Typ sluchatek - niceni usi

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod LGA 22. 4. 2006 20:06

metla píše:Ale čo sa bojite o uši . Sluchátka mi revú do uší už viac ako 20 rokov a poriadne hlasno,napriek tomu som ešte stále neohluchol. Hlavne aby boly kvalitné KOSS alebo SENHAISER.S/quote]

No tak to mas stesti.
Je to podobne jak s chlastem a kourenim, nekdo K.O. uz v 50letech nekdo v 80 stale OK.
LGA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod koss81 23. 4. 2006 10:19

Patrix píše:
metla píše:Ale čo sa bojite o uši . Sluchátka mi revú do uší už viac ako 20 rokov a poriadne hlasno,napriek tomu som ešte stále neohluchol. Hlavne aby boly kvalitné KOSS alebo SENHAISER.S/quote]
člověk si taky myslel, že slyší perfektně dokud nebyl na výplachu uší (beze srandy). pak se divil jak úžasně může slyšet.m/quote]

muzu potvrdit, ale skoda ze to dlouho nevydrzi
BMW Forever
koss81
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T3SS 23. 4. 2006 11:06

jestli ti na sluchu záleží tak prostě kup clip-ony i když já osobně si hudbu víc užiju s peckama.

Obrázek
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 4. 2006 11:10

T3SS píše:jestli ti na sluchu záleží tak prostě kup clip-ony i když já osobně si hudbu víc užiju s peckama. /quote]

Tak to teda opravdu nevím, ale to asi musíte mít nějaké lepší pecky, protože jinak byste takto asi nemluvil..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod shrek 23. 4. 2006 11:18

Bacha na otevřená sluchátka v přítomnosti ostatních. Uši to možná přežijou, ale zase člověk může přijít o zuby. ;-) Osobně doporučuju Sennheiser PX200, nepatří sice ani do jedné ze zmíněných kategorií, ale mají dobrý zvuk, neruší okolí, jsou lehoučké, dají se snést na uších celý den.
shrek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KinDo 23. 4. 2006 11:20

OT
LGA píše:Je to podobne jak s chlastem a kourenim, nekdo K.O. uz v 50letech nekdo v 80 stale OK.

nikdo nevi, jak ma ten svuj kopec vysokej :D
( j. nohavica - rok dabla )
KinDo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T3SS 23. 4. 2006 11:25

Jersey píše:
T3SS píše:jestli ti na sluchu záleží tak prostě kup clip-ony i když já osobně si hudbu víc užiju s peckama. /quote]

Tak to teda opravdu nevím, ale to asi musíte mít nějaké lepší pecky, protože jinak byste takto asi nemluvil..m/quote]

no jistě mám SENNHEISERy
T3SS
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 4. 2006 11:43

Tak pokud Shrek doporučuje PX200, já musím oponovat s Koss Porta Pro :D a rozpoutat tak flame.. Ne, to bych opravdu nerad a otázka zněla co škodí víc, jestli pecky nebo clip-on. Takže pokud chce autor threadu opravdu vybírat jen z těchto možností, pak bych volil nějaké clip-on od Koss..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod AD 23. 4. 2006 12:10

ear -in -phones , kedze sa zasuvaju hlboko do usi vraj posobia mozno trocha horsie, kedze z nich rezonuje cela lebka, LENZE kedze izoluju okolny hluk, konkretne co mam na mysli az 25 dB, zaujimalo by ma ako je to u nich s toym poskodzovanim sluchu... je to naozaj tak vazne(kedze mi izlouje dost dobre okolie a teda mozem mat vsetko celkom slusne potichu)?

a trochu mimo, ale... nemate miekdo skusenosti, kde sa daju robit odliatky vnutorneho ucha a co to vyjde?(podla toho vyrobia potom sluchatka, co vam sadnu perfektne na usi)
AD
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lu.kas 23. 4. 2006 13:43

mam na mysli pecky s klipem koss. kdyz bych jel autobusem s clip-onama, pripadal bych si divne, takovy monstra na usich...
lu.kas
Junior

Odeslat příspěvekod Worm 23. 4. 2006 13:55

No s těma peckama se mi to pořád nezdá. Když já mám zasunuté blíž k bubínku, tak mi potom logicky musí stači nižší hlasitost nastavená na MP3 nebo jiném přehrávači, takže by se sluch neměl poškozovat více než s klasickými sluchátky.

Patrix píše:člověk si taky myslel, že slyší perfektně dokud nebyl na výplachu uší (beze srandy). pak se divil jak úžasně může slyšet.m/quote]

Přesně tak, nedávno jsem taky výplach absoloval a potom člověk slyší i trávu růst. Ale trvá to maximálně tak dva týdny.
Worm
Junior

Odeslat příspěvekod shrek 23. 4. 2006 14:18

Jersey: Nechci zahajovat flame, mně je osobně jedno, co si kdo pořídí, ale chtěl jsem navrhnout řešení, které preferuji já a je podle mě ze zdravotního (a často i obecně ergonomického) hlediska lepší než pecky apod. Porty Pro jakožto otevřená sluchátka osobně považuju za nevhodné na nošení na veřejnosti; možná s výjimkou hlučných oblastí kolem rychlostních komunikací, kde nikdo ani nepozná, že ta sluchátka hrají dovnitř i ven mezi lidi.
shrek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 23. 4. 2006 16:06

shrek píše:Porty Pro jakožto otevřená sluchátka osobně považuju za nevhodné na nošení na veřejnosti; možná s výjimkou hlučných oblastí kolem rychlostních komunikací, kde nikdo ani nepozná, že ta sluchátka hrají dovnitř i ven mezi lidi.v/quote]

Já je mám a nosím je venku a myslím, že jsou to právě nejlepší sluchátka na ven, což může být samozřejmě jen můj názor a že hrajou ven mi vůbec nevadí. Ano, samozřejmě bych si je například v čekárně u lékaře nenasadil a okolí neobohacoval o hudební zážitek, ale jinde je používám a naprosto mi to vyhovuje.

Worm: Ano, stačí nižší hlasitost, to však nic nemění na tom, že je tvořen akustický tlak, který nemá kudy uniknout a odnáší to tedy bubínek. A ruku na srdce, když pojedete např. v metru, nezesílíte si to, abyste slyšel oblíbenej song?
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod shrek 24. 4. 2006 14:00

Jersey: Pokud bereš ohledy na ostatní, je to OK.
shrek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 4. 2006 20:07

jak moc jsou slyset treba koss ksc/7 ven? je treba az rozumet textum pisne?
lu.kas
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka