Shure E2c, BOSE in ear, Ultimate Ears fi2-fi3

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 20. 9. 2007 20:02

Ahoj
tak byl jsem plne rozhodnutej pro shure, ale ted kdyz to tu ctu tak vazne nevim. Mohl by mi nekdo poradit/doporucit ktery hrajou nejlip kdo je zkousel...jako jeste bych bral E5c ale ta cena no ta je no:-), jeste sem premyslel o sennheisser PX ale nechci vypadat jak kyborg ne to si delam srandu, tydle spunty hlavne podle me shure vypadaj opravdu kvalitne

diky moc za kazdej nazor/radu je to kompromis to by vazne asi musel posoudit nekdo kdo zkusel vsechny, a budu to mit ke Stormblue A9 tak snad to bude stat za to, me byvale SONY ex71 nerikam ze hrajou spatne ale ze bych z nich byl na vetvi to jako ne
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod ego71 20. 9. 2007 20:15

prave pocuvam cx300( trieda asi ex71) a mal som moznost pocuvat e2c a fi2, su urcite lepsie ako cx300. Doporucit, ktore su lepsie neviem, pretoze som ich vypocul s dlhsim casovym odstupom. bose som nikdy nemal, a fi3 budu urcite ok, usudzujem uz podla zvuku fi2.
prajem stastnu ruku pri vybere
ego71
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 21. 9. 2007 10:49

Zkus se radši ukecat na "cyborga". S P(M)X 100 (nebo iGrado) ušetříš i peníze a zvuk budeš mít lepší než s těmi IEM.
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alximiq 21. 9. 2007 11:36

jj,fakt by si sa mal rozhodnut aky typ sluchatok ti bude vyhovovat najviac,lebo pri kvalitnom zvuku nejde o vyzor :wink:
I`m not like them, but I can pretend..
alximiq
Junior

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 21. 9. 2007 13:21

No je pravda ze o SENNHEISER PX100-200, PXC, PXM, Grado iGrado (kdyz pominu ty nad 3000) jsem taky hodne uvazoval ale slysel jsem o tech shure ze prej strcej porta do kapsy, jako nejsem znalec ale rada PX, Grado iGrado, porta pro by nemel byt moc velky rozdil mezi nimi..nebo jo? Osobne si myslim ze na porta pro je 10x vetsi reklama nez hrajou, ale samozrejme netusim jak hrajou takze tu nechci placat fámy

Urcite sem i premyslel o SENNHEISER napr. HD 485, 215
Ale ta cena u nich neni nijak hrozna a kdykoliv je muzu koupit na doma

Urcite kdyby nekdo napsal nazor kdo mel moznost zkusit napr. shure e2c a PX100-200, Grado iGrado (myslim ten model za 1990) tak by to bylo fajn

Ale budu mit moznost ozkouset pred koupi shure, UltimateE a HD215. Myslite ze je naky velky rozdil HD215 a PX100-200, PXM200 ve zvuku kvuli srovnani?
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod pHp 21. 9. 2007 15:29

Je, a sakra velkej!
pHp
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 21. 9. 2007 20:20

Tak jsem zkusil shure ktery mi vubec nesedely proste ten umelej pruhlednej silikon padal z usi a nesel zastrcit, jeste sou k tomu oranzova pena a cernej silikon ktery sem nemel moznost zkusit, ktery sedi vam? A HD 215 byl to pekny poslech, ale sem takovej nastydlej takze mi to prislo takovy min prostorovy, ale urcite o nich budu uvazovat a taky se o nich rika ze se potrebuji rozehrat a pak je to o necem jinem, a potom sem zkusil ty Ultimate fi3 o proti HD 215 sem spozoroval mensi prostorovost a byli takovy trochu jiny ale taky hrali pekne urcite meli skvely vysky velky rozdil podle me mezi nimi neni akorat me teda vadili ze se tyhle davaj opravdu hluboko az mi to bylo neprijemny.
Tak uvidim jeste tam zkusim jednou ty shury s jinejma nastavcema a porta pro, a mozna i ty bossy ale ty nevim jestli me necha zkusit.
Ale porad to nebylo co sem cekal doufam ze to bylo temi zalehlymi usi
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 25. 9. 2007 13:08

Ahoj tak sem napisu takovou minirecenzi, sem lajk tak to popisu jak sem to cejtil, zkousel jsem pred koupi par sluchatek shure e2c, UE fi3, porta pro, sennheiser HD595, BOSE in ear

