Audigo - Headphones day 2024

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tajnik 30. 11. 2024 11:55

Obrázek

Byl někdo včera?
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 30. 11. 2024 11:59

Ano a byla tam spousta dalších členů. Velká pochaval audigu za tu akci a navíc skvěle zorganizovanou. Jinak za mě nejlepší stax omega. Naopak auris hedonia není zvuk pro mě.
Elite,TT2,TrafoPrimavera,SP3000+EEOdin,KEF207,ClasséCA2300+CP800,GradoGH4
Ex:GradoRS1x,DunuSA6,SolarisSE,AudezeLCD2CB+X+Sine,AK SR25+SE100,ShuoerTape,AuneS6,AKGK701,ATHM50,GR07,ShnlngM5s,M3s,M3X,M6pro,M7,FiiOM11+11plus,BenchmrkDAC1,Stx307+507+407,HUGO1,2
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 11. 2024 13:25

Já tam byl taky, a musím potvrdit, že akce se vydařila. Za mě nejlepší sluchátka byla Hifiman Susvara Unveiled, velmi pozitivního překvapení jsem se dočkal od Meze Elite, a Sennheiser HD 800s. Naopak moc nadšen jsem nebyl třeba z Warwick Acoustic Bravura (tato sada není špatná, pouze jsem měl asi moc velká očekávání), Meze Empyrean II (dost odlišná tonalita ve srovnání s první verzí), Dan Clark Audio E3, T+A Solitaire P, Verum 2 ... Vrcholným propadákem pro mě pak byl elektronkový zesilovač Auris Audio Headonia 300B. K pozitivům akce počítám i možnost setkat se s již známými audiofily, a členy fóra (třeba pavel1756, lada5, cb490763 :-) ), a poznat některé další. Drobná výtka k pořadatelům - ne všechna zařízení dnes používají USB-C koncovky, chce to i kabely s USB-A. A také si nemyslím, že nakupit tolik lidí a techniky do jedné místnosti je optimální - člověk chtěl hodnotit zvuk sluchátek, nebo jiných komponent, ale občas nebylo slyšet vlastního slova .. :-\ Nečekané překvápko - DAP Fiio M11 Plus ze symetrického výstupu se sluchátky DCA E3 ani nehne (doslova). To bych zvážil, pokud byste si E3 chtěli třeba koupit.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tajnik 30. 11. 2024 17:51

Měl jsem být už včera, ale musel jsem přesunout na dnes odpoledne. K některým sluchátkům jsem se ani nedostal, další - hlavně ty dražší kusy, mě vlastně nezajímaly. Nic bych extra nevypíchnul. Hraní přes Susvary se mi vůbec nepovedlo spustit, STAXy jsem si nechal na někdy jindy, takže nakonec pro mně byla největším překvapením detailnost dosud mi zvukově neznámých Verum 1, trochu do V, ale dobré, vzhledem k ceně. Dvojky už mi tak nesedly. Poslouchal jsem s AK SE300. Akce velmi povedená, škoda, že už není podobně vybavená poslechovka Audiga v Praze.
Pokud si pamatuju akci v hotelu Don Giovanni před několika lety, tam sice byly menší oddělené místnosti, ale nahodile courající klábosící lidi rušili víc než uzavřená skupina dneska, i přes občasný hovor, nemluvě o reprosekci, která tehdy přehlušila všechno. Toto přehledné uspořádání "všichni u jednoho stolu" mi vyhovuje.
tajnik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 30. 11. 2024 18:47

Mně nejvíce vyhovovalo uspořádání, jaké bylo loni ve firmě Panter. Tedy více místností, a když měl člověk štěstí, tak tam byli třeba jeden, dva lidi - nebo taky nikdo. Chápu, že pro pořadatele je toto uspořádání nepraktické, protože je obtížné zajistit, aby některé exponáty “záhadně nezmizely”. :D Na druhé straně asi nikdy nezapomenu, že jsem měl možnost sám v místnosti poslouchat zhruba čtvrt hodiny Sennheiser HE-1, ze svého zdroje, jen tak, jakoby nic .. :-)

Mimochodem, teď doma v klidu poslouchám Sennheiser HD 599 se PEQ profilem, který jsem uvedl ve vláknu o ekvalizaci sluchátek. Zdroj Fiio M11 Plus. A něco mi říká, že tento zvuk je z hlediska tonality lepší, než většina toho, co jsem včera na výstavě slyšel .. 8-)
Naposledy upravil introvert dne 1. 12. 2024 08:13, celkově upraveno 2
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 30. 11. 2024 20:30

Hodně lidí se s tvými závěry co jsem s nimi mluvil shodli. Já taky. Warwick nic noc, auris zvuk hodně do basu, pro mě to není. Mě třeba překvapil vioelectric nimbus, tak drahá mašina a chrastil potenciometr.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Cagix 30. 11. 2024 20:47

Takže peq profil s fiiem. Mě teď celkově hrozně zaujal ten timsok s dc elite. Mám fiio zatím a řekněme, že ať jsem dělal co chtěl tak to nešlo a nebylo to tam. S tím dc elite ten timsok tak ožil, že si myslím, že je to jak kdyby někdo téměř zmenšil he 1000 se neskutečně to litá a balanční dc elite je v realu silnější než to fiio. Nebyl jsem na výstavě, ale zatím jsou pro mě top he 1000 se, hd 800 a empyrean s alkantara náušniky plus ten dražší kabel. E 3 jsem slyšel a rád je nemám od nich je pro mě lepší aeon 2 open.
Cagix
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 1. 12. 2024 14:42

Zrovna u toho Aurisu to může být tím, čím to bylo osazený. Předpokládám, že impedance byla nastavena správně.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 12. 2024 16:00

martas38 píše:Zrovna u toho Aurisu to může být tím, čím to bylo osazený. Předpokládám, že impedance byla nastavena správně.

