Kvalita zvuku Koss Porta Pro!!!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod beat 16. 9. 2007 14:47

[quote="Jaromír Puk";Například relativně levné Bayerdynamic DT 231 mi seděli svým projevem více. /quote]

:shock: A dám je do kapsy?
beat
Junior

Odeslat příspěvekod bombul 16. 9. 2007 18:16

Porty sice nie su ziadny zazrak, ale zas to nie je snimi ani tak zle.
Ja osobne by som ich nechcela, ale poznam niekolkych ktorych ich pouzivaju a nestazuju si...ono vzdy zalezi od toho ake sluchatka si mal predtym a teda ci mas s cim porovnavat.
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod kromec 16. 9. 2007 19:31

beat píše:[quote="Jaromír Puk";Například relativně levné Bayerdynamic DT 231 mi seděli svým projevem více. /quote]

:shock: A dám je do kapsy??/quote]

JJ musime srovnavat stejne kategorie jak zamerenim tak i cenou a tam PORTA i 24 letech stale kraluje, sice uz ne tak neohrozene ,ale konkurentu ktery by se jim vyrovnali nebo dokonce prekonali je v teto kategorii jak safranu.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jersey II. 17. 9. 2007 12:03

[quote="Jaromír Puk";Dovolím si kacířský komentář :shock:
Porty byly v době, kdy přišly na trh (1984) špičkou, neboť tenkrát se moc kvalitních přenosných nedělalo. Nyní je z nich podle mne spíše živoucí legenda, a z toho vznikají přemrštěná očekávání.

Zvukově nejsou špatné, ale jde spíše o referenci, kterou každý zná a se kterou lze srovnávat zbytek. Také si vytvořili určitou "Image", když je máte na uších a jdete po ulici, každý vidí, že máte "ty" Porty.

Osobně mi zvukově nevyhovují, neboť mi nepřipadají tak frekvenčně vyrovnané a zvukově čisté, jak bych chtěl. Například relativně levné Bayerdynamic DT 231 mi seděli svým projevem více.d/quote]

Jaromíre Jaromíre, :D
dovolím si s Tebou malinko nesouhlasit. Je sice pravda, že se z portaPro stala jakási "image legenda". Ony jsou ale legendární i po stránce zvukové. Jistě, vždy je to o sluchových preferencích. Ale nelze jim odepírat jistou zvukovou kvalitu. Je opravdu málo sluchátek přenosné sféry a především téže cenové kategorie, která by dokázala portaPro trumfnout. A to i dnes, když jsou portaPro na trhu přes 20 let.
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod Marcus_Fenix 17. 9. 2007 14:34

Já jsem dneska po dlouhé době vyměnil Koss PortaPro za Sennheiser PX100 a musím říct že jsem udělal jedině dobře. Ze svých domácích sluchátek (Sennheiser HD650) jsem byl zvyklý na klidný, neutrální přednes a cesty do práce, či běh v parku, apod. se při poslouchání Kossů stávala někdy noční můra. Hrozná přebasovanost, že i při poslechu Pink Floydů vás po chvíli začala bolet hlava a co teprve klasický metal jako Iron Maiden, apod.

Nedávno se stalo, že po asi dvou rokách používání se začali rozpadávat (hlavně molitany, ušnice odpadávali, při některých písničkách drnčeli, apod.) - tak jsem se rozhodoval mezi koupí nových a nebo PX100. Vyhrála u mě značka, která mě přesvědčila o svých neutrálních kvalitách :-) Všem doporučuji.
Marcus_Fenix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jaromír Puk 17. 9. 2007 15:29

To: Jersey II: ....Ony jsou ale legendární i po stránce zvukové...nelze jim odepírat jistou zvukovou kvalitu. ....

