Přestože poslouchám hudbu převážně z mobilního telefonu (N95), případně z MP3 přehrávače nebo z notebooku, na sluchátkách nešetřím. Když už zdroj kvalitou nevyniká, dobrá sluchátka dokáží téměř zázraky.
Před lety jsem se rozmýšlel mezi Senny PX100 a Portami. Vyhrály PX100, protože zvuk mi Port mi připadá mnohdy až příliš agresivní a je podle mého názoru vhodný jen pro některé hudební žánry. PX100 mi připadají neutrálnější a přirozenější.
Jenomže časem jsem přicházel na chuť špuntům - nezabírají tolik místa, jsou nenápadnější a kvalitní špunt dokáže hrát velmi dobře. Jenomže ze sluchátek "plugového" typu mě brzy rozbolí hlava a zaléhají mě uši. Mít stále zacpané ucho mi není moc příjemné a zjistil jsem, že zdaleka nejsem sám. Navíc mi vadilo, že se zvukové vlastnosti změní, když si sluchátko zatlačím víc do ucha. Přesto jsem na kratší poslech (cesta do práce) plugy používal docela dlouho.
Teď si ale vrním blahem se sluchátky Bose In-Ear. Důmyslná konstrukce s nástavci zavede zvuk přesně do zvukovodu a přitom skvěle drží. Zvukové vlastnosti jsou excelentní - oproti plugům mi zvuk připadá prostornější. V přímém srovnání je pak krásně slyšet, že dobrý zvuk netvoří jen pořádné basy. Ty Bose zahrají stejně silně, přitom čistě a "uvolněně".
Sluchátka si nemusím do ucha nijak tlačit a hrají pořád stejně výborně. Ucho není zalehlé a ani po několik hodinách poslechu hlava nezabolí. Pro někoho bude ale nevýhodou, že nejsou tak zvukotěsná od rušivého okolí, jako jsou plugy.
Bose In-Ear se dají u nás sehnat do tří tisíc. Je to hodně, ale uši vás za to budou milovat Znáte nějaké podobné ?