Taky bych podotknul ze ty rozdily nebyliy propastny, nejspise zavinenim prehravace, myslel jsem ze STORMBLUE A9 neni spatny prehravac ale HD595 proste na tom prehravaci nemeli takovou stavu jako jsem cekal, zkratka na mem prehravaci urcite byli nejlepsi ze vsech zminenych (chybeli mi basy na jekemkoliv ekvalizeru) ale nemeli sanci ukazat ten ohromny rozdil ktery je urcite obrovsky viz. na nejakem neprenosnem zdroji, takze zkratka k mp3 podle me nema cenu mit takova sluchatka! Stoji uz neco kolem 4000 coz je porad dost ale uz to neni tak hrozne pri jejich kvalitach

Porta na me udelali opravdu skvelej prvni dojem, basy mam rad, ale nejsem si jistej jestli by me to casem neomrzelo, preci jenom obcas to postradalo uplnou cistotu, urcite ekvalizery vyresi, chce si s tim pohrat, v teto cenove kategorii podle me supr sluchatka. Snad nekdy ozkousim jeste i PX100, PMX60-100-200, Koss ksc24, abych to porovnal, oproti HD je tam urcity zkresleni coz ten rozdil ponekud smazava a zni to tim padem dobre.

Shure e2c nemuzu moc hodnotit, spatne mi sedeli, celkove se mi nelibily, byli velky a z umely hmoty nevim no, aby mi drzeli v uchu musel sem je drzet a nehrali spatne.

Ultimate fi3, ty mi vadili ty se davaji opravdu hluboko do ucha az mi byli neprijemny, asi jde o zvyk, ale hrali opravdu ciste mozna az moc, vysky byli skveli, a chybeli mi trochu basy a celkove musika nebyla tak medova jako u ostatnich, ale urcite jsou to kvalitni spunty

Bosy jsem nakonec koupil byl to velkej risk paz se nedali ozkouset a podle me z techto pecek hraji nejlepe, v podstate je necitim v usich, tesni, ale z daleka ne jako ostatni in ear, na ekvalizeru kde nemam moc basy hraji skvele vysky basy vesechno zahrane nadherne ciste, ale na jinym ekvalizeru se to neda aspon u me poslouchat coz je dost divny a je mozny ze je tam zkreslujici vlozka jako by zastinovali nizsi tony, ty basy sou obravdu velke, v musice slysim to co jsem driv neslysel a zaroven tam neco postradam a neslisim neco z drivejska, uvidm tak za tejden az se poradne rozehrajou. V kazdym pripade to jsou nejlepsi pecky ktery sem kdy slysel! Prijemny medovy poslech, doufejme ze snad i realisticky, je dulezity aby spravne sedeli.....zaverem myslim ze cena 2900 je ponekud priliz a urcite neslapnete vedle s CX300-500, za pozornost stoji http://www.mp3store.cz/prenosna-sluchat ... headphones ktere dle meho nazoru budou skvele
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod matus201 25. 9. 2007 16:04

To je nahoda, akurat som chcel napisat topic s uplne rovnakou otazkou :D

dik kam1kadzE, podla tvojej recenzie som sa rozhodol, idem do BOSE...
Cowon iAudio D2 + Shure SE210 + BOSE in ear headphones (mrtve) + koss ksc 75 + koss portapro + Sony MDR-NC22

Nokia 6120c+ 8 GB MicroSD
matus201
Aristokrat klubu D2

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 25. 9. 2007 18:23

Ja bych to tak jednoznacne nevidel je to muj nazor. Bose musi dobre sedet mam je 2den a na jednom uchu mi spatne sedi a tlaci ale uvidim tak po tejdnu treba je tam spatne davam ale celkove si myslim ze me uplne skvele nesedi osobne by mi padly jeste mensi nausniky ktery neexistujou ale prijemny sou a v usich je necitim krome toho mista kde to tlaci, taky urcite, tim ze ta izolace neni takova v metru budes muset dat o neco vic nahlas......a 2900 je opravdu hodne, sam nevim jak jsem do toho rizika mohl jit zatakovy to peniz by ses v tom musel citit jako v bavlnce a byt maximalne spokojeny nekdo urcite je ja zatim jeste ne!! oproti sony EX71mym byvalm to hraje o hodne lip v podstate ty basy vysky se neda srovnavat, ale ted bych urcite jeste skusil CX300-500 ale mel jsem strach ze budou hrat podobne jako me sony tak sem je nezkousel, a taky si pocti na CNET nazory na BOSE se tam dost odlisujou. Treba jak tu psal David. P nekde ze to je pro usi nadhera, tak mi usi si teprv zvykaj po 2hod spis bolej ale to ze Sony me ze zacatku taky boleli

