Sluchatka AKG 412 P

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Xemiq 14. 1. 2007 22:23

ne, ved ja nevravim,ze si sa nesnazil pomoct abo ze nemas pravdu,ja len ze ja tiez dost dobre poznam aj porty aj senny - po nejakych 3 mesiacoch aktivneho pouzivania som ich dal priatelke a pouzivam PX 100.
Ked si na prehravaci (abo v PC) upravim EQ tak mi hraju PX porovnatelne s PP a ked vyladim porty,hraju cito a blizko PX.. A myslim,ze podobne upravenie by sa kludne dalo spravit aj s A.P
ale zase sa to tu dava dost OT :-/

a potesilo by ma keby si moj nick citoval tak ako je pisany,ehm..
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 14. 1. 2007 22:33

Xemiq (promiň ta předešlá chybná oslovení)
Nevím, AKG jsem neslyšel, těžko říci, zdali po korekcích, ač drobných, či výrazných, budou hrát stejně nebo alespoň přibližně jako portaPro, ale už z důvodu většího zkreslení, by tam možná rozdíly byly. Nemluvě o tom, že AKG K412P nejsou sluchátka otevřená (jsou polootevřená), takže i tam by se možná daly nalézt odlišnosti, ale dost se pohybování po tenkém ledu, když nemáme možnost testu. Máš pravdu, je to tu už hodně OT...
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 15. 1. 2007 10:59

...jestli to ještě někoho zajímá ;)
- v poroznání s PX100/KPP jsou AKG zvukově horší (podstatně větší rozdíl než např. mezi PP a SpP)
- ovšem ve své velikostní a cenové kategorii je to asi nejlepší volba
- AKG udává zkreslení 1 % i u podstatně lepších sluchátek, aniž by to byl nějaký problém (udávané parametry mě už dávno nezajímají)
- mechanicky se mi určitě zdají bytelnější než vše výše zmíněné (vypadá to na vcelku houževnaté plasty, most je taky určitě pevnější)
- trochu větší přítlak na uši, ale zase cca o 1 cm větší náušníky

Proč třeba vybrat AKG K 24/412 P?
- finanční limit
- nelíbí se mi PX100 ani KOSSy, které mají každé svůj specifický design
- nemám až takové požadavky na kvalitu zvuku
- srdcová záležitost s AKG (třeba u muzikantů, ty je znaj dobře)
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 15. 1. 2007 11:16

Minimálně mě to zajímá :-)

Ano, já se o to zkreslení jen zlehka opřel, také příliš něvěřím technickým parametrům, bral jsem to spíše jako takové vodítko. Někde na začátku jsem psal, že mi to mohlo malinko napovědět, netvrdím ale, že to poznat je, ptž jsem neslyšel.

Mně se právě také zdála celkem dobře provedená, lacině to na mě nepůsobilo. To už spíš na první pohled vypadá lacině plast u portaPro než těchto AKG, ale to je asi věc názoru a opět úhlu pohledu.

S těmi body proč vybrat AKG K 24P/412 P souhlasím. I když tato AKG mají také celkem specifický design, ale mně se konkrétně žluté provedení, tedy AKG 24P líbí moc, dokonce více než portaPro nebo PX100. Cena je také velmi příznivá a srdcová záležitost je to zcela jistě, AKG je legenda, dost často po nějakých pokukuji, to ale pro dobrý pocit a samozřejmě kvalitní reprodukci zvuku :-)
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránka