Kvalita zvuku Koss Porta Pro!!!

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod santusak 29. 9. 2007 21:31

eraser_svk píše:chcelo by to skusit :wink: prve hodiny posluchu px 100 som sa cudoval, ze nebasuju, ale oni basuju, ale len tam, kde maju... pokial tam ta basa mala byt, tak oni ju zahraju :)

asi si porty poziciam na rozsiahlejsi posluch a porovnam to s px 100...

K tomu mám taky malou zkušenost. Pamatuju jak jsem si poprvé pustil Sennheiser PX 100 a dušoval jsem se, že to zní tak nějak plytce a nebasově (před tím jsem poslouchal na svém iPodu právě Koss PortaPro). Skoro jsem je chtěl jít vrátit s tím, že mi nevyhovují, ale za pár hodin poslechu mě dokonale přesvědčili o naprostém opaku a jejich nádherně neutrálním zvuku. Dnes na ně nedám při cestách dopustit.

Vůbec značka Sennheiser si mě jednoznačně získala i sluchátky HD 650, které pro změnu používám v domácím prostředí.

Milovníkům neutrálně podané hudby, nic jiného, ať už značku, nebo konkrétně PX 100 v této diskuzi, nedoporučuji. Ze začátku je přechod ''těžký'', ale potom si na nějaké basovky kossovky, ani nevzpomenete...
..:: metal music will never die ::..
santusak
Junior

Odeslat příspěvekod forlorn 3. 10. 2007 00:46

Ahojte, nema niekto zaujem kupit uplne nove Porta Pro za 1300 sk.

Vcera mi prisli na dobierku. Mal som povodne stare osemrocne KTX Pro, tak som chcel nejaky novsi model. Co cert nechcel, Porta Pro mi nejak zvukovo nesadli, oproti mojim starym. Co sa tyka osadenia, akosi mi zle sedia a to nemam kockatu hlavu, ani malu hlavu ako arasid :lol: , kedze sa mi zdaju dost volne aj v pozicii Firm. Mozno som si prilis zvykol na moje stare modely. Taktiez mam vyhrady k mensim nausnikom, a to nemam usi-lopuchy ako V. Meciar, KTX Pro ich ma ich plochu trosku vacsiu. Zvuk maju sice pekny, aj cistejsi, stredy a vysky ma citatelnejsie, ale bassy nemaju tak vyrazne ako Koss KTX Pro. Tak kto by mal zaujem kupit nech sa ozve, najlepsie na maila. Lokalita Bratislava

bubon.haggard@gmail.com
forlorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 10. 2007 05:52

Vydrž měsíc a už je neprodáš.
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kromec 3. 10. 2007 08:23

Nove se daj koupit i pod 1200sk takze za 1300 nevim jestli je prodas...
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod forlorn 3. 10. 2007 11:09

No je to mozne, ze ich uz nestrelim, nakoniec si mozno na nie zvyknem, aspon budu dobre na cesty, ked uz na domace pocuvanie nie su vhodnejsie ako KTX/Pro.
Priznam sa, ze som cakal omnoho lepsi vykon, dokonca som sa obaval tej proklamovanej prebassovanosti. Doma mam vezu Philips MZ 9, ktora ma krasny sound a niektore orig. CD /snad 2%/ mi pripadali dost prebasovane, pri zapojeni Koss. Ostatne hrali krasne, porovnatelne ak nie lepsie ako cez repraky. Koss Porta Pro tento sound az do takej miery neobsiahli, mam taky pocit ako keby mnoho soundu unikalo mimo...
forlorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuba4 3. 10. 2007 11:42

Jsou asi tři varianty:

1. buď jsou hluší všichni, kteří říkají, že KPP jsou akčnější v basech
2. jsi hluchý Ty a neoceníš jejich kvality
3. reklamace, výrobek je požkozen

Která je správná?
Marantz CD-17, PM-16 Casea, Pioneer PL-630, JBL 4315B
Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000
Kuba4
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod forlorn 3. 10. 2007 12:29

Tak to mi je fakt zahada, bud mi dodali nejake shity s Ciny, co nepredpokladam, bolo to zabalene vo full orginalnom baleni. Dalsia moznost je ta, ze naozaj KTX/Pro su lepsie v bassoch ako nove KPP. Mal vobec niekto moznost porovnat tieto dve znacky, trebars aj nastupcom starych KTX Pro, dnesnych KTX /pro 1?

Ak seriozne porovnavam KTX Pro maju realistickejsi zvuk, ked zneje kotol, kopaky je to ako keby som ozaj sedel v nahracacom studiu za svojou sadou bicich. Mozno lepsie vyzneju KPP v cineloch, proste vysky maju asi lepsie, ale bassy maju oproti KTX nad z 15-20% chudobnejsie. Dalsia vec je, ze mi poriadne nepriliehaju. Sakra asi vymenim hlavu, tu moju dam, uz do bazaru :mrgreen:
Ale teraz seriozne, ak by som pristupil k moznosti reklamacie, po prve neviem ci mam na nu narok, ak su sluchadla odbalene, totizto prichadza v uvahu moznost, ze by som ich chcel zamenit za KTX pro 1 v ponukanej rovnakej cene 1390 sk + postovne. Neviem ci je to vobec mozne, asi budem kontaktovat dodavatela.
forlorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod forlorn 3. 10. 2007 12:53

