Kvalita zvuku Koss Porta Pro!!!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod demeterklokan 13. 9. 2007 20:58

Mám měsíc sluchátka Koss PP, a přijde mi, že jejich hudební projev není, jak jsem od všech lidí slyšel a četl. Zvuk mi přijde takový tupý, nevýrazný. Výšky nejsou vůbec kvalitní. V porovnání s jinými sluchátky(i méně kvalitnějšími) mají zvuk méně výrazný. Mám je reklamovat, nebo už kvalita sluchátek není to, co bývala?
demeterklokan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 13. 9. 2007 21:14

bolo by dobre povedat, na com si ich mal zapojene, co si na nich pocuval a s cim si ich porovnaval...

Porty su sice prebassovane, ale maju IMO na dobrom zdroji velmi dobry zvuk... porovnaval som s PX 100 a na vyskach skutocne za PX 100 zaostavaju, ale staci ubrat trosku bassov v ekvalizeri a vysky sa hned dostanu k slovu... :)
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ego71 13. 9. 2007 21:49

na kossoch sa aj uvadza ze maju hlboky bass.........

mam porty viac ako rok, spociatku som bol nadseny, ale dnes sa mi ich zvuk moc nepaci. dal by som prednost "vyrovnanejsiemu" zvuku. ale aj tak su to slusne sluchadla a dnes uz aj za slusnu cenu.
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod Marcus_Fenix 14. 9. 2007 00:19

Od takových sluchátek nemůžeš čekat zázraky.. Je to prostě jenom na ven, cestou do práce, nebo při sportu - na to jsou kvalitní. Ale nějaký vážný poslouchání hudby, bych s tím nepodnikal :!:
Marcus_Fenix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pHp 14. 9. 2007 09:02

Tak, tak. Člověk zkušeností roste! Právě na kvalitním zdroji se moc dobře pozná, že Porty nejsou žádný zázrak.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kromec 14. 9. 2007 09:29

1. stoji cca do 1200kc v teto cenove relaci a mezi prenosnymi sluchatky jsou spicka
2. nerek bych ze jsou prebasovane , zalezi co poslouchas, pokud napr. JAZZ ,KLASIKU tak by se asi nasli lepsi ,ale treba na rock a metal jsou idelani... BAssy myslim jsou ok, jasne pokud mas zapnuty megabass a podobny "prznice" tak se jevi prebassovane ,ale s normalnim nastavenim s vypnutymi vsemi korekcemi, je kvalita zvuku v dane cenove relaci vyborna
3. demeterklokan doporucuji zkusit jiny kus je mozny ze mas vadnej.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ego71 14. 9. 2007 09:36

suhlasim, v pomere vykon/cena su to dobre sluchadla. ak pisem o lepsom zvuku, tak mam na mysli vacsinou aj drahsie sluchadla.
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod demeterklokan 14. 9. 2007 11:00

Zkoušel jsem to snad na všem, co hraje:) Normálně poslouchám na discmanu (zkoušeno i na hifi, mp3 přehravači i počítači) ale i kamarád co je má, tak povídá, že ten zvuk je tupej. Zkusím si je od něj půjčit a porovnat. Ale v porovnání s peckama co jsem měl předtím, tak pecky hráli, co se týče čistoty zvuku lépe. A s equalizerem jsem si pohrál jako první(výšky a středy skoro na maximum a basy ubrat) a pořád nic moc.
demeterklokan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eraser_svk 14. 9. 2007 13:53

skusil by som reklamaciu, pripadne vymenu za PX 100, ich zvuk by ti asi vyhovoval viac...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lucky-x 14. 9. 2007 19:00

Prvni co je potreba mit na pameti je ze jsou to prenosna sluchatka. Druha vec je cena. Nicmene ja si myslim ze porty se rozhodne nemaji za co stydet. O tom mluvi i jejich historie.

Pokud ti nesedi tak je zahoď a kup si něco lepšího nebo poslouchej na peckách. Ono pecky jsou pecky a otevreny sluchatka jsou otevreny sluchatka kazdy hraje proste jinak.
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
portaProfesionál

Odeslat příspěvekod patmann 16. 9. 2007 09:20

Taky už je mám delší dobu a v poslední době se mi zdá,že sem tam nějak rezonují,stačí je jen na chvíli přebudit nějakou výraznější baskytarou v nahrávce a pak už to(sice malinko znatelně,ale přece)drnčí,dokud je nenechám spočnout.Mám je zkusit reklamovat?Ať nezaplatím dvě stovky za poslání a oni mi je nevrátí s tím,že je to v normě.Poslouchám buď iPod,nahrávky v nejvyšší kvalitě,nebo Yamaha CDX 590...
patmann
Junior

Odeslat příspěvekod DC20 16. 9. 2007 09:28

Skus dat dole molitan a pozriet sa ci tam nemas nahodou padnuty vlas, alebo nejaku necistotu.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ego71 16. 9. 2007 09:33

aj mne porty drnacali pri bassoch, vacsinou je to vlas medzi membranou a plas.krytkou. Daj dole molitan a skus pozriet ci tam nie je vlas.
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 16. 9. 2007 10:29

Dovolím si kacířský komentář :shock:
Porty byly v době, kdy přišly na trh (1984) špičkou, neboť tenkrát se moc kvalitních přenosných nedělalo. Nyní je z nich podle mne spíše živoucí legenda, a z toho vznikají přemrštěná očekávání.

Zvukově nejsou špatné, ale jde spíše o referenci, kterou každý zná a se kterou lze srovnávat zbytek. Také si vytvořili určitou "Image", když je máte na uších a jdete po ulici, každý vidí, že máte "ty" Porty.

Osobně mi zvukově nevyhovují, neboť mi nepřipadají tak frekvenčně vyrovnané a zvukově čisté, jak bych chtěl. Například relativně levné Bayerdynamic DT 231 mi seděli svým projevem více.
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod demeterklokan 16. 9. 2007 13:40

Tak jsem je už porovnával s jinýma a rozdíl byl, i když ne moc velký(stále takový tupý zvuk). Holt to kamarádi z východu někde v Číně šmelí, nebo jsem očekával víc, než můžou sluchátka nabídnout. Pokrok se za těch X let nedá zastavit :?
demeterklokan
Kolemjdoucí

Další stránka