KOSS the plug vs KOSS sparkplug

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod grand4 2. 1. 2007 12:44

Je vôbec mezdi nimi nejaky rozdiel? :?:
grand4
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Xemiq 2. 1. 2007 12:59

ib vyzore.. Ja som pre istotu objednaz z e-bay-u obidvoje za nejakych 1000sk dokopy :mrgreen:
Ale necham si asi sparky.. The plug dam sestre..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 2. 1. 2007 13:03

přímo jsem neměl možnost je srovnávat, ale spark plug jsou nový model, který by měl nahradit the plug. ve spoustě obchodů už koupíš jen spark plug. nevýhodou spark plug je, že jsou v bílé barvě, což je u outdoorových sluchátek trošku zvláštní, ale mně to přestalo vadit asi po 5 minutách. do spark plug jsou prý i trošku jinak udělaný ty molitany, co se rvou do ucha. zvuk bych očekával stejný, možná že vnitřně půjde o ten samý produkt, jen design se změnil...
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 2. 1. 2007 13:24

Design je podle mě v duchu iPod.. Proto ta bílá barva, jinak bych žádné velké zvukové změny nečekal. Jak řekl kolega, mají jiné molitany, to by mohly mít vliv na malou změnu charakteru zvuku..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Xemiq 2. 1. 2007 19:06

a co vravite na zvuk?
Vyrovna sa to nejakym priemernym otvorenym sluchatkam?
Je to omoc horsie ako Porta Pro?
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 2. 1. 2007 19:58

To bylo pro mě?

Pokud ano, tak The Plug vs. portaPro je jasně ve prospěch portaPro.. Plugy mají oproti portaPro celkem znatelné zkreslení od středního frekvenčního pásma až po pásmo výškové. Basy jsou poměrně přesné, ale malinko dunivé, hlava po nich za chvílí bolí mě.. Musím říct, že nejsem příznivec pecek, tak je to možná zaujatý názor, ale Plugy podle mě prohrávají na celé čáře.. Myslím, že to ale ani není nic překvapivého.. Porovnáváme neporovnatelné.. Pokud mám hodnotit Plugy samostatně, tak nabízí za málo peněz celkem bohatý zvuk, který je po drobné korekci i poslouchatelný.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod wouk 3. 1. 2007 01:04

přesně tak, s porta pro bych to nesrovnával, protože jde o produkt pro jinou cílovou skupinu. já osobně mám spark plugy na outdoor použití v šalině a podobně, zatímco doma mám otevřená sennheiser 565 ovation. sennheisery jsou cca 5x dražší a mají nesrovnatelně lepší zvuk - jenomže jsou otevřená, velká, mají težký kabel, vůbec netlumí okolní zvuk atd., takže na kvalitní poslech doma ideální, na ven nepoužitelné. pro spark plug platí opak - příjemně odhluční od okolí, nejsou příliš slyšet ven (pro někoho důležité) a kvalita zvuku je imho poněkud vedlejší, hlavně, že neslyšíš lidi (motor, vítr, ...) okolo a že muzika hraje pocitově dobře, nějaká ta nevyrovnanost frekvenčních pásem se ztratí.
nicméně ani s tou kvalitou to není tak strašné, spark plugy jsem poslouchal i doma na docela kvalitní sestavě a určitě mě zvukově nepohoršovaly, spíš mi vadí komfort nošení, špunty nejsou to nejpohodlnější co znám... resumé - na outdoor použití jsou podle mě spark plugy jedna z dobrých voleb kolem tisícovky, ovšem za předpokladu, že ti nevadí špunty, co se strkají do ucha.
wouk
Junior

Odeslat příspěvekod ananta 3. 1. 2007 11:22

Používám The Plug (už třetí, zlatý servis Koss :D ) a jsem plně spokojen. Do učí se mi vejdou, během cesty po Práglu díky izolaci nemusím měnit hlasitost (ani v metru!) a zvuk dostatečný. Doma pak mám velká sluchátka, ale to již dost ovlivňuje kvalita zdroje, do terénu jsou Plugy, resp. Sparky vynikající.
ananta

Odeslat příspěvekod Xemiq 3. 1. 2007 11:46

Prave to - ze do terenu budem pouzivat sparky k mojmu (nie prave najkvalitnejsiemu) mp3 prehravacu a na doma mam Sennheiser PX 100, co je asi o poznanie lepsie.. Takze som asi nakoniec spravil dobru volbu.. :)
BY ma zaujmalo,ako zneju bez EQ.. A to pohodlie - no snad sa da nato zvyknut.. (ved som si koli nim zhanal prehravac s nastavitelnym EQ)
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod ananta 3. 1. 2007 11:57

