výběr sluchátek

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Xemiq 4. 3. 2007 13:55

ja byt tebou,tak zoberem HD555 uz len koli pomeru cena/dobrost :) a navyse su asi aj najkrajse.. tak uz neries a chod do nich :twisted:
I`m not like them,but I can pretend..
Xemiq
Junior

Odeslat příspěvekod vlkzbeskyd 4. 3. 2007 14:56

děkuji Jersey II....to bylo presne to na co jsem se ptal..nikde není napdáno, že časem si nepořídím nějaký zesik.
vlkzbeskyd
Junior

Odeslat příspěvekod Czulibrk 4. 3. 2007 16:11

Ano, na integrovane zvukove karty je dnes velmi "moderni" nadavat. Je to proste "cool", chapu :P Bohuzel to ale neni uplne pravdive...

Dnesni int. zv. karty uz jsou uplne nekde jinde nez ty minule. Troufam si tvrdit, ze pri poslechu mp3 nerozlisitelne od svych "opravdovych" kolegu, vetsinou z dilny Creative.

Jen je potreba vybrat si spravny model. Vsechny splnujici standard Intel High Definition Audio (tedy napr. Realtek rada 8xx) nebo reseni zalozene na cipu VIA Envy24MT, ale i Envy24PT jsou pro toho, kdo hudbu jen poslouchá a neskládá imho vice nez dostatecne.
Olé!
Czulibrk
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 4. 3. 2007 19:25

vlkzbeskyd
Přesně tak a nikde není taky napsáno, že až si pořídíš zesík, nekoupíš i lepší sluchátka :-)

Czulibrk
Tak tak, dneska už se integrované zvukovky podstatně zlepšily, ale to, co je v NTB je stále ještě poměrně žalostné..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod vlkzbeskyd 4. 3. 2007 19:42

i to se může stát...
jo a jen tak pro zajímavost
http://www.patro.cz/p/objects/1074597858.html
HD555 za 2846kc.... :shock:
vlkzbeskyd
Junior

Odeslat příspěvekod xmickey 4. 3. 2007 19:46

Pěkná cena... :)
2016 VW Golf VII Highline 1.6 TDI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod al.ish 4. 3. 2007 21:59

Jersey II. píše:Integrované zvukovky jsou možná o ničem, ale nechápu, že když chce někdo lepší sluchátka, tak je hned otázka v jakém formátu posloucháš a na čem? Integrovaná zvuková karta je ihned odsouzena pak to působí tak, že ani nemá cenu nová sluchátka kupovat, co je samozřejmě nesmysl!.o/quote]

Jersey, dovolim si malinko oponovat. Myslim ze tu michas dohromady dve zcela odlisne veci - kvalitu zvukovky a kvalitu hudebnich souboru.
Co se tyce kvality hudebnich souboru, tak ta otazka je, myslim, zasadni a zcela na miste. Tazatel napr. posloucha mp3 v kvalite, dejme tomu 128-192kbps, ktere si navic stahnul nekde z netu, tj pravdepodobnost jejich kvality je velmi mala. Tazatel byl zvykly poslouchat tyto soubory na sluchatkach za cca 1000Kc (priklad). Nyni si chce koupit lepsi sluchatka a automaticky ocekava zlepseni pozitku z poslechu danych hudebnich souboru. Jenze to je omyl! Ty lepsi sluchatka jsou totiz, ve vetsine pripadu natolik kvalitni, ze nemilosrdne odhali "kvalitu" techto mp3 souboru a zazitek z poslechu rozhodne nezlepsi. Proto si myslim, ze otazka na format prehravanych souboru je velmi dulezita.
Co se tyka zvukove karty, tak kdyby se tazatel zeptal "Posloucham originalni CD pres integrovanou zvukovku na sluchatkach tech a tech, vyplati se investice do lepsich?" tak bez zavahani a mrknuti oka mu reknu ze na 100%. Rozdil v zazitku bude v tomto pripade dramaticky.
Myslim, ze je treba tohle odlisovat.
al.ish
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 4. 3. 2007 22:12

