Sluchátkový kabel

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zdenek57 27. 3. 2025 09:57

Prosím o radu
Jaký XLR kabel si pořídit abych maximálně využil potenciál Focal Utopia?

Zdenek
Zdenek57
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2025 12:36

Třeba Forza AudioWorks.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenek57 27. 3. 2025 14:34

mariáš 38
Děkuji za tip

-- 27. 3. 2025 14:36 --

Sory martas někdy si technika dělá co chce�
Zdenek57
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cb490763 27. 3. 2025 18:36

Věřím tomu, že s Lavricables se posuneš ještě dál, ale za hodně peněz.
cb490763
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2025 20:33

Já si právě myslím, že Forza je na tom hodně dobře, co se týče poměru cena/výkon. Ale třeba by ses mohl domluvit s uživatelem dropadred odsud s fóra, vyrábí perfektní kabely s výborným zpracováním za víc než příznivou cenu.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rins 27. 3. 2025 21:17

Záleží kam chceš zvuk posunout. Sám používám k Utopiím Nordost Heimdall 2. Kromě originálního kabelu jsem bohužel žádný jiný kabel neslyšel.
Tady se toho o různých možnostech moc nedozvíš. Doporučuji si pročíst názory na danou problematiku, popřípadě vznést dotaz na head-fi.
Rins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2025 21:31

Možností je spousta. Jen si za to říkají výrobci amorální ceny. Obecně, alespoň dle mých zkušeností platí, že kabely ze stříbra zvýrazňují výšky, vzdušnost, cinkavost. Měď dělá opak, hutnější kulatější zvuk. Hybridní kabely jako třeba zmíněná Forza udělají oboje dohromady, pokud mají vlákna ze stříbra i mědi. Za ne moc povedenou považuju postříbřenou měď. Ale jak píšu, jsou to jen moje dojmy, měřič nic nenaměří a ještě se bude smát. Já jsem přesvědčený, že kabelová magie funguje, ale víra hory přenáší a třeba výměna náušníků u sluchátek je podstatně razantnější změna zvuku. Tohle jsem kdysi zplodil a dá se říct, že si za tím stojím i dnes. Bylo to původně pro IEM, ale funguje to i u velkých sluchátek, či u repro kabelů: https://www.audioreporter.cz/bily-sum/t ... sluchatek/
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenek57 27. 3. 2025 21:45

Díky za Vaše rady
Utopie mám krátce, zatím je poznávání.(rozehrávam je střídavě na Chord Dave a Topping A 90 d)
Čeká mne výběr zesilovače.(vysoce pravděpodobně lampoveho)
Zkouším získávat info ze všech zdrojů
Zdenek57
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2025 21:56

Ty kabely, to už je taková špička ledovce, když už člověk neví co by. Osobně bych to viděl asi takhle. Největší vliv na zvuk mají vlastní sluchátka a to naprosto zásadní, včetně výměn náušníků a podobně. Dál je to zesilovač (u tebe je teda Dave vs A90 hodně solidní rozpětí). Pak bych dal převodník. A nakonec kabeláž a tzv. bižuterii. Krabičky jako je Chord Mscaler, nebo soft typu HQPlayer nebudu zmiňovat, filtry napájení rovněž ne.
Jo lampy, to ti naprosto schvaluju, tam jdou výměnou elektronek dělat se zvukem víc než velké divy.
Samozřejmě to bude spousta lidí vidět opačně jak já. Jde o to, co od zvuku čekáš, čemu věříš, sám v tom cítím i kus jakési esoteriky, či jak to napsat, protože vnímání zvuku je silně subjektivní záležitost. A pokud budeš přesvědčený, že ti to líp zní s kabelem zelené barvy, než červené, je hloupost pořizovat červený, i když se ti lidi budou smát. Děláš to pro sebe a co se líbí tobě, nelíbí se někomu jinému a čemu věříš ty, jiný nevěří. Takže věř svým uším, svému mozku, svým pocitům a svým očekáváním a nenech si do toho vandrovat od někoho jiného.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenek57 27. 3. 2025 22:10

Jako převodník hodlám používat DAVE.
Až si Utopie naposlouchám ,přijde na řadu výběr sluch zesilovače .
Opravdu dobrý sl kabel bych chtěl mít připraven právě pro výběr zesilovače.
Zda tento kablik zůstane nebo půjdu dál se uvidí .
Zdenek57
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 27. 3. 2025 22:19

Pak se ptej, co ti na zvuku Utopia vadí, či chybí, kam bys ho chtěl posunout a podle toho vybírej kabel.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 28. 3. 2025 00:14

Tak já už jsem nepíšu ale na tohle musím reagovat co píše martas38 o stříbrných kabelech tak s tím nesouhlasím jestli jsi si pořídil Utopie tak na to máš tak si kup Lavricables mám jak Utopie tak Lavricables mám i kabel od Victora a originál kabely a rozdíly na mé aparatuře jsou velké.Chci zdůraznit že to vlastním a poslouchám doma takže píšu z vlastní zkušenosti a nezevšeobecňuju.V dobrém rozmaru občas nabízím poslech u mě doma :-DLavri je asi dvakrát dražší než Forza ale za mě je lepší.Je pravda že Forzu a Lavri jsem porovnával na jiných sluchátkách ale celkem taky špičkových.

-- 28. 3. 2025 00:14 --

martas38 píše:Já si právě myslím, že Forza je na tom hodně dobře, co se týče poměru cena/výkon. Ale třeba by ses mohl domluvit s uživatelem dropadred odsud s fóra, vyrábí perfektní kabely s výborným zpracováním za víc než příznivou cenu.

Mohu prodat 1.5m za velmi dobrou cenu.
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod lada5 28. 3. 2025 01:23

Jinak je tady pár členů kteří Utopie mají tak přes sz je možno se domluvit,
lada5
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 28. 3. 2025 06:47

lada5: je fajn, že nesouhlasíš a jak teda vnímáš zvuk stříbro vs. měď? Pokud se teda jedná opravdu o čistý stříbro. Tos jaksi zapomněl uvést. Stejně tak netušíme, jaký Lavriscables máš.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenek57 28. 3. 2025 10:05

Jediné co je relevantní je zajisté vlastní zkušenost.
Že můžou být rozdíly mezi jednotlivými součástmi poslechového řetězce se denně přesvědčují při přepínání mezi DAVE a Toppingem.Hodnocení je vždy navýsost suběktivní.(ne vždy je ten nejlépe měřený ten nejvhodnější :-)
Zdenek57
Kolemjdoucí

Další stránka