Dnes jsem byl v showroomu Audiga, kde ještě vybalovali po víkendové výstavě.
Chtěl jsem vyzkoušet vše zajímavého, co tam mají.
Zkoušel jsem Final D8000 DC, Final D8000DC Pro, novou Utopii, Empyrean 2, Elite, Warwick Bravura, Abyss Diana DZ.
Poslech probíhal na Toppingu DX9, vše bylo symetricky bud 4,4 mm nebo XLR (kromě Bravury, která je elektrostat).
Kdybych to měl nějak shrnout, tak velmi dobré byly Finaly, velmi zábavný zvuk do basu (ale něco mně na nich nesedělo, zvuk měl takový lehce nepřirozený nádech, ale kromě toho velmi dobré, pro mě lepší než Elite).
Nová Utopia také dobrá, ale představoval bych si větší bas.
Empyrean 2 technicky nejslabší z testovaných sluchátek, ve výškách občas trošku nepříjemné.
Elite technicky lepší než Empyrean 2, ale pro mě za požadovanou cenu stále slabé rozlišení a detail.
Warwick Bravura mi vůbec nesedl, mají přirozený zvuk, ale chybí jim štáva (zvuk mě z nich nebavil) + překvapivě slabý dodávaný zesilovač, na spoustě skladeb jsem měl zesíleno skoro na maximum.
A největší překvapení na závěr Abyss Diana DZ, na hlavě sedí divně (ale velmi pohodlně), jako kdyby naušníky netěsnily kolem ucha, ale na zvuk to evidentně nemá vliv, protože jako celek jsou pro mě nejlepší ze všech výše testovaných sluchátek.
Velmi přirozený zvuk se vzdušnou scénou, zvuk je zábavný, dynamický s velmi vysokým rozlišením. Řekl bych, že technicky ještě o kousek před Utopií a Finaly, ale oproti Finalu jsou více přirozená a oproti Utopii mají větší bas, respektive mě baví víc.
Výsledek = po letech mám náhradu za HD 800
Susvaru Unveiled jsem ani nezkoušel, protože nejsem ochotný dávat takové peníze za sluchátka s relativně riskantní konstrukcí.