A zase ty sluchatka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod CrazyDog 13. 9. 2006 16:30

Vim ze se to tu probira hodne, ale moji odpoved jsem nenasel. Hledal jsem na internetu sluchatka a u nekterycg bylo napsane ze maji Zvojene otvory pro lepsi basy u jinych zase ze maji system Bass Beat a nebo Neodymovy magnet zlepsujici vykon basu takze moje prvni otazka
1) Neodymovy magnet vzdycky zlepsuje vykon basu nebo jen nektere?
(nevyznam se v tom, tak me berte z rezervou)
2) Muj mobil pravdepodobne neumi basy a u sve MP3 prehravace si jsem jisty ze basy umi, ale mam jen takove obycejne slichatka tak do stovky, ktere basy neprehravaji vubec a proto bych chtel sluchatka, ktere prehravaji basy i na mobilu, ktery pravdepodobne basy neprehrava.
Zalibili se mi sluchatka typu http://www.eva.cz/zbozi/sluchatka-klasicka/24380/sluchatka-jvc-ha-e200se/ jenom ze knim je male info. Chtel bych aby meli ty basy jak jsem psal vysse a aby meli navijeci kabel, pro pripad, ze mi nabidnete jine, jepsi stejneho druhu. Diky za kazdou radu
Život je pes a nebo je pes život? Kdo ví co je na tom pravdy.
CrazyDog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 13. 9. 2006 16:37

na naky komercni kecy kasli ty ti toho moc nereknou. Nejlepe je zajit do obchodu a vyzkouset na vlastni usi.

Pokud chces kvalitni bassy tak se vyprdni na spunty a jdi napr. do KOSS SPORTA PRO(nebo PORTA PRO), sice jsou trosku drazsi ,ale zas maji perfektni ergonomii a hlavne dozivotni zaruku takze se ti tato investice zdlouhodobeho hlediska vrati.

Doporucuji poslechnout v obchode.

Ja mam PORTA PRO a mam vyple vsechny ekvalizery i ruzne prznice zvuku typu megabass apod a zvuk je perfektni.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod CrazyDog 13. 9. 2006 16:48

Vypadaji zajimave, ale po tomhle stylu sluchatek opravdu netouzim. Pripada mi to trosku divne se prochazet venku stakovymi sluchatky. Mozna je to jen osobni nazor, ale osobne mi vadi. Spis bych chtel nejaky typ jako jsem odkazoval v dotazu a nebo nejake spunty nebo pecky. Diky moc
CrazyDog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 13. 9. 2006 16:51

Neodymové magnety mají snad všechny pecky, pokud se nepletu, takže to basy nijak neovlivní. Super Hyper Ultra Bass Incredible Boost!!! :D jsou opravdu jen marketingové tahy, aby se měl výrobce čím chlubit. U sluchátek spíš rozhoduje výrobce a cena - čím vyšší, tím lepší (teda ne vždycky) a tím pádem lepší zpracování a vlastnosti sluchátek.
Příklad: Dřív jsem měl nějaké pecky Philips za 350,- , měly Bass Boost. Když jsem poprvé slyšel moje současná za 600,- (v podpisu), pochopil jsem, co jsou to basy 8) . Ta se ovšem žádným bass boostem nechlubí . - Ponaučení: technologie Bass Boost ti ne vždycky vymlátí mozek v hlavy :lol:
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod CrazyDog 13. 9. 2006 17:07

Takze doporucujes sluchatka Creative EP-630, ktere mas napsane pod textem?
CrazyDog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mapupsa 13. 9. 2006 17:54

Jo, můžu je doporučit.
Jestli na ně máš nějaký dotaz, klidně se ptej.
mapupsa
Junior

Odeslat příspěvekod peavey 13. 9. 2006 18:11

kromec píše:Ja mam PORTA PRO a mam vyple vsechny ekvalizery i ruzne prznice zvuku typu megabass apod a zvuk je perfektni.