Impedance byla nastavena správně - 32 Ohmů, Susvara Unveiled mají 45 Ohmů. Cena 305.990,- Kč za toto monstrum je naprostý výsměch, výstavní cena 249.000,- Kč taky.
Přílohy
Auris Headonia ve velké velikosti.jpeg
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 12. 2024 17:37

A jaký tam byly lampy?
Každopádně to vypadá jak autorádio z roku 1992, když si člověk odmyslí patro s elektronkama.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 1. 12. 2024 18:43

Rozhodně to nebude elektronkama. Jedná se o druhou generaci jejich vrcholného modelu za závratnou cenu 12k EUR. Tyto třídy jsou designovány tak, aby podaly maximální výkon s dodávanými lampami. Headonia je osazena špičkovými PSAVANE 300b TII a PSVANE CV181/6SN7 TII. Maloobchodní cena těch elektronek přesahuje dvacet tisíc korun.

Ten zesilovač si prostě moc nerozumí se Susvarama. Popravdě mě to až šokovalo. I s Topping DX9 hrály lépe. :roll:

Tady je výňatek recenze na daný zesilovač ve spojení se Susvara OG:

"Switching to the Hifiman Susvara, we get a very different, typical planar magnetic kind of sound, but at the highest level. Here the Susvara sounds best on low gain, as for me on high gain the vocals become a little to shouty. The Susvara with the 300b amp sounds somewhat lighter in body, but the control, precision and extension is remarkable. The combo doesn’t have the bass slam or depth of the previous combo, and here it is more the typical high-end neutral precise tuning that you get. Of course this is still with the civilized tube smoothness, awesome dynamics and high musical delivery. The Susvara has absolutely no issues getting driven by the Headonia 300b (you can even hook up the Immanis at the same time) and it sounds absolutely great from a technical and musical point of view. Those who prefer their Susvara to sound fuller from top to bottom, with more bottom end extension and (sub)bass impact, probably will prefer a different/heavier sounding amplifier, but the combo certainly is excellent if you dig the more balanced, linear kind of tuning." (headfonia.com)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 12. 2024 18:52

martas38 píše:A jaký tam byly lampy?
Každopádně to vypadá jak autorádio z roku 1992, když si člověk odmyslí patro s elektronkama.

A jak to mám vědět, jaké tam byly lampy ? Zkus si vybrat třeba tady https://www.tubeampdoctor.com/en/tubes- ... ds/psvane/

Jinak autorádio z roku 1992 s tím nemá nic společného, upřímně řečeno, zatím jsem ještě nikdy nic tak velkého pro sluchátka neviděl. Nepochybně by to zabralo většinu kufru v Trabantu ! :D

-- 1. 12. 2024 18:55 --

pavel1756 píše:but the combo certainly is excellent if you dig the more balanced, linear kind of tuning."[/i] (headfonia.com)

No to určitě ! Jen jsem dorazil na výstavu, první, co jsem slyšel, bylo tohle kombo. A málem to se mnou švihlo ! :shock:
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 1. 12. 2024 19:04

Nevím, jak to máš vědět. Jen vím, že to má tak obrovský vliv na zvuk, že jednou to bude sirupovité přebasové, po druhé světlé jiskřivé a po třetí ani trochu lampové. Proto se ptám. A proč bych si měl vybírat zrovna lampy PSVane s extrémně nízkou životností? Mě nebaví měnit lampy po 3-6 měsících. Tím už jsem si prošel. Byť zrovna PSVane mají dobrý zvuk skoro na úrovni vyhlášených NOS.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 1. 12. 2024 19:19

Mám dojem, že s tím zesilovačem nebylo něco v pořádku. Když jsem pak zkoušel Susvara Unveiled s Topping A90 Discrete, hrálo to dobře. Ale Headonia ne, ten zvuk mě dost rozhodil.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 1. 12. 2024 20:23

martas38 píše:Nevím, jak to máš vědět. Jen vím, že to má tak obrovský vliv na zvuk, že jednou to bude sirupovité přebasové, po druhé světlé jiskřivé a po třetí ani trochu lampové. Proto se ptám. A proč bych si měl vybírat zrovna lampy PSVane s extrémně nízkou životností? Mě nebaví měnit lampy po 3-6 měsících. Tím už jsem si prošel. Byť zrovna PSVane mají dobrý zvuk skoro na úrovni vyhlášených NOS.

Vrcholné kousky jako Auris Headonia 300b, Feliks Envy nebo Octavie V16 bych nezařadil ani do jedné z těch tří kategorií. Přestože hrají velmi vyváženě, i u nich je patrný elektronkový nádech.

introvert píše:Mám dojem, že s tím zesilovačem nebylo něco v pořádku. Když jsem pak zkoušel Susvara Unveiled s Topping A90 Discrete, hrálo to dobře. Ale Headonia ne, ten zvuk mě dost rozhodil.

Zesilovač byl v pořádku. Poslouchal jsem ho ještě s Meze Elite a Focal Utopia a nenapadá mě nic zásadního, co bych jeho zvuku vytknul. Snad jen použitý nekorespondující převodník Topping D90 III Discrete s velmi plochou hudební scénou. Zkoušeli jsme ještě jiný převodník, protože jsem si původně myslel, že ty Susvary hrály tak slabě právě kvůli Toppingu. Ale i s výrazně lepším převodníkem byl jejich zvuk stále dost nedynamický. Elite ani Utopie dynamiku nepostrádaly.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Další stránka