Kazdopadne idem potestovat. Mam ich doma kratko aby som sudil, ale co som robil rychle testy tak nedopadli najlepsie.
Cez winamp som mal nadstaveny equalizer s vysunutymi basami, potlacenymi stredmi a vysunutymi vyskami pri KTX Pro. Ked som testoval zvuk cez KPP musel som mierne potlacit vysky, stredy mierne dvihnut a bassy vysunut este viac. Pri vezi Philips MZ 9 rovnaky effekt, len s tym, ze bassy uz nieje mozne zvysit, ale je mozne vysky potlacit, vtedy sa to trosku podobalo soundu KTX Pro. Ono to bude osozne mozno len pri tych 2% hudby, ktora mi v bassoch skaredo rezonovala pri KTX Pro. No ale kazdopadne ta prvotna radost s dodavky KPP opadla, skoda.
forlorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod forlorn 5. 10. 2007 10:30

Taktiez suhlasim s Jersey II. S tym nazorom taktiez, ze verna reprodukcia hudby je temer nemozna /ako to myslel autor/, takze je na kazdom z nas ako si danu nahravku upravi. Keby neexistovali EQ, bolo by to ine. To by sme mohli povedat, ze uz pri samotnom napojeni nastrojov do elektriny sa deformuje povodny zvuk nastrojov...je ine ak su napr. bicie krasne studiovo nazvucene, ako ked hrate niekde vonku na luke, kde sa zvuk straca a samotny uder palickou po blane bubna zneje ako tupe cvachtanie. Proste niektore nastroje treba riadne nabasovat, aby bol zvuk makky a pocuvatelny.

Aby sme sa vratili aj k Koss Porta Pro. Taktiez dokazom je to ako kazdy z nas ma iny nazor na ich zvukovy prenos. Napr. Jersey uvadza, ze by ubral basy, pridal stredy a vysky, ja uvadzam takto bassy pridat, stredy mierne ubrat a vysky mi vyhovuju dostatocne, povedal by som ze su nadherne citatelne. Je zaujimave ale asi nase nastroje v uchu ozaj vnimaju zvuky rozdielne.
Ako som uz uvadzal nemozem so seba striast stare 8 rocne KTX pro, z dovodu ich mohutnych bassov, s vyskami je to oproti KPP horsie, ale aj tak KTX Pro uprednostnujem.
forlorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jersey II. 5. 10. 2007 10:42

Diskuze o ekvalizaci přesunuta do nového tématu. http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?t=67285&start=15
zde odstřihnout
Jersey II.
HiFi kuře

Odeslat příspěvekod dargen 10. 1. 2008 10:40

Mám Porty 2 roky. Sestra je dostala ted k Vánocům. Kdyz jsem zkusil ty jeji, neveril jsem vlastnim usim. Ty jeji, novy, hraly tak krasne! Ostre, ciste. Ty moje jsou prebasovany, bez vysek, basy se tam prebiji. Rekl bych ze na mojich slysim ze kytara hraje, na sestrinych slysim co ta kytara hraje. Myslite ze to je na reklamaci? Jenze kdyz pocitam 300Kc za poplatek + postavny do servisu a zpet, tak sem na 500Kc, to uz si muzu koupit pomalu novy. Nebo spis uvazuju o Px 100. Jen nevim abych neudelal chybu, kdyz posloucham hlavne rock/metal a trochu pop/poprock.
dargen
Junior

Odeslat příspěvekod kromec 10. 1. 2008 10:58

Ja jsem postovny zpet zadny neplatil aspon v dobe kdy jeste byl 200kc. Zkus zavolat do servisu a domluvit se , mam pocit ze jde reklamaci udat i v nekterych kamenych prodejnach(euronics???) .
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Wolverine 10. 1. 2008 14:35

To je zajimavy poznatek, ze se genarace Port takthle odlisuji.
Schiit Bifrost 4490 ► Schiit Asgard 2 ► Audeze LCD-X │ Grado GH4
Marantz PM7000N ► Bowers & Wilkins 684
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Carabei 10. 1. 2008 15:50

pokud se nepletu, tak u novych port je myslim trosku jiny konektor, nevim to z realu, ale vim co mam doma a vim co je na fotkach na netu, tudiz je take mozne ze trochu pozmenili i menic, celkove bude charakteristika zvuku podobna aby si Koss zachoval zakazniky, ale drobnych uprav si nikdo skoro nevsimne, kdo uz ty sluchatka ma, ma je do smrti a mozna i pro dalsi generace :mrgreen: a kdo si je koupi poprve(timpadem i naposledy), tak si na zvuk zvykne taky. Ale zda se mi ze mozna ten zvukovej rozdil bude v tom ze ty jedny nejsou jeste rozehrane
source: Cowon D2, Macbook Pro Retina, iPhone 5, Fiio X3
phones: q-JAYS, c-JAYS, Apple IEM, Sennheiser IE8, Sennheiser HD-25, Etymotic HF5
Carabei
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod dargen 10. 1. 2008 16:27

To nebude tim, je to hodne odlisny. I ten kdo je ma poprvy na hlave a neorientuje se v tym, tak to hned pozna. Praveze mi ty novy ani neprijdou prebasovany, ale tak akorat super.
dargen
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka