Alternativa k Meze Empyrean ?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod karel88l 21. 12. 2024 13:13

Zdravim,aktualne mam doma sluchatka HE6SE,Beyerdynamic T1 2g a nově Empyrean og.Zvuk Empyreanu se mi libi nejvic z tech trech,ale zaroven se mi ekluje jejich cena (44k).Existuje nejaka levnejsi alternative k nim ? Myslel jsem si na Audeze LCD2C nebo neco jineho ?
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2024 14:48

Empyrean za 44 tisíc? To seš z nějak lacinýho kraje. Nestojí o třicet tisíc víc?
Zrovna ty Audeze jsou mírně podobné. Ale... samozřejmě musíš za míň peněz čekat podstatně míň muziky. Prostě horší detail, horší podání prostoru atd. A taky jsou mnohem těžší a míň pohodlný.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karel88l 21. 12. 2024 15:19

Tech 44k je za Empyrean 1,demo kus z audiga ktery muzu vratit do 14ti dnu.Jako sluchatka jsou to pekny a ten zvuk mi vyhovuje nejvic z tech sluchatek co mam,ale kdyz to srovnam treba s tema he6se ktery staly 11k,tak ty Empyreany rozhodne nejsou 4x lepsi,spis jsou proste "jiny".

Chtel bych neco podobnyho jako empy,proste hutnejsi zvuk s vyraznejsim basem,he6se mi ted prijdou moc "svetly".No asi zkusim objednat jeste ty LCD2C a pak se rozhodnu.
karel88l
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2024 17:37

Ale tak to nefunguje, že 4x dražší sluchátka hrají 4x líp. A v čím větší cenové hladině se pohybuješ u hifi, tím větší desetitisíce platíš za zlepšení v jednotkách procent.
44 litrů za Empy je super cena.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cb490763 21. 12. 2024 17:39

Empy si svoji cenu obhaji. Za tyhle prachy se lepsi sluchatka nesezenou. Za 48 jsou myslim hifiman he1000se. Holt za kvalitu se platí.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 21. 12. 2024 19:02

Empyrean 1 s alcantara naušníky je za mě lepší než Empyrean 2, tudíž za 44 000 se jedná o velmi dobrá sluchátka.
HE1000SE je technicky lepší (rozlišení, detail) než Empyrean, ale Meze zní víc "analogově" a plně.
Nicméně pro mě je podmínkou použití Alcantara naušníků, s koženými není Empyrean konkurenceschopný.
Naposledy upravil BabetakCZE dne 21. 12. 2024 19:18, celkově upraveno 2
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 21. 12. 2024 19:17

Jestli se nepletu, Meze Empyrean Jet Black ve vynikajícím stavu nabízí nyní Rins v bazaru za 38 tisíc Kč.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2024 20:14

Pro mě je třeba první verze Empů endgame. Pravda neslyšel jsem druhou verzi, ale jejich zvuk je mi mnohem bližší než Elite a než cokoliv od Audeze, o Hifiman nemluvě. Prostě zvuk, který jsem celý život hledal, i když jsem z počátku moc nevěděl co hledám.
S náušníky souhlas. Kůže je šíleně zastřená, nakonec jsem zainvestoval do Meze Angled Alcantara a je to super, o dost lepší, než klasické alcantra náušníky.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 21. 12. 2024 21:13

Emp 2 mě hodně zklamal, oproti původnímu Empyreanu zněl uměle a ještě k tomu na některých skladbách ostře. To v čem je originál vyjímečný už dvojky nemají.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 21. 12. 2024 22:18

Já to posuzovat nehodlám, ale dík za info. Ale slyšel jsem i názory, že jsou Emp 2 technicky dál, než Elite. Že jsou Elite na vyšší úrovni oprotí první generaci Empyrean co se týče detailu a dalších technikálií musím uznat, ale mně jejich tonalita vůbec nevyhovovala.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BabetakCZE 22. 12. 2024 09:25

Není to pravda, zkoušel jsem je hned po sobě a Elite jsou technicky i tonálně lepší.
Shodli jsem se na tom i se zaměstnanci Audiga.
Empyrean 2 zní jako kdyby se někdo pomocí ekvalizéru snažil udělat z Empyreanu 1 "zábavnějši" sluchátka do V.
A ono to ani není možné, protože Emp 2 používá stále stejný měnič z Emp 1, až Elite má jiný.
BabetakCZE
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 12. 2024 09:48

Souhlas s @BabetakCZE. Model Elite je technicky významně dál oproti Empyrean, ať už první nebo druhé generace. A to v rovině rozlišení, transparentnosti a reprodukce hudební scény s mnohem přesnější lokalizací nástrojů v prostoru a celkově více trojrozměrným zvukem.

