Typ sluchatek - niceni usi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod lu.kas 22. 4. 2006 15:55

ahoj vsem, chci se zeptat, jaky jsou rozdily v tom, jak ktery typ sluchatek nici usi.
Rozhoduju se mezi peckama s klipem (koss ksc/6 + Sony MDR-J10/L) a klasickejma sluchatkama clip-on(koss ksc/7)
Zajmalo by me, jestli naky z nich nici usi vic nez jiny, a jak je ten rozdil velky. Ty pecky se mi libi, ze nejsou tak napadny, a u techto znacek se asi nekvalitniho zvuku nemusim obavat - zvuk bude stejny, kdyz je podobna cena, ne?

Diky
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod Lucky-x 22. 4. 2006 15:58

mno takhle... ja co jsem pouzival pecky tak jsem mel opravdu unaveny uši ... co jsem začal používat ne-pecky (porty) tak se mi jeste nestalo abych mel unaveny usi ;)
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod Czulibrk 22. 4. 2006 16:28

Jedna se o akusticky tlak, ktery produkuji reproduktorove menice.

U spuntu nema kudy "odejit" pryc ze zvukovodu, proto ty problemy.

Nejhur jsou na tom Koss The Plug, ktere ucho uplne utesni. Na druhou stranu pry hraji pekelne dobre, navic opravdu izoluji od okolniho ruchu.
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod Mirda 2005 22. 4. 2006 16:43

Nejlepší jsou žádná sluchátka. A když už to musí být, tak ne špuntová a ještě s rozumnou hlasitostí. Pokud ovšem pán netouží nosit v padesáti v uchu naslouchátko pro nahluchlé.
Mirda 2005
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Prcek 22. 4. 2006 16:46

Kdyz si nechces nicit sluch, tak si to nepoustej nahlas ;-)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Oops! 22. 4. 2006 16:47

Hlavně poslouchat s rozumem ..žádný volume na max. a taky nemít sluchátka celý den na uších.
Oops!
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 4. 2006 19:15

Jojo, je to opravdu tak, jak píše czulibrk. Nejnebezpečnější jsou špunty spolu s nerozumnou hlasitostí, to už při každodenním používání asi se sluchem něco udělá. Raději volte jiné, ne pecky a hudbu neposlouchejte příliš hlasitě.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Patrix 22. 4. 2006 19:20

Třeba přehrávače Sony mají možnost zapnutí AVLS (Automatic Volume Limiter) - po aktivaci tohoto systému nelze zvýšit hlasitost nad určitou hranici.
Patrix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 4. 2006 19:23

No tak to je sice asi moc krásná věc, ale myslím, že bohatě stačí mít přehravač nastavenej na stejnou hodnotu, popřípadě zeslabit..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod lu.kas 22. 4. 2006 19:27

takze myslite, ze opravdu radsi koupit clip-on? je to velkej rozdil, v tom, jak budu za 30 let slyset, pri kazdo, ne -cele, dennim pouzivani?
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 22. 4. 2006 19:38

Ono asi opravdu hodně záleží na té hlasitosti.. Ale jak již bylo řečeno sluchátka vytváří akustický tlak, který nemá kam unikat a tlačí tedy na bubínek, což se určitě mlůže po čase projevit na sluchu.. Někde jsem o tom četl pár článku, ale už nevím kde..

edit:// tady je jeden.. Sice trošku slabší, ale to o těch peckách tam píší.. http://technet.idnes.cz/tec_audio.asp?r ... _audio_psp
Naposledy upravil Jersey II. dne 22. 4. 2006 19:42, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Patrix 22. 4. 2006 19:39

no poznas sam kdy mas usi unavene, bude v nich trochu piskat, mozna by te zacly bolet. potom je nejlepsi odhodit na par hodin sluchatka..
Patrix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod metla23 22. 4. 2006 19:50

Ale čo sa bojite o uši . Sluchátka mi revú do uší už viac ako 20 rokov a poriadne hlasno,napriek tomu som ešte stále neohluchol. Hlavne aby boly kvalitné KOSS alebo SENHAISER.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod Patrix 22. 4. 2006 20:05

metla píše:Ale čo sa bojite o uši . Sluchátka mi revú do uší už viac ako 20 rokov a poriadne hlasno,napriek tomu som ešte stále neohluchol. Hlavne aby boly kvalitné KOSS alebo SENHAISER.S/quote]

člověk si taky myslel, že slyší perfektně dokud nebyl na výplachu uší (beze srandy). pak se divil jak úžasně může slyšet.
Patrix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Prcek 22. 4. 2006 20:05

metla píše:Sluchátka mi revú do uší už viac ako 20 rokov a poriadne hlasno,napriek tomu som ešte stále neohluchol..u/quote]

Neboj - casem to prijde ;-) :-P
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Kolemjdoucí

Další stránka