Ktore USB sluchatka kupit?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 18. 4. 2007 11:57

Zdravim, rad by som si kupil nejake sluchatka, ale neviem sa rozhodnut ktore kupit.
Ide mi hlavne o to, aby boli pohodlne (asi nie uzavrete), kedze travim aj cely den u PC.
Povodne som chcel 5.1, ale po precitani recenzi myslim, ze stereo su na tom ovela lepsie.
Doteraz som pouzival klasiku za 150, ale chcel by som nieco, co vydrzi dlhsie ako 3 mesiace.

Zatial premyslam, nad tymito tromi (z Netasu) v tomto popradi:

1. SONY DR-260USB StereoSound
2. headset Microsoft Lifechat LX-3000
3. Logitech Premium Stereo USB Headset 350

Ak mate nejaky napad, aj nieco ine, tak prosim napiste. Vdaka.
TheTOM_SK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 4. 2007 12:12

Ahoj, Tvé první rohzodnutí, že budou lepší stereo sluchátka, než pseudoprostorová, bylo samozřejmě správné. Na 5.1 sluchátka jsem vysloveně alergický a nedokážu pochopit, jak to vůbec někdo může vyrábět :wink:

Ještě bych být Tebou udělal jeden "malý" ústupek a to sice zapomenutí na USB připojení. Opět nedokáži pochopit, proč se prosazuje tento systém připojení, když drtivá většina zvukových karet zahrnuje vstup pro mikrofon a výstup pro sluchátka. Raději se porozhlédni po "obyčejných", USB sluchátka totiž připojíš jen k PC.

1. jsem neslyšel
2. jsem neslyšel
3. jsem neslyšel

Ale pokud už se pohybuješ kolem 1500Kč, tak se určitě nechají koupit i sluchátka lepší a zvučnější značky, jen tak namátkou např. Sennheiser PC130 http://headphones.cz/inshop/s-mikrofone ... pc-130.htm

Je mikrofon podmínkou? K počítači jsou skvělá i například Koss portaPro a navíc bys měl i výborná přenosná sluchátka na ven.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod S-Tony 18. 4. 2007 12:19

Jojo do USB necpat nic, co tam primárně nepatří a není to nutné to mít zrovna v USB. To platí i pro klávesnici a myš.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 18. 4. 2007 18:37

Vdaka za rady. Ano spominane znacky su dobre, len sa budem musiet spytat, ci sa daju objednat.
Pokial ide o USB, tak ich budem pouzivat vylucne na PC, ale vobec netusim ci to ma vplyv na kvalitu.
Nie je lepsie pripojenie cez USB? Aspon pokial ide o mys a klavesnicu, tak vraj maju lepsi reakcny cas.
Ano mikrofon by som tam rad mal, kvoli speech recognition, ale planujem aj webcameru, takze asi tak.

Este by som sa rad spytal, ako je to s wireless sluchatkami, vraj maju vydrz v priemere asi 6 hodin.
V takom pripade by som o ne zaujem nemal, ale vraj su aj trvanlivejsie, s dobijatelnym stojanom, atd.
TheTOM_SK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 4. 2007 18:48

presne ako vravi Jersey... takisto tie 5.1 sluchadla nechapem... kto chce priestor, tak su kupi drahsie sennheisery s predzosilnovacom s procesorom, ale to uz je cenou inde... a nie tieto ehm... marketingove hracky :roll:

v tomto pripade klasika - Sennheiser PX 100 / Koss Porta PRO - na vonok, aj na doma... najlepsi zvuk v tej cene..

