Jaké sluchátka mi udělají nejrealističtější zvuk?

Stereo a vícekanálová sluchátka

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 24. 9. 2007 19:51

Zdravím,

chtěl sem se zeptat jake by jste mi poradili sluchátka které by mi udělali fakt realný zvuk ve hrách (tím myslím, že uslyším někoho kdo předemnou chodí třeba 20 metrů a budu vědět přesně kde chodí). Myslel sem třeba Steelsound 5H V2....Berte v úvahu zvukovku Creative X-Fi Extreme Gamer

Díky

S cenovou hladinou do 1500,-
Jack O´Neill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 24. 9. 2007 20:01

POkud chces realisticky prostorovy zvuk s presnou lokalizaci tak si nekupuj stereo sluchatka, ale spis 5.1 repro. I specialni prostorovy sluchatka jsou nicmoc.
U stereo sluchatek a prostoroveho zvuku nejde az tak o ty sluchatka ,ale spis algoritmus ktery ti ten prostorovy zvuk simuluje. Zadna sluchatka se ti nevyrovnaj klasicke 5.1 sestave rozmistene kolem tebe po mistnosti . DOporucuji vyzkouset.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 24. 9. 2007 20:02

To je mi samozdřejmě jasne, ale nemám možnost kolem sebe dát reproduktory ;) Proto sem se ptal na sluchátka.

Jinak, Steelsound 5Hv2 sem sám zkoušel a kvalita zvuku byla perfektní, a přesně sem slyšel kde ostatní sou. Chtěl sem se však zeptat, zda by byli i jine možnosti...
Jack O´Neill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 24. 9. 2007 20:06

Tezko rict ja hraji na KOSS PORTA PRO a spokojenost ,ale nejsem zadny profi hrac :). Spis se zeptej zde:
http://forum.doupe.cz/
AVmania je spis zamerena pres hudebni audio nez pres hry.

PS: kazdopadne doporucuji navsstevu obchodu a vyzkouset sam vic typu. Kazdy ma jine usi jinou, co nekomu vyhovuje druhemu nemusi. Takze rady z fora ber s rezervou.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jack O´Neill 24. 9. 2007 20:07

Hehe, díky. Já se právě ptal na Doupěti, ale tam sem byl odkázán zde :)

No, uvidím. Zatím mám Teac HP-7D, které v sobě zvukovku mají, ale bohužel jen EAX 2.0. Ještě zvážím všechny možnosti, každopádně nějaky čas ještě budu mít tyto.
Jack O´Neill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 24. 9. 2007 20:40

Pro herní využití se docela dost hodí izolace, protože by se ti mohlo zdát, že někdo jde ve hře po schodech a při tom to jde jen máma nahoru :-)
oneill_sx1
Recenzent fóra

Odeslat příspěvekod eraser_svk 24. 9. 2007 21:20

nazov temy je trochu zavadzajuci :) pretoze by som na neho odpovedal Sennheiser PX 100

po precitani tvojho prispevku ale pravdupovediac neviem... 5.1 sluchadla su podla mojho nazoru vyhodene peniaze... priestor reproduktorovych 5.1 ti to ajtak neda a kvalita zvuku daleko za klasickymi sluchadlami...
eraser_svk
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod The Wolverine 26. 9. 2007 15:24

Já bych si určitě připlatil 300 Kč za SENNHEISER PC 151 - opravdu to za to stojí. Na hudbu jou docela slušná (basy jsou sice přesné, ale méně průrazné), na hry však nemají chybu. Je sice ještě levnější model Sennheiser PC 130,ale ty peníze za komfortnější konstrukci stojí. PC 151 sice trochu tlačí na uši, ale stačí je nechat roztáhnout třeba na knihách nebo na repráku, pokud je dostatečně velký.

edit: větší efetk prostoru než 5.1 sluchátka má standard Dolby Headphone (např.sluchátka Creative HQ2300D, zvuková karta Asus Xonar D2)
Naposledy upravil The Wolverine dne 29. 9. 2007 18:00, celkově upraveno 1
The Wolverine
Pokročilý

Odeslat příspěvekod j0yr3x 29. 9. 2007 16:47

grado SR-60

su celkom lacne a hraju neutralne + citis tam DOST welky priestor....
j0yr3x
Junior