[recenze] HiFiMAN Susvara Unveiled

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod cb490763 24. 10. 2024 17:51

Já teda nedokážu posoudit vliv toho, že dali pryč tu vnější ochranu, ale slyšel jsem je předevčírem ve voixu a hrály dobře. Krmili je tam TT2 s eversolem. Jinak v reálu jsou teda pěkný, ale na fotkách mě vůbec neuchvátily. Asi bych si je dokázal představit k primaveře, ale tolik za ně nedám.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 24. 10. 2024 19:20

pavel1756 píše:Dovolím si sdílet recenzi nových Susvar od kluků z Audiga, pod kterou bych se neváhal podepsat. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=tGd_d2p-N8g

Díky za odkaz. Kluci z Audiga začínají, takže jim musíme popřát úspěch a hodně odběratelů jejich kanálu. Samozřejmě, když jsem sledoval jejich recenzi, hned mě napadla škarohlídská myšlenka (což je u mě obvyklé :D ) ohledně oné otevřenosti bez zadního krytu, kterou tam zmiňovali jako jednu z nejvýznamnějších vlastností sluchátek, a rozvíjeli teorie o odrazech zvukových vln atd. Ono je to vlastně zcela logické, a předpokládám, že na tom Hifiman zapracuje v budoucnu. Jakpak je možné, že před membránou je “plot z magnetů” ?! :shock: To jako zvukovým vlnám nevadí, tam se nic neodráží ?! 8-D Hifiman musí pořádně máknout, a nástupce verze Unveiled by měli navrhnout bez odrazy způsobujících magnetů. To by teprve bylo inovativní řešení ! 8-) :D

Krom toho Pavel nezmínil tu nejdůležitější informaci vůbec, kterou hoši uvedli až na konci videa. V termínu 29. a 30. listopadu 2024 uspořádá Audigo v Praze další oblíbený Headphones Day !! :-) :tleskani Kde mimo jiné mají být i sluchátka Hifiman Susvara a Susvara Unveiled. Bravo !
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 25. 10. 2024 00:30

cb490763 píše:Já teda nedokážu posoudit vliv toho, že dali pryč tu vnější ochranu, ale slyšel jsem je předevčírem ve voixu a hrály dobře. Krmili je tam TT2 s eversolem. Jinak v reálu jsou teda pěkný, ale na fotkách mě vůbec neuchvátily. Asi bych si je dokázal představit k primaveře, ale tolik za ně nedám.

Myslím že k tomu zesilovači by byly super. :-)TT2 je za mě dobrý ale na Susvary to chce trochu větší sílu.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 25. 10. 2024 04:09

To máš pravdu, ale někdo by to musel zaplatit. :-D
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 10. 2024 07:17

introvert píše:
pavel1756 píše:
introvert píše:Podle mého je zcela otevřená, “unveiled” konstrukce zbytečná, a nepřináší zásadní zlepšení zvuku. Tedy jinak řečeno, pokud jsou nové Susvary opravdu tak dobré, nevděčí za to tomu, že magnety s membránou jsou zcela nechráněné, nýbrž úplně jinému měniči, a zřejmě i dalším změnám v konstrukci sluchátek. Odstranění zadního krytu a veškeré ty řeči o “unveiled konstrukci” jsou pouhý reklamní gimik.

Tak to je slušná konspirační teorie. :D

K tomu blíže v recenzi sluchátek Hifiman HE1000 Unveiled : https://youtu.be/orAzFa1mII0?t=3m08s . Nepochybuji, že u Susvara Unveiled to bude podobné.

Já zase nepochybuji, že Fang Bian zvolil takto otevřenou konstrukci proto, aby dosáhl, co nejlepšího zvuku. Bez toho by to v tuto chvíli nešlo. Nemá to nic společného s nějakým reklamním trikem. To jsou jen tvé (a Resolvovy) dohady hraničící s konspiračními teoriemi. :roll:

PS: S prominutím, tvé a Resolvovy znalosti a zkušenosti, co se konstrukce sluchátek týče, se ve srovnání s těmi, kterými disponuje Fang Bian, limitně blíží nule. ;-)

-- 25. 10. 2024 08:23 --

introvert píše:
pavel1756 píše:Dovolím si sdílet recenzi nových Susvar od kluků z Audiga, pod kterou bych se neváhal podepsat. :-)
https://www.youtube.com/watch?v=tGd_d2p-N8g

Díky za odkaz. Kluci z Audiga začínají, takže jim musíme popřát úspěch a hodně odběratelů jejich kanálu. Samozřejmě, když jsem sledoval jejich recenzi, hned mě napadla škarohlídská myšlenka (což je u mě obvyklé :D ) ohledně oné otevřenosti bez zadního krytu, kterou tam zmiňovali jako jednu z nejvýznamnějších vlastností sluchátek, a rozvíjeli teorie o odrazech zvukových vln atd. Ono je to vlastně zcela logické, a předpokládám, že na tom Hifiman zapracuje v budoucnu. Jakpak je možné, že před membránou je “plot z magnetů” ?! :shock: To jako zvukovým vlnám nevadí, tam se nic neodráží ?! 8-D Hifiman musí pořádně máknout, a nástupce verze Unveiled by měli navrhnout bez odrazy způsobujících magnetů. To by teprve bylo inovativní řešení ! 8-) :D