Druhou generaci Empyrean jsem sice slyšel jen krátce, ale bez ohledu na použité náušníky (nový hybridní typ i angled alcantara) to byl na první dobrou až kolosální debakl. @introvert mi snad promine, ale připomnělo mi to ekvalizační profil, který mi kdysi poslal k první generaci, a který totálně rozhodil technickou kvalitu daných sluchátek.

-- 22. 12. 2024 09:58 --

@karel88l:

Co se týče původního dotazu, představa, že Audeze LCD 2C mohou dosáhnout kvalit Meze Empyrean, není bohužel reálná. Daná Audeze se k nim neblíží ani na dohled. Popravdě pokud bych měl doporučit nějakou co nejlevnější variantu k Meze Empyrean, byla by to Sennheiser HD 650, která jsou sice po technické stránce výrazně horší než Empyrean, avšak celkovým projevem mají s nimi mnohem více společného než LCD 2C. (Tedy za předpokladu, že jsou Empyrean poslouchány s náušníky z alcantary.)
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod introvert 22. 12. 2024 10:45

pavel1756 píše:@introvert mi snad promine, ale připomnělo mi to ekvalizační profil, který mi kdysi poslal k první generaci, a který totálně rozhodil technickou kvalitu daných sluchátek.

Není mi zcela jasné, proč by ten profil měl rozhodit zrovna technickou kvalitu sluchátek, ale vzhledem k tomu, že se blíží svátky klidu a míru, tak samozřejmě promíjím. :D Musím přiznat, že Empyreany s daným profilem jsem nikdy reálně neslyšel.

A jako náhradu za Empyreany bych doporučil Sennheiser HD 599, s mým ekvalizačním profilem z vlákna o ekvalizaci sluchátek. Akorát bych +8dB na ultra basech zmenšil na +6dB. Tonálně se takto ekvalizovaná sluchátka podobají Meze Elite, samozřejmě ne úplně, a technicky také na Elite nemají. Ale rozhodně jde o řešení, které stojí za vyzkoušení. Už jen kvůli ceně.
introvert
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pavel1756 22. 12. 2024 11:15

Děkuji za prominutí. :-) Jinak s daným EQ profilem docházelo ke slyšitelnému zkreslení zvuku, úbytku dynamiky i kompresi hudební scény.

introvert píše:A jako náhradu za Empyreany bych doporučil Sennheiser HD 599, s mým ekvalizačním profilem z vlákna o ekvalizaci sluchátek. Akorát bych +8dB na ultra basech zmenšil na +6dB. Tonálně se takto ekvalizovaná sluchátka podobají Meze Elite, samozřejmě ne úplně, a technicky také na Elite nemají. Ale rozhodně jde o řešení, které stojí za vyzkoušení. Už jen kvůli ceně.

HD 599 jako náhrada za Empyrean? :shock: Blíží se ale ty svátky, takže ti to taky prominu. :D

Asi před třemi týdny mně a @lada5 dal @introvert poslechnout HD 599 s jeho EQ profilem a bez něj. Za mě ta sluchátka hrála o dost lépe bez ekvalizace.
Napájení: AudioQuest Niagara 3000
Data: Roon Nucleus & Chord Hugo M Scaler
DAC+AMP: Chord Hugo TT 2
AMP: Burson Soloist Voyager (Max)
Sluchátka: HiFiMAN Susvara Unveiled | Focal Utopia
pavel1756
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karel88l 22. 12. 2024 12:36

Ok hosi,tak si ty Empyreany necham,protoze clovek si ma udelat obcas radost a nakonec prodat je muzu vzdycky.

Jen se jeste zeptam jestli ma smysl vymena kabelu (mozna nekdy do budoucna) dostal jsem k nim ten originalni 6,3mm jack.Cetl jsem neco o stribrnem kabelu (ale 12k nebo kolik davat nechci).S tim 6,3mm kablem mi to hraje dostatecne nahlas a muj violectric v380 ma bohatou rezervu ve vykonu,takze XLR kabel asi ani neni potreba ?
karel88l
Kolemjdoucí

Další stránka