Co vy a sluchátkový poslech?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Jak je to s Vámi?
Poslouchám jen přes sluchátka 31 %  32%  [ 31 ]
Občas se sluchátka hodí 54 %  56%  [ 54 ]
Sluchátka používám jen ve vyjímečných případech 9 %  9%  [ 9 ]
Sluchátka rád nemám 1 %  1%  [ 1 ]
Sluchátka? Co to je? 1 %  1%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 96

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 4. 2007 15:07

Ahoj, napadlo mě, že bychom si mohli udělat takovou anketku. Sluchátka jsou velmi rozšířeným druhem poslechu. Někdo je preferuje, jiný ale naopak zavrhuje. Jak je to s Vámi? Zkuste uvést Vaši odpověď a zdůvodnění, proč tomu tak je.

Já se řadím do první skupiny. Hudbu poslouchám jen přes sluchátka. Jejich reprodukce je čistá, frekvenčně vyrovnaná. Není třeba řešit akustiku místnosti a navíc jsou finančně poměrně dostupná aneb, co víc si přát. :wink:

Přidána fotografie pro zlepšení nálady :wink: Povšimněte si především těch pěkných...

Obrázek

....sluchátek :wink:
Naposledy upravil Jersey II. dne 20. 4. 2007 16:22, celkově upraveno 4
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Krayzie 19. 4. 2007 15:36

"C" je spravne.
Nic proti sluchatkam nemam, ale osobne ich neoblubujem. Pouzivam ich iba na sprijemnenie cestovania, prip. v situaciach, kedy by som hudbou, filmom alebo hrou niekoho rusil. Ale kedze byvam sam, tak ich doma momentalne vobec nepouzivam :)
If murder makes me richer then I'll be a killer.
Krayzie
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod X123 19. 4. 2007 15:47

Nejradši mám taky sluchátka... Ale u PC mi trochu vadí... Jelikož u něj trávim dost času, tak to jede na repráky... Třeba 8 hodin v kuse bych je na hlavě nesnes, trošku tlačí atd...
X123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 19. 4. 2007 15:51

chyba mi tu moznost - " zhruba 50 na 50, zalezi od situacie" :)

doma preferujem repro, niet nad pocit citit hlboke frekvencie a citit priestorove podanie...
v pripade ze hudbou rusim okolie, s radostou si zapojim PX 100vky..

na sluchadlach mi vadi, ze sa vsetko odohrava "v mojej hlave" , ale zase zvuk je krasne cisty a frekvencne vyrovnany... a ako vravel Jersey, nezalezi na akustike v miestnosti, takze ja mam rad aj repro, aj sluchadla :wink:
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kRemes 19. 4. 2007 15:53

Sluchatka som pouzival len ked som cestoval, napr. vlakom, MHD. Ale odkedy byvam s priatelkou v jednom byte ich pouzivam aj pri hrani...a je to na moje prekvapenie ovela lepsi zazitok. Samozrejme zavisi aj od sluchatok :-)
kRemes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 19. 4. 2007 16:15

eraser_svk píše:chyba mi tu moznost - " zhruba 50 na 50, zalezi od situacie" :)

Hehe, to se omlouvám, ale už se mi do toho nechce zasahovat, zase by se to celé vynulovalo.. :wink:

quote="eraser_svk"]na sluchadlach mi vadi, ze sa vsetko odohrava "v mojej hlave" , ale zase zvuk je krasne cisty a frekvencne vyrovnany...

No ono velmi záleží na tom, na jakých sluchátkách posloucháš a jakou nahrávku. Ta "lepší" sluchátka poměrně slušně dokaží přednést např. zpěváka před Tvoji hlavu. Pokud zavřeš oči, vytvoří se jakýsi prostor, sice úzký, ale je zřetelný, po otevření očí se "rozbije".. Některé nahrávky (nemám teď na mysli speciální binaurální) jsou nahrané z poslechu třetí osoby a prosto je ještě znatelnější, setkal jsem se s tím často u muzikálů.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod mattiash_king 19. 4. 2007 16:19

Preferujem pouzitie sluchatiek s mobilom ci mp3 playerom. Z PC hudbu pocuvam vacsinou z bedni.
LG Optimus Sol E730
mattiash_king
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JendaLinda 19. 4. 2007 17:16

Doma používáme sluchátka často, zvláště u PC v obýváku, kde obvykle hraje televize. Osobně však preferuji poslech přes reproduktory, je to příjemnější. Proto si raději zalezu k sobě a poslouchám přes svoje Tesly. :)

Při poslechu hudby z MP3 přehrávače pří cestování nebo chození venku je použití sluchátek samozřejmostí. Ovšem když jedu někam na delší dobu, beru si s sebou svůj přenosný reproduktor. :)
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
JendaLinda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Snoopy 19. 4. 2007 17:22

Sluchatka jen v noci na usnuti ;) Jinak pres den mi PC zvuci do bedynek.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod christian 19. 4. 2007 17:26

obcas pri praci na notebooku, na spani ne pak mne bolej usi nehlede na to,ze jsem uz jedny takhle znicil
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 19. 4. 2007 17:31

Uz sis jedny usi znicil? :)
No to chce velke musle, ktere usiska pekne obklopi a nesedi na nich, pak neboli. Potom uz ani, kdyz usnes, hlavu jen tak neotocis :)
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod christian 19. 4. 2007 17:32

ale sluchatka :lol: a velky to uz vubec ne to bych znicil a uskrtil se kabelem :D
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Snoopy 19. 4. 2007 17:34

Jasne ;) No mne se jeste nikdy nepodarilo se sluchatky spat az do rana. Pokud pri hudbe usnu, tak me zatim vzdy spolehlive probudil konec alba, tedy to nenadale ticho.
Snoopy
Junior

Odeslat příspěvekod Makaveli2Pac 19. 4. 2007 18:45

Doma vacsinou pocuvam hudbu na zostave cez repro, sluchatka nasadzujem len vecer aby som nerusil, alebo ked pracujem vo Vegase, vtedy sa mi pracuje lepsie so sluchatkami. A sluchatka mam so sebou stale ked idem niekam von, alebo cestujem, takze tak 50-50.
"I believe that everything you do bad comes back to you. So everything that I do that's bad, I'm going suffer for it. But in my heart, I believe what I'm doing is right. So I feel like I'm going to heaven." - Tupac Shakur
Makaveli2Pac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 19. 4. 2007 19:05

Muzika - NE jedine repro.

CS - to s repro nejde :)
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Junior

Další stránka