Já to tak nemyslel, asi jsem to špatně vyložil a navíc jsem dále to, co se poslouchá ani neřešil. Říkáš samozřejmě pravdu a tak, jak to píšeš ty, to vidím i já. Tou poznámku: v jakém formátu posloucháš, jsem měl spíše na mysli MP3 a CD audio (nerozlišoval jsem kvalitu MP3, ale různé formáty) Pravda je, že nekvalitní MP3 poslech na lepších sluchátkách naopak může zážitky z poslechu zhoršit, ale zase je to důvod k tomu, aby se člověk nekvalitních MP3 zbavil, i když je pravda, že někdo by to mohl svést na nová sluchátka :) ... Jinak ale souhlasím ve všem, co jsi zde napsal a je to každopádně třeba rozlišovat. Omlouvám se a beru zpět moji nevhodnou poznámku o těch formátech, mohlo by to bráno jinak, než jsem to myslel.
Naposledy upravil Jersey II. dne 5. 3. 2007 11:48, celkově upraveno 1
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 5. 3. 2007 11:44

Pohodlný poslech za 3000:
Audio-Technica ATH-AD500 - asi vůbec to nejpohodlnější co je.
Grado SR60 - jdou dokonce brát jako velmi vhodná k notebooku, protože mají otočné mušle, čímž se dají složit "naplacato".
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlkzbeskyd 5. 3. 2007 12:14

hm... a kdyby se porovnaly modely Audio-Technica ATH-AD500 a HD555....vyplatí se investovat dalších cca 7stovek do HD.
Díky
vlkzbeskyd
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 5. 3. 2007 12:54

To je jednoznačně otázka osobních preferencí.
Pro mě bude zvuk A-T lepší než 555 (byť bych raději bral AD700 nebo vyšší a dokonce uzavřený model).
Když by se jednalo o "pohodlí" na úrovni HD555, pak bych zase preferoval AKG K 530.
(To, že má HD555 hodně lidí, ještě o jejich kvalitě nic neříká - čímž je ale nijak nechci shazovat.)
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vlkzbeskyd 5. 3. 2007 13:01

Ja si nechám rád poradit, díkes. Kdybych ještě upřesnil, že spíše poslouchám rock místy metal...mělo by to výrazný vliv na můj výběr? A ještě jsem se chtěl zeptat... slyšel jsem, že 555 mají dobrý prostorový efekt, platí to i o udio-Technica ATH-AD500.
Díky...
vlkzbeskyd
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 5. 3. 2007 13:23

Výhradně moje osobní preference: Na ostřejší muziku AKG K 530 (bohatý zvuk, výborná cena) a Sennheisery obecně (přece jen trochu "komerčnější" zabarvení). Kdo rád brutálnější basy, pak AKG K 301 Xtra.
"Prostorový efekt" je samo o sobě dost vágní termín. Tady se pohybujeme už pouze v osobním dojmu za hranicí rozumné písemné sdělitelnosti.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 5. 3. 2007 14:22

On vlkzbeskyd asi myslel předozadní prostor, kdy Sennheiser HD555 mají malinko natočené měniče směrem k uchu, což poskytuje poměrně slušný prostor, ale na druhou stranu poměrně zvláštní charakteristiku projevu. Jak jsi ale správně řekl, už je to jen subjektikvní dojem a těžko to popsat pro druhého. S komerčnějším zabarvením souhlasím, není to ale nic markatního, spíše je to takový líbivější přednes (pravda je, že ve skutečném HiFi by to bylo bráno jako negativum), někomu se to naopak líbí více než honba za věrností - každý hledá něco jiného. Zde prostě neexistuje žádná pravda.. Pro někoho vítězí HD555 pro druhého Grado SR60, atd.. atd..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod pHp 5. 3. 2007 15:28

Natočení měničů je vcelku běžná záležitost i třeba u A-T (navíc ještě asymetrické náušníky). Senn z toho udělá nevídanou technologii (E. A. R.).
Stačí si uvědomit, jak variabilní je hlava, posazení uší na ní a vlastní boltce. Co člověk, to jiná poloha měničů vůči sluchovodu. Čili nejen z obecného, ale i z tohoto konkrétního důvodu je to opět na osobní preferenci a vyzkoušení. Ale to se tu můžeme doopakovat do bezvědomí :)
pHp
Mírně pokročilý

Předchozí stránka