TEAC MP-244 - Sluchátka

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hrazda 15. 12. 2006 11:09

Zdravím, ve středu jsem zakoupil MP3 přehrávač Teac MP244, který se mi funkčně docela zalíbil, bohužel jen do té doby než jsem rozbalil krabici a vypadly z ní sluchátka, která mi připadají, jako kdyby je někdo koupil na Vietnamské tržnici a které nemají ani logo výrobce tohoto přehrávače.
Připadne mi to o to podivnější, protože jsem začátkem týdne kupoval ještě další dva přehrávače této značky a sice typ MP222, kde byl popruh na pověšení přehrávače na krk a sluchátka vystupovaly z tohoto popruhu a samozřejmě všude bylo logo výrobce.
Takže jsem se rozhodl celou záležitost řešit tak, že jsem pro srovnání obě sluchátka nafotil a přes obchod, kde jsem všechny tyto přehrávače koupil, nechal přeposlat dodavateli, jehož vyjádření dorazilo dnes ve znění, jaké jsem podvědomně čekal, a to, že se jedná o jiný typ přehrávače, než jsou typy MP222, tak tam jsou i jiná sluchátka. Tuto "pohádku" bych bral, kdyby na těch sluchátkách bylo ono logo, které tam není a celkově ty sluchátka nepůsobí kvalitním dojmem na to, že MP244 by měl být lepší typ než MP222.
Byl bych velmi rád, kdyby se tu na poradně našel nějaký ochotný majitel MP244ky, který by mi mohl sluchátka tohoto přehrávače nafotit a poslat na můj mail.
Mé ICQ je: 149193101
Děkuji za pomoc
hrazda
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 15. 12. 2006 11:15

Ja bych to neresil, beztak u techto levnych prehravacu jsou slouchatka nicmoc at uz je na nich logo nebo ne. Pokud chces kvalitni poslech tak musis investovat tak jako tak do novych kvalitnich sluchatek.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrazda 15. 12. 2006 11:24

kromec píše:Ja bych to neresil, beztak u techto levnych prehravacu jsou slouchatka nicmoc at uz je na nich logo nebo ne. Pokud chces kvalitni poslech tak musis investovat tak jako tak do novych kvalitnich sluchatek.

No To je mi jasný, ale jednak zas takovej audiofil nejsem, abych musel kupovat jiný sluchátka a spíš než o logo mi jde o to, že ty původní sluchátka jsou zkombinovány se sňůrkou na krk, což bohužel ty Vietnamské tak nějak postrádají.

A nevidím důvod, proč bych to neřešil, Ty by sis taky určitě nekoupil nové auto, u kterého jsou sjetý pneumatiky a dealer Ti tvrdil, že se to tak dodává :wink:
hrazda
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 15. 12. 2006 11:35

Bys nerek, kukni na stranky teacu:
http://www.teac.de/dspd/index.php?cont= ... 10&lang=cz
Pisi v prislusenstvi:
stereo earphones with integrated carrying strap

Sice ma anglictina je nicmoc ,ale v prakladu to znamena:

Stereo sluchatka s integrovanym nosnym reminkem

Nebo tak nejak

strap-reminek,remen,pas ....
carrying-nosny, prenosny,doprava ....

Pripadne se podivej do manualu a na krabici jestli to tam neni napsano

Pokud to bylo na oficialnich strankach a i ne webu prodejce tak bych pozadoval vymenu, jinak se jedna o klamani zakznika.

------------------------------------------------
Jinak ty lepsi sluchatka urcite zvas ikdyz nejsi audiofil napr. s takovym KOSS PORTA je zazitek z hudby uplne nekde jinde
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrazda 15. 12. 2006 11:38

kromec píše:Bys nerek, kukni na stranky teacu:
http://www.teac.de/dspd/index.php?cont= ... 10&lang=cz
Pisi v prislusenstvi:
stereo earphones with integrated carrying strap

Sice ma anglictina je nicmoc ,ale v prakladu to znamena:

Stereo sluchatka s integrovanym nosnym reminkem

Nebo tak nejak

strap-reminek,remen,pas ....
carrying-nosny, prenosny,doprava ....