Krom toho Pavel nezmínil tu nejdůležitější informaci vůbec, kterou hoši uvedli až na konci videa. V termínu 29. a 30. listopadu 2024 uspořádá Audigo v Praze další oblíbený Headphones Day !! :-) :tleskani Kde mimo jiné mají být i sluchátka Hifiman Susvara a Susvara Unveiled. Bravo !

Nezmínil jsem to záměrně, a ponechal to jako takové Easter egg pro ty, kteří video zhlédnou až do konce. ;-)
Napájení: AudioQuest Niagara 1200
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 10. 2024 07:43

pavel1756 píše:PS: S prominutím, tvé a Resolvovy znalosti a zkušenosti, co se konstrukce sluchátek týče, se ve srovnání s těmi, kterými disponuje Fang Bian, limitně blíží nule. ;-)

Tak to je slušná konspirační teorie. :D
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 10. 2024 07:44

To je prostý fakt. ;-)

-- 25. 10. 2024 08:45 --

Ale prosím, vyveď mě z omylu. Kolikpak sluchátek jsi už vyrobil a prodal?
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 10. 2024 07:47

Ono znalost konstrukce sluchátek s tím třeba nemá vůbec nic společného, možná jde hlavně o znalosti psychologie potenciálních kupujících, a marketingu.

-- 25. 10. 2024 08:49 --

pavel1756 píše:Ale prosím, vyveď mě z omylu. Kolikpak sluchátek jsi už vyrobil a prodal?

Já ? Žádná, podobně jako Ty. Resolve kupodivu taková sluchátka vyrobil (jen prototyp). Ale to je fuk. Aby člověk poznal, zda technologie unveiled je k něčemu praktickému, nepotřebuje se nutně vyznat v konstrukci sluchátek. Stačí mít dobré uši, a provést relevantní testy. Uzavřel bych to tedy tím, že Ty s Fang Bianem nedokážete nikoho přesvědčit, že otevřenost nových Susvar přináší nějaký zásadní posun ve zvuku, zatímco já podobně nedokážu nikoho přesvědčit, že tomu tak není. :-)
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 10. 2024 07:52

Onou konstrukcí jsem měl samozřejmě na mysli jejich navržení a výrobu. Konstrukce, latinsky con-struere, tedy se-stavovat.
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 25. 10. 2024 07:59

Docela by mě zajímalo, kam se vlastně Hifiman hodlá posunout v budoucnu. V současnosti nabízí plejádu nejrůznějších, moc se od sebe nelišících modelů, mnohé dokonce v řadě variant. Docela slušný chaos, nemluvě o eskamotáži s cenami, za kterou by se nemusel stydět ani artista cvičící na hrazdě. Budou snad všechny budoucí modely Hifiman unveiled, podobně jako jsou dnes stealth ?
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 25. 10. 2024 08:02

Nedávno se na to ptali Fang Biana v jednom rozhovoru během kalifornského Canjamu. Doporučuju zhlédnout. Hovoří tam právě o "unveiled konstrukci".

https://www.youtube.com/watch?v=T3Pj0UdTMKM&t=1084s
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 8. 11. 2024 11:29

Měl jsem na chvíli k poslechu Susvary.K novým Susvarám mohu napsat že podle mě se povedly a jsou o dost lepší než staré.Hodnocení ceny nechám na jiných.První co posluchače upoutá je obrovský prostor.Pak hluboko jdoucí mohutné basy.Středy jsou daleko plnější mohutnější než u starých zmizela ona éteričnost kterou jsem vytýkal starým.Výšky jako obvykle vynikající a spolu se středovým pásmem se perfektně doplňují.Jediná malá výtka z mojí strany že basy jsou trošku méně úderné než u Utopií ale jdou hlouběji.Už se daleko více hodí i na rockovou muziku, metal jsem zatím nezkoušel měl jsem málo času.Nevím jestli na tom má podíl otevřená konstrukce nebo ne ale hrají skvěle.Samozřejmě chtějí pořád silný zesilovač a kvalitní aparaturu.
Přílohy
IMG_1526.jpg
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 3. 12. 2024 06:28

Tak jsem měl možnost včera v klidu si doma poslechnout susvary unveiled na svojí sestavě. Za mě skvělá sluchátka. Tak přesný přednes, to je jak chirurgický skalpel. Fakt mě nadchly. A oproti susvarám OG mi přišel zvuk zase o kus lepší, tedy po paměti. Zajímavé, že na headphones day ani ve voixu mě nějak nezaujaly.
cb490763
Mírně pokročilý

Předchozí stránka