:D
Neodpírám jim zvukovou kvalitu. Jsou dobrá a v mezi skládacími přenostnými sluchátky jistě těžko najdeš něco lepšího. Jenom říkám, že pověst a očekávání jsou někdy větší, nežli Porty mohou nabídnout.
Stejně tak se dá říci, že vkus potažmo ušička, bubínky, kladívka, třmínky, o kovadlinkách ani nemuvě, máme každý jiné a tudíž PP nemusí vyhovovat každému... :twisted: :)
Jaromír Puk
Redaktor

Odeslat příspěvekod THeBaNDiT 17. 9. 2007 15:46

Marcus_Fenix píše:...
Nedávno se stalo, že po asi dvou rokách používání se začali rozpadávat (hlavně molitany, ušnice odpadávali, při některých písničkách drnčeli, apod.) - db]tak jsem se rozhodoval mezi koupí novýchc/b] a nebo PX100. Vyhrála u mě značka, která mě přesvědčila o svých neutrálních kvalitách :-) Všem doporučuji.m/quote]

dufam, ze vies o dozivotnej zaruke KOSS... ;)
zive: HP Envy x360 Conv. 13" (Ryzen5 4500U, RAM 8GB, GF AMD Radeon)
digiarena: Nikon D5000 + 18-105mm DX VR + 55-300 DX VRII + SB-700
avmania: Samsung QE55Q80T + Nvidia Shield TV 2017 + ONKYO TX-NR414 + Jamo S426 HCS3
mobilmania: Samsung Galaxy S22U
THeBaNDiT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marcus_Fenix 17. 9. 2007 15:58

Jistě že vím. Ale vadila mě ta přebasovanost. To byl důvod ke změne na PX100. Formulaci, že jsem se rozhodoval o nákupu nových byla nešťastná. Myslel jsem to tak, že buď je reklamovat nebo koupit právě PX100 ... Teď už je to doufám jasné.
Marcus_Fenix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod David P. 23. 9. 2007 11:03

Porty mají specifický zvuk. Silný a ostrý. Je to fajn na některé žánry hudby, ale kdo chce slyšet víc "reality", ten musí zvolit jiná sluchátka s neutrálnějším projevem. Porty jsou tak vychvalované, protože basy duní a výšky zvoní vždy o něco víc než u konkurence. Podle mého názoru je to ale až příliš. Když jsem sháněl lehká přenosná sluchátka, po dlouhém testování vyhrály Senny PX100. Z Portů mě vždycky akorát rozbolela hlava.
David P.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 23. 9. 2007 14:33

pardonek vim ze jsem OT
David P., prosimte napis mi do SZ tve icq zajimaly by me tve nazory na BOSE in ear....dekuju
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 28. 9. 2007 16:48

Koss Porta Pro jsou určitě legenda! Jejich zvuk mezi přenosnými sluchátky je téměř nedostižný. V absolutním měřítku je ale mnoho lepších sluchátek.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod j0yr3x 29. 9. 2007 14:06

nie len pmx100 ..ale aj cx300 maju podstatne prekreslenejsi & wywazenejsi zwuk ako "uuuuzasne" portyPro :P
j0yr3x
Junior

Odeslat příspěvekod Kuba4 29. 9. 2007 14:58

Tato sluchátka jsem neslyšel. Ale PMX100 by mohly mít stejné měniče jako PX100vky, a ty podle mého názoru KPP, zejména svou normálností, malinko přehrají.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DC20 29. 9. 2007 18:25

Napriklad ked si pustim SoundTrack k filmu Amelia z Montmartru tak mi harmonika hra z Port velmi realne hlavne je tam ten BASS ktory pocut pri hre na harmonike a myslim ze to by PX100ky tak dobre nezahrali. A nepouzivam pritom ziadny EQ. Ale je to len moj subjektivny nazor takze ho berte s rezervou.
DC20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod eraser_svk 29. 9. 2007 19:34

chcelo by to skusit :wink: prve hodiny posluchu px 100 som sa cudoval, ze nebasuju, ale oni basuju, ale len tam, kde maju... pokial tam ta basa mala byt, tak oni ju zahraju :)

asi si porty poziciam na rozsiahlejsi posluch a porovnam to s px 100...
eraser_svk
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka