 2/Cambridge Audio DacMagic Plus
DAP/Headphones: Shanling M2X/iBasso IT01s
TV/BD: Samsung UE55KU6472/Xbox One X
viking81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gloom83 31. 5. 2024 19:28

Tady si nějaký panáček natáčí, jak opravuje svá sluchadla, tak pro inspiraci.
https://youtu.be/9Pb1XxOqpYA?si=GbqjIyKcpyTVfsTW

Z fotky mi není moc jasné, jak vypadá celá část, která se ulomila, ale možná by pomohl 3D tisk. Třeba tady je plno dat pro 3D tisk na ath M5O, tak možná by se někde našla i ta část pro M70x.
https://www.thingiverse.com/search?q=ath&page=1

Případně zkusit headband z jiných sluchátek.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... &_osacat=0
gloom83
Kolemjdoucí