Pokud to bylo na oficialnich strankach a i ne webu prodejce tak bych pozadoval vymenu, jinak se jedna o klamani zakznika.

Jo to vím, ale přemýšlel jsem, že fotografie by byla jasný důkaz, problém je, že jsem včera v noci našel fota příslušenství všech Teaců od MP-111ky do MP-350ky, bohužel zrovna ta MP-244ka chyběla :|
hrazda
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 15. 12. 2006 11:40

Ja bych zasel za prodejcem a rek ze chci odstaoupit od smlouvy, rotoze zbozi neodpovida parametrum uvedenych na webu, vmanualu ....

Vice najdes na http://www.spotrebitel.cz http://www.spotrebitele.cz
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hrazda 15. 12. 2006 12:09

On tam ani není problém s prodejcem, s tím jsem zadobře a v tomhle se mi snaží vyjít vstříc, ale jeho dodavatelem, ale to už si vyřeším :twisted:
hrazda
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 15. 12. 2006 12:21

Já rozumím tomu, že se Vám to nelíbí a budu držet palce, abyste si prosadil pravdu, ale myslím, že to s těmi sluchátky tak jako tak nevyhrajete. Pokud Vám chybí poutko, například nové řady Street a Sport (konkrétně model MXL 70 VC Sport a MXL 51 Street) od Sennheiser ho nabízí, ale především nabízí také mnohem kvalitnější zvuk, než ty přiložené, jak jste sám nazval, z Vietnamské tržnice. A ani nemusíte být audiofil na to, abyste poznal zvukový rozdíl.
Naposledy upravil Jersey II. dne 15. 12. 2006 12:36, celkově upraveno 2
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod hrazda 15. 12. 2006 12:33

Pro představu těch sluchátek z tržnice a pak vybavení ostatních přehrávačů, které jsem sehnal.

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázek
hrazda
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 15. 12. 2006 12:38

Tak ty stříbrné s tím logem TEAC mám k MP3 přehrávači DIVA GEM (bez loga, ale hrají opravdu zle), který se prodával před třemi lety. Pokud chcete, rád Vám je věnuji (jen to poštovné by asi bylo dražší než sluchátka sama :( ).
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod afroman 20. 12. 2006 19:35

caute ja by som si chcel kupit mp 222 512 MB mam alebo nemam
afroman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lachta 21. 12. 2006 15:56

čau, ani jsem si nevšimnul, že je tohle téma takhle nový.

mp-244 jsem si koupil včera a byly tam k mému zklamání úplně ty samý šitový sluchátka jak máš ty.

zakoupeno v m*gaobchod tečka cz
lachta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 21. 12. 2006 16:03

Ale pánové, nesmíte čekat, že u toho budou nějaký extra kvalitní sluchátka. Navíc rozdíl mezi těmi "s logem" a "bez loga" opravdu nebude velký.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod lachta 21. 12. 2006 21:47

tak já zas tak moc zklamanej nebyl, od čeho mam vlastní sluchátka, :)) jenom že tyhle vypadaj už fakt vietnamsky. ale co, hlavně že je USB a line-in kabel.
lachta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hrazda 22. 12. 2006 21:24

Ano bohužel, dnes jsem se přesvědčil na vlastní oči, objednal jsem pro známou taky tento přehrávač a opravdu, tam byly tyhle hrůzy, čímž mě Teac docela zklamal :( I v obchodě z toho byli docela vyjevení.
Tak už teda šetřím na ty Sennheisery :|

@afroman: Já bych ho koupil, ale určitě spíš gigo, nebo ty dvě, rozdíl v ceně je zanedbatelný a máš tam lepší sluchátka (alespoň vzhledově :wink: ) Ovládání té MP222 mi taky přišlo lepší.
hrazda
Junior