Sluchátka na doma do 4000,-

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod David79 9. 2. 2025 10:50

Zdravím..chtěl jsem se poradit, potřeboval bych sluchátka k televizi a počítači s dobrým ANC a stejně tak slušným zvukem cca do 4000 Kč. Zhlídnul jsem pár recenzí a docela mě lákají s ohledem na cenu 2590Kč Edifier WH950..co na to říkáte? Děkuji
David79
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 9. 2. 2025 19:03

Edifier WH950 jsou OK, ale pokud by Vám nevadil nákup ze zahraničí, pak jsou v akci Soundcore Space Q45 - zde.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod David79 9. 2. 2025 20:43

Dobrý tip, děkuji. Zajímalo by mě, jestli tak dobře umí hrát i zvládat ANC i sluchátka do uší za ty peníze.
David79
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 10. 2. 2025 04:21

Ano, je to primárně jen o preferenci konstrukce. Sluchátka/špunty do uší mají snazší výchozí pozici pro ANC, protože prakticky kompletně izolují už z povahy konstrukce. Rovněž snáze kontrolují reprodukci, protože jsou vlastně už uvnitř ucha/zvukovodu. Neposledně jsou výrazně lehčí - což je současně i jejich hlavní nevýhodou, protože mají nižší výdrž (menší baterii v těle).
Na druhou stranu tu jsou i nevýhody v podobě přenosu parazitních zvuků a díky kompletnímu ucpání zvukovodu i horší vyrovnání tlaků (například polykání či tep), což někomu vadí, někomu ne.
Výhoda velkých náhlavních sluchátek je pak v širším podání prostoru, dle modelu i ve vyšší kvalitě reprodukce (frekvenčního rozsahu) a hlavně v extrémně dlouhé výdrži.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod kajsh 11. 2. 2025 13:22

Vcera jsem pro znameho koupil Souddcore Q20i ve sleve za 700 Kc a s mirnou upravou ekvalizace to vubec neni spatne,
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 11. 2. 2025 23:08

Q20i nepodporují žádné pokročilé kodeky, proto je latence při přehrávání videa výrazná a rušivá. TV s Androidem si se zpožděným zvukem poradí - lze nastavit kompenzace na systémové úrovni. K PC bych je však nedoporučil, byť ANC i projev nemají špatný - zvláště za tu cenu.
Emil Pastelka
Expert

Odeslat příspěvekod kajsh 12. 2. 2025 07:08

Taky bych do nich nesel, ale kolega shanel neco levneho. Ja tim chtel naznacit spis, ze Soundcore asi neni spatna volba.

-- 12. 2. 2025 07:19 --

Smarty.cz ma Edifier Stax S3 za 4290 Kc. To by mohla byt dobra volba, pokud neni potreba ANC
kajsh
Junior

Odeslat příspěvekod David79 12. 2. 2025 10:36

Tak jsem se byl reálně na ty sluchátka podívat a vyzkoušet je. Já měl vždy za to, že k televizi a PC patří sluchátka přes uši. Ale to jsem se mýlil, jsou opravdu velká a mít je i několik hodin na hlavě, to není to pravé ořechové. Proto nakonec půjdu do špuntových sluchátek a z recenzí co jsem si přečetl mi vycházejí podle pohodlí/kvalita/cena tyto..Anker Soundcore Liberty 4 NC, OnePlus Buds 3 nebo Earfun Air Pro 4.
David79
Junior