USB sluchadla mi pridu nezmysel... mozno pre niekoho kto ma brutalne zlu zvukovku, ale inak blbost...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 18. 4. 2007 19:01

Na cene mi nezalezi, ale do noveho PC planujem kupit Sound Blaster Audigy SE (800) a myslim, ze sluchatka za 5 tisic by na takej zvukovej nemali velky vyznam. Momentalne mam onboard SounMax AD1980 a skor ako o rok sa to nezmeni. Inak drahsie sluchatka v Netase ani nemaju v ponuke. :roll:
TheTOM_SK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ShanDo 18. 4. 2007 19:17

tak headset za 5K fakt zmysel nema, ale sluchadla za 5K aj k takej soundblaster su aspon dobrou investiciou do buducnosti, vsak nemusi sa vsetko kupovat naraz...

btw ja som si kupi tieto http://www.progamingshop.sk/speedlink-a ... -2436.html a som vcelku spokojny, akurat su otvorene a vsetko pocit, cize neodporucam do hlucnejsieho prostredia, co ma ale presvecilo je, ze mi skvelo sedia na hlave(skusal som aj kamaratov a sedia aj im:D), maju dobre polohovatelny mikrofon, ten drziak je celkom plasticky a mozes ho ohybat ako chces, zvuk je taky no, ako na headset ok, trochu silnejsie basy
jedine co ma trapi je konstrukcia, vyzerala labilne a bal som sa ci sa jej daco nestane, o chvilu ich budem mat rok a drzia v pohode, akurat pri pohybe hlavy sem tam pukne umela hmota(je tam taky klb)
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 18. 4. 2007 19:27

no pokial si ochotny investovat do sluchadiel viac, budu super Sennheisery HD 595

http://www.progamingshop.sk/sennheiser- ... -1921.html

stoja tam okolo 7600, ale myslim ze sa budu dat zohnat okolo 6000Sk...

ide uz o audiofilske sluchadla, takze mas vystarane do buducnosti...

SoundMAX mi pridu ale dost na nic zvukovky... zrovna dnes som mal moznost na jednej pocut moje Sennheisery PX 100 a mam pocit, ze este aj moj MP3 player zahral lepsie... detaily neboli pocut a vystup bol prebassovany /pustal som v WMP, takze je mozne ze bol nastaveny ekvalizer/DSP, bolo to len narychlo, takze som nemal moznost zistit to/

takze myslim, ze PX 100 / Koss Porta Pro spravia dobru sluzbu... hlavne by som sa vyhol uzavretym sluchadlam... maju horsi zvuk ako otvorene
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jersey II. 18. 4. 2007 19:41

eraser_svk a ShanDo
Jsem rád, že tu mám takové dobré nástupce :wink:

Já bych snad jen doplnil, že pokud hledáš sluchátka k PC jenom k občasnému poslouchání hudby a po většinu jejich provozu budou využita jako headset, popřípadě v hrách - nemá smysl kupovat Sennheisery HD595, i když jsou to parádní sluchátka. Pokud bys ale chtěl něco opravdu lepšího, vem je ve zřetel. Mikrofon můžeš koupit zvlášť a to buď stolní nebo nějaký, který se nechá přichytit na monitor. Vše se odvíjí od nároků posluchače.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod TheTOM_SK 18. 4. 2007 20:03

OK, vdaka vsetkym za rady, precitam si par recenzii o spominanych a uvidim, ktore sa mi oplatia. :)
TheTOM_SK
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 19. 4. 2007 10:26

Takový klasický "černý kůň" podobných výběrů jsou beyerdynamic DT 234 Pro a dnes i USB varianta MMX1.
Výborná sluchátka i mikrofon. Cena pravda o něco vyšší.
http://www.headphones.cz/inshop/s-mikro ... 34-pro.htm
http://www.headphones.cz/inshop/s-mikro ... -mmx-1.htm
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ShanDo 19. 4. 2007 13:36

HD595 planujem coskoro kupit, len mi este neprislo stipendium :D akurat stale rozmyslam ci kupim M-audio revolution 5.1 alebo daco ine(totiz M-audio ma vraj trochu posilneny vystup a vraj na tom chodia aj sluchadla dobre) lenze zase externa zvukovka tiez nie je odveci, akurat bude asi drahsia ze...
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
ShanDo
Mírně pokročilý