Urcite je dobry naky sluchatka skusit kvuli porovnani, ale tydle nejdou no
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod AmPere 26. 9. 2007 12:47

Mě nezbývá než vyjádřit spokojenost nad tím, že zákazník po dlouhém zkoušení dospěl k ideálnímu modelu. zajímavé bylo vidět, jak byl kam1kadzE od začátku rozhodnut pro Shure, ale i přes veškerou snahu prostě do ucha nešly... :-)

produkt jsme měli skladem delší dobu, jen jsme jej technicky nebyli schopni přidat na web eshopu - nyní jsem to urychlil a produkt naleznete zde:
http://www.sluchatka.net/27-bose-triport-ie-in-ear/
(ještě několik ks skladem).

pro případné zájemce, kteří by - podobně jako kam1kadzE - rádi před koupí sluchátka ozkoušeli: 1.11. otevírám poslechové http://www.hifistudio.cz
Specializovaný prodejce sluchátek.
Finalista ceny kvality ShopRoku 2012 - www.shoproku.cz
AmPere
Junior

Odeslat příspěvekod kam1kadzE 27. 9. 2007 10:38

Tak zaverem posledni info k bose, hraji dle meho nazoru skvele, ale to nic neznamena jsou delany takovym zpusobem ze moc lidem sedet nebudou tak 50 na 50 to vidim. oproti normalnim in ear spuntum vlastne fungujou tak ze date ten gumovy zobacek do ucha a to gumovy rozsirujici zatim to vlastne zaklpne ucho popripade se opira v boltci o casti ucha, me s tech sluchatek neboli usi nebo sluch ale prave ta cast o co se to opira a je to dost neprijemny po urcity dobe coz me dost stve, a taky kdyz si sluchatka trosicku pridrzim a uplne tesni tak hraji jeste vyrazne lepe, takze me uplne idealne nesedi a rozhodne pro me to neni jednoduche je idealne nasadit zatim, komu padnou jak ulity bude s nimi moc spokojeny.

To je tak vsechno co vam k nim muzu napsat treba to nekomu pri vyberu pomuze
kam1kadzE
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 27. 9. 2007 11:11

Před pár dny jsem si vybíral své první špunty. Do výběru jsem zahrnul Shure E2c, Ultimate Ears fi 2, Sennheiser CX300 (nyní už jsou i nové modely) a AKG K324P. Cenová relace tedy asi od 1500 do 2000. Bose je určitě pěkná značka, ale jsou dražší.
Shure jsem vyloučil jako první, mají divný tvar a nelíbí se mi.
Ultimate Ears fi2 je v modelové řadě UE lowend, to nechci.
Sennheiser CX300 má plno lidí, proto jsem je vyloučil.
Došel jsem tedy k AKG K324P chrome, líbí se mi a především je to má oblíbená značka - recenze brzy.
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod F1l1p 27. 9. 2007 13:26

2 oneill_sx1 -> máš zajímavý způsob vyřazování (ale to je věc každého).
Mi se naštěstí povedlo předtím sehnat Shure v té černé barvě a musím říct, že mi sedí v uchu naprosto dokonale. Jediný problém jsem měl s tím kabelem, který se omotává okolo ucha - trvalo pár dní, než jsem ho pořádně rozhýbal. Jinak jsem s nimi naprosto spokojený. Teda do té doby, než zas něco našetřím a koupím jiné, lepší.
F1l1p
Junior

Odeslat příspěvekod matus201 27. 9. 2007 15:56

to kam1kadzE: ja to risknem.. usi mam celkom velke a zatial mi dobre sedelo vsetko co som skusal (aj take kusky ktore kamaratovi tak vadili ze ich nenosil). Verim ze podobne to bude aj s tymi bose. Rozmyslal som aj nad shure e2c ale tu sa bohuzial v obchode nedaju zohnat (a cez internet nechcem lebo neviem ktore shopy su spolahlive a tak.) Este sa opytam v specializovanom obchode len na BOSE ci by som si ich tam nemohol vyskusat (takym sposobom ze si kupim vlastne nasadky a kvoli hygiene to vyskusam s nimi..)
verim ze budem spokojny...
matus201
Aristokrat klubu D2

Další stránka