Zdravíčko všem, před lety jsem zde od vás dostal perfektní tip na kombinaci iFi ZEN DAC v2 + Sennheiser HD 599 a jsem velice spokojen dodnes. Prosím o radu, čím podobným nahradit HD 599. Cena kolem 5-6 tisíc. Předem děkuji za rady.
Trochu se rozepiš co od sluchátek očekáváš. S tvým rozpočtem bych se díval po bazarových. Můj typ jsou Verumy, ale nevím jak by si sedly s tvým Zenem. I Filipovi sluchátka by nebyly špatnou volbou.
Tyhle HD mám k pc, takže primárně hudba, filmy. Nejsem žádný audiofil, hudbu poslouchám hlavně přes YT Music, občas uložené nahrávky do flac kvality. Mám raději dynamický, basový zvuk. S těmito HD jsem velmi spokojený, ale putují dál k mladším členům rodiny. Chtěl bych proto něco nového, žádný bazar, takových 7 tisíc je strop, víc za to nedám, ani nemám.
Kup si další HD 599 (původní, béžová), na PC nainstaluj parametrický ekvalizér APO a k němu plug-in Peace, a použij můj profil pro HD 599, který jsem uvedl ve vláknu o ekvalizaci sluchátek. Pokud chceš kvalitní zvuk, šroty jako Meze 99 bych vůbec nebral v potaz.
Naposledy upravil introvert dne 18. 11. 2024 12:00, celkově upraveno 1
rulin píše:introvert, ten eq a plug-in určitě vyzkouším. Díky
Myslím, že neprohloupíš. Dnes jsem poslouchal HD 599 z Fiio M11 Plus několik hodin přes ten profil, a zcela neskromně se musím pochválit - tento profil se mi opravdu povedl.
Už dvakrát se mi stalo, že jsem si z druhé ruky koupil něco od sluchátek, a taky to dost vonělo - původní majitel používal intenzivní parfém ! Naštěstí to časem vysmrádlo, ale když se soustředím, a přičichnu si, cítím to tam i dnes.