ekvalizery potrebujou jen lidi, co nemaj kvalitni sluchatka :-)

p.s. samozreme mam namysli poslech kvalitni nahravky
Use things, not people. Love people, not things.
peavey
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peavey 13. 9. 2006 18:17

Use things, not people. Love people, not things.
peavey
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drAcOniS 13. 9. 2006 19:12

Neodymiový magnet nemá vliv na basy. Používá se proto, že oproti běžnému magnetu je při stejné ploše (resp. objemu) výrazně silnější. Jednoduše řečeno použití neodymia umožňuje zabudovat menší a lehčí magnet, který má stejné nebo lepší vlastnosti než klasický magnet větší velikosti...

Jinak v případě pecek už se používají prakticky pouze neodymiové magnety - a to nejen kvůli výše zmíněnému, ale hlavně kvůli tomu, že jsou levnější :)
drAcOniS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 13. 9. 2006 20:28

Ak chces sluchatka co dobre hraju a aj dobre vyzeraju, siahol by som po Sony MDR-ED31LP. Tam to slovo Bass Booster v popise reklamny tah nie je. Tie lepsie basy tam fakt su... Alebo by som potom siahol po starych dobrych MDR-EX51LP, ci EX71SL... ( http://www.sonystore.cz/default.aspx?sh ... hopcat=120 ) Aj spominane Creative EP-630 nie su zle.
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koby 13. 9. 2006 20:43

Doporučuju Sennheiser Px 200

Nesrovnatelně kvalitnější zvuk než Porta Pro. to ti asi řekne každý odborník, neni to uplně subjektivní...
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod FaZZy 13. 9. 2006 21:11

Koby píše:Doporučuju Sennheiser Px 200

Nesrovnatelně kvalitnější zvuk než Porta Pro. to ti asi řekne každý odborník, neni to uplně subjektivní...j/quote]

tak nadšený bych nich nebyl málo basů někomu nemusí sedět na hlavě moc ostré víšky. Nelíbí se mi takové srovnávání typu Mám Px200 jsou to nejlepší sluchátka kam se hrabou Porty pro, ale z druhé strany uslyšíte Px200 jsou na H*vno lepší jsou Porty atd. Já bych radši nic nedoporučoval pak to může vést k nespokojenosti. :!: :!:
Static X, Hypocrisy, In Flames, SoulFly, Sepultura,Dark Tranquility,.. 4ever :twisted:
OC: Athlon 3000+ 1,8GHz@2,8GHz
A? učiníš co chceš, stejně toho budeš litovat.
Max Cavalera je metalový Bob Marley
FaZZy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod metla23 13. 9. 2006 21:26

Koby píše:Doporučuju Sennheiser Px 200

Nesrovnatelně kvalitnější zvuk než Porta Pro. to ti asi řekne každý odborník, neni to uplně subjektivní...j/quote]

Je to úplne subjektivný názor! Sennheiser sa nedá s Koss vobec porovnávať ,jednoducho preto že sú zvukovo úplne rozdielne.KOSSY pohrajú všetko SENHAISERY by som doporučil akurát priaznivcom JAZZOVEJ hudby . :-B

Na Rolling Stones je Sennheisery škoda používať.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 14. 9. 2006 09:22

K podstatě dotazu: pokud z nějakého prapodivného důvodu má přehrávač oříznuté spodní pásmo, pak to basy hrát nebude a nebude, protože tam prostě nejsou a žádný sluchátka na světě ti je tam nedomyslí (z h..a bič neupleteš!)
To hold musíš vyzkoušet se slušnýma sluchátkama. Nejlíp zajeď do eva.xx a tam mezi formama na bábovku, frézama a rudlem si je nech odborně předvézt :)))
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pHp 14. 9. 2006 09:25

Odborník ti rozhodně řekne, že si máš koupit takový sluchátka, který ti nejlíp vyhovujou, protože si je budeš dávat na svoje uši a hlavu!
pHp
Mírně pokročilý

Další stránka