Sluchátka k TV pro seniora do 5k Kč

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod mimous 29. 5. 2024 14:11

Ahoj,
děda viděl u známého nějaká sluchátka k televizi a hrozně by je chtěl. Bohužel netuším, co to bylo zač, ale prý stály 10k Kč. Což mi přijde trochu overkill, nebo nějaká past na důchodce.

Máte s tím prosím někdo zkušenost? Jde mi o to, že bych potřeboval, aby on si mohl pustit zvuk do sluchátek a upravit si hlasitost a zároveň babička mohla sledovat TV se zvukem z vestavěných repro. Prý by to měla jejich LG TV dle návodu na webu umět.

Můžete mi prosím doporučit nějaká sluchátka, která na to lze použít? Ideálně asi bezdrat a přes uši.
+ případně potřebné příslušenství, aby se to dalo zprovoznit.
Pokud by se to dalo dostat do 5k Kč, byl by to ideál.
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod tesarpa 29. 5. 2024 15:50

Můj otec senior používá Marshall Bluetooth sluchátka (přes hlavu, na uši) a hodně si to chválí. Všechny novější TV umí vysílat BT. Jeho Panasonic TV umí pouštět zvuk zároveň do BT i do repro. To nevím jestli je standard.
tesarpa
Junior

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 29. 5. 2024 20:36

aký je presný model tv?moja staršia LG vie iba optický +tv (tv ako stredové repro)
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Me_jle 29. 5. 2024 22:24

Ahoj, to samé jsem řešil u svojí mamky (má tinitus, 50%hluchota). TV LG asi z roku 2015-2016. Bluetooth sluchátka jsem zavrhl neboť ani moje LG Cx neumí zároveň Bluetooth a vnitřní repro. Jediné co šlo na TV nastavit zároveň byl optický výstup + vnitřní zároveň nebo audio kabel 3.5jack klasika + vnitřní zároveň. Sehnal jsem uzavřené radiofrekvenční od Sony MDR-RF895RK (cca. 2tis cena) , základní stanice přes audio kabel do TV, stanice funguje i jako nabíječka, když je na to zavesíš. Vydrž na nabití celý den provozu.
Na TV jsem v nastavení nastavil pro výstup audio skoro max. hlasitost a na sluchátkách je ovládání hlasitosti takže pak si může donastavit jak potřebuje. A táta normálně ovládá ovladačem hlasitost vnitřních repro. Mamka sluchátka nesundává ani když odbíhá od TV, celý byt pokrytý. Hlavně mamka nechtěla takové ty co jdou do uší neboť při delším poslechu tlačí. Mamka si jen libuje. Jen si s ní táta nepokecá. Zkoušel jsem mamce bluthoot u sebe doma, vybíral jsem něco pro sebe senheisery cca. 6t a hráli i na max. tak že mamka nerozuměla díky tinitusu, pro mě na max. že mě bolely uši. Tak jsem je vrátil.
Me_jle
Junior

Odeslat příspěvekod mimous 30. 5. 2024 13:04

Díky za odpovědi.
Model TV je tento: LG 43UM7400PLB
https://www.alza.cz/43-lg-43um7400plb-d5625312.htm
mimous
Junior

Odeslat příspěvekod Yamaha MAN 3. 6. 2024 12:37

Ja som kúpil pre babku tento zosik:
https://www.mall.sk/zosilnovace/fonesta ... 0121741668
Dá sa kúpiť cez Ali aj za polovicu. Z telky je out na 3,5mm jack a do zosiku na cinche.
Sluchadla Philips so 6m káblom a MAX spokojnosť.....
Yamaha MAN
Kolemjdoucí