Nevím, co jsi koupil, ale na mém iRiveru T10 je asi 15 Eq, 1 uživatelský + možnost nastavovat SRS parametry!., nestěžuji si. SRS + Plug = pukající hlava, pokud to někomu vyhovuje.
ananta

Odeslat příspěvekod Xemiq 3. 1. 2007 14:15

no ja mam objednane:
http://www.nakup.sk/index.php?page=6&itm=5682 (hlavne koli rucne nastavitelnemu EQ)
a
http://www.progamingshop.sk/koss-spark-plug-p-1630.html

Tak trocha uberem bass a snad sa mi to bude pacit.. Bo nechcem,aby mi to uplne usi utrhlo..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod Xemiq 4. 1. 2007 17:00

ako tam vlastne funguju tie spunty? ako sa to nasadzuje do ucha aby to sedelo? A ako dobre to tesni okolite prostredie???
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 4. 1. 2007 17:06

Xemig: bez EQ zní plugy otřesně, pokud ti jde o hudbu a ne o "hele, moje sluchátka basí víc než ty tvoje, heeeč". Když ale na EQ vytáhneš výšky (NE stáhneš basy - je rozdíl zvuk hutný se slyšitelnýma výškama a zvuk plochý se slyšitelnýma výškama) tak jako mávnutím kouzelného proutku se poslouchat kupodivu daj. do uší se strkaj tak, že hmotu zmačkáš, vložíš do ucha a ona se v něm roztáhne (princip klasických špuntů do uší, které koupíš v lékárně). okolní prostředí to tlumí výborně (testováno za bicí soupravou, příjemně překvapily).
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod gaminn 4. 1. 2007 17:50

[quote="Bobroněnko";Xemig: bez EQ zní plugy otřesně, pokud ti jde o hudbu a ne o "hele, moje sluchátka basí víc než ty tvoje, heeeč". Když ale na EQ vytáhneš výšky (NE stáhneš basy - je rozdíl zvuk hutný se slyšitelnýma výškama a zvuk plochý se slyšitelnýma výškama) tak jako mávnutím kouzelného proutku se poslouchat kupodivu daj. do uší se strkaj tak, že hmotu zmačkáš, vložíš do ucha a ona se v něm roztáhne (princip klasických špuntů do uší, které koupíš v lékárně). okolní prostředí to tlumí výborně (testováno za bicí soupravou, příjemně překvapily).o/quote]

Nevím, zda mluvíš o těchto Kossech nebo zobecňuješ, ale pokud tedy mluvíš obecně a říkáš, že plugy znějí otřesně, že každé plugy zdůrazňují spodní frekvence, tak se pleteš. Všechno je záležitost pouze a jenom toho kterého konkrétního typu plugů. Také s tím nasazováním to je rozdílné, já mám například plugy, které prostě stačí do ucha zasunout, žádná hmota se nemačká ani neroztahuje, ona tam vlastně ani žádná není, jde pouze o umělohmotné nastávce tvaru houby. A sedí perfektně, i perfektně tlumí.
gaminn
Junior

Odeslat příspěvekod wouk 4. 1. 2007 19:02

no tak samozřejmě nemůžem srovnávat spark plug s profi sluchátky in-ear, třeba od Shure, ty stojí hodně přes 10.000,- a jejich kvalita je uplně někde jinde... musím se ale spark plugů zastat v jedné věci - ty výšky jsou sice slabší (ale zkuste přímo porovnat s nějakými lepšími hi-fi sluchátky, nebude to tak špatný), dají se upravit ekvalizérem, nicméně mám zkušenost, že většina kritiků si sluchátka špatně nasadila - ten molitan se má kroucením zúžit, aby se vešel do zvukovodu, ale pokud ho "pomačkáte", tak se uzavře otvor uprostřed toho molitanu (je tam taková plastová trubička) a logicky přijdete o většinu vysokých tónů i středů. dále pokud si sluchátka někdo "narve" hluboko do uší, dosáhne sice bombastických basů, ale výšky tím neovlivní, takže zase dojde k nevyváženosti... myslím si, že pokud se spark plug nasadí do ucha tak, jak výrobce zamýšlel, nemůžu říct, že by neměly žádné výšky nebo že by zvuk byl nějak výrazně nevyvážený.
wouk
Junior

Další stránka