Fiio FT1. Hype or Hope?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tibormi 14. 3. 2025 17:21

Update: 150h+ Jemná zrnitosť, ktorú som si spájal s low-cost výrobkom, a ktorá jemne maskovala detaily, je nadobro preč. Hrajú super čisto, dostatočne detailne a vyvážene. Aspoň pre typ hudby akú počúvam (pop, dance, acoustic). Spolu s Questyle M15C je to lacné kombo, ktoré bude ešte dlho baviť.

Má ich ešte niekto? :) peace

FT1.jpg
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Michall35 14. 3. 2025 20:56

Já mám a za ten peníz jsem nadšený!
Michall35
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 14. 3. 2025 20:56

Nice.
RPi4+Pi2AES (BNC to COAX)+ Topping E70 Velvet + AudioQuest Mackenzie XLR + Audiophonics HA-B6102 + V6 Vivid + Quad Era-1 (ForzaAudioWorks Claire Hybrid cable)

PC + iFi usb iPurifier + SMSL SU-1 + iFi Air Can (+iPower X 5v) + Grado 325X / Fiio FT1
tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 15. 3. 2025 05:30

tibormi píše:Má ich ešte niekto? :) peace

Koupil jsem je po jejich vydání společně s FT1 Pro na "zkoušku" s tím, že je prodám, když mi nebudou vyhovovat. Nakonec jsem prodal Edition XS, protože FT1 Pro je pro mě lepší. FT1 Pro mají jiné ladění a jsou o úroveň lepší, než FT1...i po těch třech měsících mě při každém poslechu Pro napadá, jak moc jsou dobrá. Oboje se víc než povedla a jsou to jedny z mála sluchátek, u kterých nemusím použít equalizaci. Svým způsobem v ničem neexcelují, ale zároveň vše dělají velmi dobře. V obou případech vynikající poměr cena / výkon...v podstatě mohou konkurovat násobně dražším sluchátkům.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 15. 3. 2025 09:19

Skvelé.
+1 Vynikajúci pomer cena/výkon.
Pre mňa budú asi ďalšie na rade FT7, ak bude platiť čo o nich Fiio tvrdí, budú ešte väčší hit.

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod encroft 15. 3. 2025 11:30

tibormi píše:Pre mňa budú asi ďalšie na rade FT7, ak bude platiť čo o nich Fiio tvrdí, budú ešte väčší hit.

Na FT7 jsem taky zvědavý, ale i když se povedou, už tam nebude tak výrazný poměr výkon / cena. Na druhou stranu, pokud budou na úrovni Arya Unveiled, LCD X, Meze Poet pak byto mohla být i za 1000 $ pořád slušná koupě.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod tibormi 15. 3. 2025 14:21

Možno budú tesne pod zmienenými, za polovicu ceny :)

tibormi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wings123 15. 3. 2025 15:41

Len pre info, kto by ich chcel kupovat: na hifigo su FT1 Pro za 183 € aj s postovnym. Na aliexprese sa na nich masivne ojebava, cena vysoko cez 200€. Podobne s FT1, na hifigo 146€, na ali som pod 170€ nevidel.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 15. 3. 2025 19:50

A není je lepší koupit v normálním obchodě za 4000,-? V Čechách jsou u 4 prodejců a s ohledem na závadovost spojení mušlí s mostem bych spíš volil tuhle variantu. Neplatí se na Hifigo clo? FT1 Pro tu ještě nejsou, ale v EU je možné je koupit u EU zastoupení Fiio.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 15. 3. 2025 21:26

Priznam sa, ani mi to nepadalo hladat lokalne, Pro su celkom novy model a ja vacsinou objednavam z Ali/hifigo/linsoulu veci, co sa tu ani nepredavaju.
Ale za taku alebo podobnu cenu jednoznacne ano, FT1 som fakt za tych 4tis nasiel, aj Pro z fiio.eu za 220+5€ postovne.
Nie, z hifigo to chodi bez problemov, s colnymi zalezitostami uz vysporiadanymi.
wings123
Junior

Odeslat příspěvekod bovo77 17. 3. 2025 20:54

Ahojte.
Počúva niekto aj metal na FT1?Boli by dobré aj na metal?(Power a Death metal)?
bovo77
Junior

Odeslat příspěvekod bovo77 19. 3. 2025 16:24

Nikto?
Tak Rock?Nirvana,Metallica a pod.?To je už pododobný žánr.
Díky.
bovo77
Junior

Odeslat příspěvekod encroft 20. 3. 2025 08:35

bovo77 píše:Nikto?
Tak Rock?Nirvana,Metallica a pod.?To je už pododobný žánr.
Díky.

FT1 jsou celkem univerzální sluchátka, takže metal na nich zní taky dobře. Spíš je to o tom, čemu dáváte přednost...FT1 mají spíš zábavnější ladění s lehce zvýrazněnými subbasy, takže z tohoto pohledu jsou v pořádku. Pokud by ale šlo o celkovou neutralitu, lepší prostor, středy, zobrazování, pak jsou vhodnější třeba ta FT1 Pro.
encroft
Junior

Odeslat příspěvekod wings123 30. 3. 2025 04:06

FT1 Pro a Hiby R6III 2025 su uz na ceste, dojmy poviem
wings123
Junior

Předchozí stránka