MgX píše:Chápu právě to, že sluchátka mají nějakou odlišnost v projevu. Vy (resp. pokročilí uživatelé) tu obecně zmiňujete, a to velmi často, že mnohokráte záleží, samozřejmě, i na řetězci. Tím se z příslušných sluchátek stávají pomyslně lepší, či horší.
Nicméně ona odlišnost hraní jednotlivých značek a typů může být, jak naznačuji, buď v jakési reálné (asi by bylo lépe napsat - měřitelné) podobě, anebo v režimu subjektivního vjemu, kdy prostě mně toto sedí a hledám další, co budou sedět (zvukově) ještě lépe.
Nemám tušení, jak lze změřit rozlišení nebo transparentnost zvuku, ale jsem přesvědčen, že kdybych Ti dal srovnat ty nové Susvary a Utopie například na skladbě Here With Me od britské zpěvačky Dido, což uvádím proto, že to byla první skladba z moderních žánrů, na které jsem ta dvoje sluchátka porovnával, během několika vteřin bys byl schopen popsat ony rozdíly v kvalitě, které popisuji výše:
"Naproti tomu Susvara Unveiled hrají úplně jinou ligu, kdy v přímém srovnání, při současném uvážení jejich výrazně vyšší transparentnosti i rozlišení, působí francouzský konkurent roboticky, až uměle, zatímco nové Susvary velmi autenticky a živě, jako byste ani neposlouchali reprodukovaný zvuk, nýbrž byli přítomni na samotném koncertu." a "Susvara Unveiled mají výrazně širší hudební scénu."
Ty rozdíly jsou skutečně signifikantní. S trochou nadsázky to je jako bys srovnával obraz na 65 palcové 4k Oled televizi s 55 palcovou Full HD Led, když u těch sluchátek uvážím pouze rozlišení, transparentnost, barvu (témbr) a šířku hudební scény. Ale potom tu jsou další aspekty zvuku, kde to takto srovnávat nelze. Doufám, že jsem to teď ještě víc "nezamotal".
-- 7. 10. 2024 18:37 --
MgX píše:
BTW: jen mě u těch Tvých nových sluchátek trochu, možná z neznalosti, zarazilo využití syntetické, nikoliv přírodní, kůže.
Popravdě nemám tušení, proč zvolili syntetickou kůži. Nicméně to kvituji, už jen kvůli tomu, jak se při výrobě pravé kůže k těm zvířatům mnohdy chovají. To je prostě otřesné. Na druhou stranu vůli na to, abych přestal jíst maso, nemám. A pokrytecky se přesvědčuji, že prostě "roste" v mrazácích v obchodech.