Co vy a sluchátkový poslech?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Jak je to s Vámi?
Poslouchám jen přes sluchátka 31 %  32%  [ 31 ]
Občas se sluchátka hodí 54 %  56%  [ 54 ]
Sluchátka používám jen ve vyjímečných případech 9 %  9%  [ 9 ]
Sluchátka rád nemám 1 %  1%  [ 1 ]
Sluchátka? Co to je? 1 %  1%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 96

Odeslat příspěvekod xmickey 19. 4. 2007 19:43

Poslouchám většinou přes sluchátka, vyhovuje mi to a chtěl bych u toho zůstat...
2016 VW Golf VII Highline 1.6 TDI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ShanDo 19. 4. 2007 20:22

pre sustredeny posluch mam sluchadla celkom rad, ale len tak mimovolne radsej repro.
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jirda 19. 4. 2007 20:37

tak doma sluchatka vubec stou soustavou co mam tak by byl hrich to nevyuzit proste musi clovek cejtit celym telem tu hudbu no ale co mam u telefonu ty kosaky tak to je taky nadhera to si clovek tu hudbu fakt uzije nadherne ale rikam radci repro
CPU AMD Athlon 64 X2 4400+, fosna MSI K9N Neo-F V2, A-Data Vitesta 2x 1024MB DDR II 800MHz Extreme Edition,HDD Seagate 120GB 7200.7 /320GB 7200.10, VGA Gainward N8600GT 256MB,
Jirda
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Narcissus 20. 4. 2007 10:40

Sluchátka používám jen když jsem venku. A když jsem venku (sám), mám je pořád :), ale domů určitě ne. Jejich výhodou je čistý přednes a relativně nízká cena. Zato se ztratí pohodlí, možnost poslechu hudby žaludkem :), zvuk se přesune do hlavy, a vůbec mě po sluchátkách doma bolí hlava i z tichého poslechu.
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Junior

Odeslat příspěvekod ja-kub 20. 4. 2007 11:20

ja netvrdim ze preferujem sluchatkovy posluch ale nevyhybam sa mu.... :) Mam ho dokonca rad lebo je to najlacnejsia cesta ku kvalitnemu zvuku... i ked sluchatkovy posluch ma urcite vlastnosti ktore nie kazdemu vyhovuju :) rozhodne nezavrhujem sluchatkovy posluch ba dokonca ho aj doporucujem...Mne osobne vyhovuju otvorene circumaurálne sluchatka (okolousne) cize usi mam cele schovane v sluchatkach(nic ma netlaci a posluch je najprirodzenejsi) Dam vam jeden skvely typ a to su sluchatka AKG K 701...su skvele... samozrejme ze ked pocuvam vonku MP3-ky tak pocuvam cez prenosne sluchatka a samozrejme cez stare dobre a stale podla mojho nazoru najlepsie KOSS PORTA PRO ktorych vykon cena je asi naj a ten zvuk (ktory je najdolezitesi)je tiez super...
Naposledy upravil ja-kub dne 8. 6. 2007 22:37, celkově upraveno 2
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 4. 2007 11:43

ja-kub píše:Mne osobne vyhovuju otvorene supraauralne sluchatka (okolousne) cize usi mam cele schovane v sluchatkach(nic ma netlaci a posluch je najprirodzenejsi)

Já jen malinko poopravím, že "okolušná" sluchátka se označují pojmem circumaurální (např. zmiňovaná AKG K-701). Supraurální jsou zvrchnu ležící - přímo spočívají na uchu (např. Koss portaPro). Jinak je mi Tvůj názor velmi sympatický :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod ja-kub 20. 4. 2007 12:14

sakra som sa sekol jasne ze circumaurální....este ze si tu a kontrolujes to tu :D

PS: uz som to opravil...... :wink:

//Jersey II.: Splést se může každý, opravil jsem to proto, aby to nepletlo i ostatní :wink:
ja-kub
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 4. 2007 12:18

