Pomozte mi s výběrem sluchátek[1000 Kč]

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Acorp 3. 7. 2007 14:19

Ahoj,
Potřeboval bych pomoct s výběrem sluchátek. Nechci náhlavní sluchátka, jinými slovy buď pecky nebo mušle.
Barva - buď bílé nebo nějáké do modra :)
Nikdy jsem neměl pecky, ale každý říkal, že jsou nevhodné pro jakýkoliv pohyb vč. chůze. Takže spíš bych se přiklonil k mušlím.
Měly by být k přehrávači Emgeton M6 Cult.
Předem díky za pomoc ;)
V tomto sektoru se moc neorientuji tak bych ocenil vaši pomoc.
Acorp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod FastIkarus 3. 7. 2007 16:52

Koss KSC/75 :?:
FastIkarus
Junior

Odeslat příspěvekod xmickey 3. 7. 2007 17:16

KOSS KSC 75 :)
2016 VW Golf VII Highline 1.6 TDI
Samsung Galaxy S23
xmickey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aradan 3. 7. 2007 17:26

Pecky sou podle mě vhodné i na pohyb, ale máš pravdu, že se špuntama už je to složitější a já bych je na akčnější pohyb nebral.

Z pecek bych poradil Senn. MX55 Street. Dobře drží v uchu a sou skladné. Mušle budou hrát ve stejné cenové lategorii určitě líp, ale sám si vyber, jestli chceš skladnost, nebo lepší zvuk.
Aradan
Junior

Odeslat příspěvekod Acorp 3. 7. 2007 18:38

No abych uvedl na pravou míru co vlastně chci, asi jsem se blbě vyjádřil. Na žádný výrazný pohyb to nechci. Nanejvýš na rychlou chůzi, nechci být rušen nějákým zvukem procházejícím přes sluchátka.
Asi jsem se přepsal, nechci mušle nýbrž pecky :)
Nechci nic velkýho, nic s náhlavním mostem, s klipsou na ucho, prostě jen takový ty malý pecky, špunty nebo co to je do uší :)
U špuntů je ten problém se zvukem procházejícím přes kabel, takže asi chci pecky ? :)
prostě momentálně mám tohle:
Emgeton PT850
chci něco stejnýho akorát s lepším zvukem :)
Acorp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aradan 3. 7. 2007 19:10

Acorp píše:No abych uvedl na pravou míru co vlastně chci, asi jsem se blbě vyjádřil. Na žádný výrazný pohyb to nechci. Nanejvýš na rychlou chůzi, nechci být rušen nějákým zvukem procházejícím přes sluchátka.
Asi jsem se přepsal, nechci mušle nýbrž pecky :)
Nechci nic velkýho, nic s náhlavním mostem, s klipsou na ucho, prostě jen takový ty malý pecky, špunty nebo co to je do uší :)
U špuntů je ten problém se zvukem procházejícím přes kabel, takže asi chci pecky ? :)
prostě momentálně mám tohle:
/url=http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45564]Emgeton PT850[/url]
chci něco stejnýho akorát s lepším zvukem :))/quote]

Nic lepšího než Sennheiser MX-55, MX-70, nebo nějaké slušné pecky od AKG neseženeš. Řešil sem stejné zadání, ale u pecek mě prostě vadily nedostatečné basy. Bez nich prostě polovina muziky není to co bys měl slyšet. A nemyslím tím, nějaké přebasované fláky. Mám rád široké spektrum hudby od irského folku po Mika Oldfielda a když tam má zahrát bubínek (natož buben), tak ho prostě chci slyšet.
Ale u špuntů se ti za pohybu vždy budou trochu přenášet ruchy. Teď scháním nějakou sponu na tričko, a pak ti poreferuju, jestli se to zlepší.
Aradan
Junior

Odeslat příspěvekod Acorp 4. 7. 2007 09:47

Ok, zatím něják nespěchám. Ale myslím že bude rozdíl v basech u pecek za 100 Kč od emgetonu a dejme tomu za 900 od sennheiseru nebo se mýlím ?
Acorp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 4. 7. 2007 11:15

Rozdíl bude určitě zásadní. Upozorním tě ještě, že u pecek nečekej žádný útlum okolí.

Nejlepší "klasické" pecky jsou ještě pořád AKG K 314 P. Jsou v černý i bílý http://www.headphones.cz/inshop/prenosna/pecky/

Možná by tě mohl zaujmout i pecko-špuntový hybrid Fatfones http://www.headphones.cz/inshop/prenosn ... tfones.htm
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 4. 7. 2007 16:20

zas. zas mýty o tom, jak nejsou spunty vhodne pro pohyb. ujistuji te, ze rychlou chuzi ve spuntech ani nepotrehnes, takze si klidne vybirej ve spuntove kategorii, zvuj je o tridu lepsi.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod Aradan 4. 7. 2007 17:21

[quote="Bobroněnko";zas. zas mýty o tom, jak nejsou spunty vhodne pro pohyb. ujistuji te, ze rychlou chuzi ve spuntech ani nepotrehnes, takze si klidne vybirej ve spuntove kategorii, zvuj je o tridu lepsi../quote]

Já ještě musím vyřešit upevnění kabelu, takže to při pohybu cítím, ale taky bych šel raději do špuntů - lepší kvality zvuku. V autobuse si budeš libovat a užívat hudbu, zatímco ti se špuntama, nebo otevřenýma sluchátkama budou hledat volume.
Aradan
Junior

Odeslat příspěvekod zivjo 5. 7. 2007 01:05

Nepripada vam nechutna,ta neustala reklama panu z headphones.cz?to by mel administrator hned mazat.Nebo tohle je snad reklamni forum int. obchodu headphones.cz?
zivjo
Junior

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 5. 7. 2007 07:23

Aradan: mne osobne staci dat kabely po tricko a nemam probletimm...a koneckoncu, obcas, kdyz jdu treba jen kousek, se mi nechce patlat ani s tim, tak mi kabel v klidu blemba na triku a nikdy mi zadne zvuky tohoto razu nevadily...
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Junior

Odeslat příspěvekod Aradan 5. 7. 2007 09:01

[quote="Bobroněnko";Aradan: mne osobne staci dat kabely po tricko a nemam probletimm...a koneckoncu, obcas, kdyz jdu treba jen kousek, se mi nechce patlat ani s tim, tak mi kabel v klidu blemba na triku a nikdy mi zadne zvuky tohoto razu nevadily...[/quote]

Jasně, pod tričkem už je to skoro v pohodě, ale ještě to chce ten babel nějak připevnit přímo k tričku. Ale je fér ho na to upozornit, aby pak nebyl rozladěnej.
Aradan
Junior

Odeslat příspěvekod Acorp 6. 7. 2007 17:46

dík všem za pomoc.
Acorp
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eRiper 6. 7. 2007 20:06

Jako pecky doporučuju Sennheiser MX 350...čistý zvuk
Špunty Koss The Plug...monstrózní basy, z ší nevypadnou ani kdybys třepal s hlavou jak bys jen mohl ;-)
eRiper
Mírně pokročilý