Pokud by ste doma měli studiové uzavřené sluchátka s dobrým rozsahem, čistými basy a dobrou věrností reprodukce, tak by ste muziku už jinak ani poslouchat nechtěli :-)

Otevřené jsem měl na uších jen jednou a po minutě jsem je raději sundal. Bylo to strašné. Ten zvuk se někam vytrácel, basy nikde, výšky jak v alpách.
Naposledy upravil S-Tony dne 20. 4. 2007 12:22, celkově upraveno 1
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 4. 2007 12:22

S-Tony
Věř, že pokud bych měl doma studiová uzavřená sluchátka, tak bych rozhodně jinak poslouchat chtěl :wink: Studiová sluchátka, jak ostatně název napovídá, jsou určena do studia k monitoringu nahrávek,.. a jako takové jsou k tomu uzpůsobeny, jsou to takové lupy pro uši, na domácí poslech pro mě, podotýkám pro mě (někomu mohou vyhovovat) absolutně nevhodná. S tím, že se zvuk z otevřených kamsi vytrácel "souhlasím".. Ztrácel se ven :) .. Mrkni na to, jaké konkstrukce jsou audiofilská sluchátka.. Ano, jsou otevřená, především pro přirozenost reprodukce a lepší kontrolu basů. A pokud si někdo myslí, že uzavřená sluchátka nabízí více basů, tak to není tak úplně pravda, většinou je to přesně naopak :wink:
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 4. 2007 12:25

Reakce na první polovinu:
Přesně tak, slyšíš to stejně jak to slyšel ten co tu hudbu mixoval. Přesně tak jak jí zamýšlel.

No tady se nabízí otázka co posloucháš za muziku?
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 4. 2007 12:32

No, slyšíš to stejně.. Ona studiová sluchátka mají většinou pro mě podivnou frekveční charakteristiku, zvýrazněné výšky, pro lepší kontrolu, atp. Na domácí poslech jsou podle mého nevhodná. A navíc jsem odpůrce uzavřené konstrukce, takže asi tak :wink:

Poslouchám jazz, klasickou hudbu, funky..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 4. 2007 12:37

No já jsem na uzavřených poslouchal gramofon už když mi bylo pět let. Vyrostl jsem na tom a tehdy to byl fakt zážitek. Úplně něco jiného než to slyšet z repro.
Byly to takové ty lepší sluchátka traktoristického typu. Prostě jsem na tom vyrost a už nikdy jinak .-)
Když se pak začaly prodávat první Walkmany s otevřenými sluchátky, tak to byla pro mně muka. Zjískal jsme na ně averzi.

Poznámka autora: V důchodovém věku ještě nejsem a dlouho nebudu.
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod ShanDo 20. 4. 2007 12:39

jj typ muziky je dolezity vseobecne, napriklad klavirne koncerty a vseobecne klavirnu(ci klavesovu) hudbu mam ovela radsej na sluchadlach, a ani mi tak strasne nevadi ked je dake pasmo zvyraznene,
pri orchestry je to uz celkom problem..., ale zase ked som pocul pop na kossoch tak znel prijemne :)
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
ShanDo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S-Tony 20. 4. 2007 12:43

Jediný dobrý poslech mají taky některé špunty, ale ty zase nemůžu protože jsou za chvíly zamrasené a kdo to má pořád čistit a kupovat na to tu pěnu :-(

Takže buď uzavřené, nebo možná vyzkoušet ty kostní implantáty :-)
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Jersey II. 20. 4. 2007 12:54

S-Tony
No tak to bude zřejmě o tom, že jsi na ně zvyklý.. Ale.. Slyšel jsi někdy vyšší třídu otevřených nebo otevřený Highend? Pokud ano, tak se celkem divím, že pořád preferuješ uzavřená, ale proti gustu.. :wink:

ShanDo
Všechno je jen o poslechových preferencích :wink:

Jsem rád, že jsem Vás přiměl k diskuzi na toto téma..
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Předchozí stránkaDalší stránka